Да си напиша, за да не съм капо.

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
CSKA 78

Re: Да си напиша, за да не съм капо.

Мнениеот CSKA 78 » 12 юли 2014 16:10

volf написа: Не бе - не иска да работи -иска да ходи на работа!
Няма да стане в друга държава!
С 1800 лева в Франция и Германия можеш да отидеш на фризьор не на спешна операция!
Изглежда не си напускал пределите на милата родина, а?!

Какво да ти кажа,освен че Франция има много добро,при това безплатно здравеопазване!
В Германия за 1800 лева/900 евро няма да ти направят операция,но и там здравната система е на светлинни години по-напред от нашата!Да не говорим,че ако работиш достатъчно,спокойно може да си докарваш 6-8 хил.евро на месец!
Явно при теб ходенето до Разград се брои за напускане на родината! ;)
[rimg]https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/99/CSKA_Sofia_logo_2018-19.png/611px-CSKA_Sofia_logo_2018-19.png[/rimg]
Вече тече 77-тата година от създаването на ЦСКА! ЦСКА ще пребъде!

Потребителски аватар
ndrangheta
Контакти:

Re: Да си напиша, за да не съм капо.

Мнениеот ndrangheta » 12 юли 2014 16:45

Много добре написано.

Няколко мои размишления.
1) Щом очевидно българското здравеопазване не работи добре (най-вече заради корупцията на такива като тази "сестра") не е ли по-добре да разрушим цялта система? Как се разрушава система - ами спираш да й даваш пари и тя рухва. Може би България не е подходяща среда за безплатното здравеопзаване тип скандинавските страни и Франция. Може би при нас е по-добре здравеопзаването да е 100% частен сектор. Застраховаш се, плащаш вноска, когато ти се налага получаваш здравеопазване и толкова. Защото в момента е следното: плащаш, не ползваш,други хора ползват нещо което ти си платил, а когато изведнъж се наложи ти да ползваш се налага да плащаш допълнително под масата.
Здравеопазването е скъпа услуга, а ние в момента си я правим още по-скъпа заради нескопосаната ни система. Ами хайде да я сменим.

2) Българинът води адски нездравословен начин на живот (противно на всички митове, ние НЕ СМЕ спортна нация).
А съвременната медицина залага на ПРЕВЕНЦИЯТА, не на лечението. Т.е. как хората изобщо да не се разболяват от рак и как да НЕ получават инфаркт на по 45г. Щото веднъж разболее ли се, разходите стават космически. Разходи, които можеха да бъдат спестени ако съответният човек наблягаше повече на плодове и зеленчуци и по-малко на сръбска скара.

3) Корупцията на ниско ниво ("сестрата" от тази тема, катаджиите и още хиляди други примери) е един огромен бич за нашето общество. Без да се надувам, но аз живея на принципа "Рушвети нито взимам, нито давам". И мисля, че ако повече хора спазваха този принцип нещата щяха да са значително по-добре за всички.
"What is absurd and monstrous about war is that men who have no personal quarrel should be trained to murder one another in cold blood."

Върни се в “Свободна зона”