Виктор Орбан твърдо подкрепи "Южен поток"
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Виктор Орбан твърдо подкрепи "Южен поток"
А и какъв смисълът руснаците да играят на дребно, когато става въпрос за толкова важен проект, както за Русия, така и за Европа.. Подобни действия са си изцяло наш патент!
sin4ec написа:Player написа:Нямаме нужда от този поток. Ще платим милиарди, а ще печелим най-много няколко десетки милиона годишно. Изплащане ако изобщо е възможно след поне половин век и проект на наша територия който от геополитическа гледна точка може да ни доведе само беди. Да минава другаде, тука няма да ставаме бойно поле между изток и запад. Да си ги мерят другаде империалистите!
От АЕЦ нямаме нужда, от газ нямаме нужда, дърветата циганите изсекоха, въглищата ни повече пушат, отколкото топлят-ами кво ще правим зимата, а? Руски били, гадни били-ми да внасяме гръцки или турски! Ама американски тецове с тройна цена и заробващи договори за десетилетия не е проблем да строим... Айде байгън. Късайте дипломацията с Русия, вкарвайте шистов газ в Добруджа, стройте американска АЕЦ на тройна цена спрямо Белене, режете газовите тръби и ги давайте за скрап и да се приключва, че ми става скучно вече. Аз мойто съм го направил, вие му мислете...
Казах само,че нямаме нужда от тази тръба да минава през нас. Нито съм говорил за шисти против които съм, нито съм споменавал и АЕЦ което подкрепям. Против съм ТЕЦ-овете защото унищожават природата. Достатъчно ми е това без да мисля за парите, защото природата е на първо място според мен. И не съм казал, че нямаме нужда от газ! Имаме нужда, но и без да минава оттук тръбата пак ще имаме газ, няма да останем без него. Има много страни които са готови да продават газ на цени по ниски от тези които руснаците ни дават. Защо плащаме на така наречените братушки едни от най-високите цени за газ? Русия само печели от България. Стокообмена достатъчно убедително го доказва. Ако ни дадат по-ниски цени добре, ако не да си гледаме интереса и да търсим по евтин, има от къде! Приятелството си е приятелство, но бизнеса си е бизнес. Така че има вечни интереси, а не приятелства.
Последна промяна от Player на 01 юли 2014 23:47, променено общо 1 път.
RedeviL написа:А и какъв смисълът руснаците да играят на дребно, когато става въпрос за толкова важен проект, както за Русия, така и за Европа.. Подобни действия са си изцяло наш патент!
За това става въпрос,докато не се разбере какви са ги надробили нашите убавци не е редно да се почва.Като почнеш от подписването и конкретните клаузи и свършиш с фирмите изпълнители на наша територия.
Player написа:Казах само,че нямаме нужда от тази тръба да минава през нас.
Всички се бият за тази тръба, само ние сме най-големите тарикати и не ни трябва.. Всъщност проблемът е много простичък! Цялата работа е това, че тръбата идва от Русия.
RedeviL написа:Player написа:Казах само,че нямаме нужда от тази тръба да минава през нас.
Всички се бият за тази тръба, само ние сме най-големите тарикати и не ни трябва.. Всъщност проблемът е много простичък! Цялата работа е това, че тръбата идва от Русия.
Ти искаш ли да открият много злато, диаманти или нефт у нас? Аз не защото ако се погледне под повърхността на нещата , такива неща само ще ни донесат беди в дългосрочен план. Ще си имаме проблеми каквито имат всички малки и слаби страни с някакви ресурси. За това и не ни трябва газова тръба заради която ще станем зависими от едни и черни в очите на други. Само зло ще ни донесе.
-
Player написа:Ти искаш ли да открият много злато, диаманти или нефт у нас? Аз не защото ако се погледне под повърхността на нещата , такива неща само ще ни донесат беди в дългосрочен план. Ще си имаме проблеми каквито имат всички малки и слаби страни с някакви ресурси. За това и не ни трябва газова тръба заради която ще станем зависими от едни и черни в очите на други. Само зло ще ни донесе.
Няма лошо да имаме ресурси.
Проблема са "качествата" на политиците ни.
По-скоро, техните морални ценности.
От "Южен поток" можем много да спечелим, стига условията да не се договарят от русофили... Или от каквито и да било други фили.
Ако си гледаме нашият интерес, никой копче не може да ни каже.
И тук спокойно можем да посочим Унгария и Орбан за пример.
Nate написа:Хаха, добро.
При нас няма как да има такъв защото ако някой дръзне да поставя националните интереси над мафиотските, му е теглен ножа или е опрян в гърлото на цялата му рода...
Ако знаеше малко българска история и се интересуваше и от по-новата история, щеше да знаеш че България е имала двама големи държавници. На единия му е теглен ножа буквално, другия в преносен смисъл...
Примерите, които си дал са толкова неуместни, че се чудя, дали изобщо има смисъл да ги коментирам.. Явно не си осъзнал, но ние вече сме зависими от руския газ! Забравихте ли, с колко милиона на минус беше икономиката ни от последната газова криза между Русия и Украйна? Каква е гаранцията, че в днешната ситуация едно подобно спиране няма да се окаже пагубно за страната ни? Изцяло в наш интерес, а и не само, е да си подсигурим поне още един коридор за доставка и тъй като за момента няма друга алтернатива, освен руския газ, то това автоматично прави ЮП жизнено важен проект за България!
- batmanlevski
- Контакти:
всеки нормален човек подкрепя проекта
нека бъдем отново свободна и независима страна , а не подлога на сащ и турция !

Колгега, ще се повторя, но пак ти казвам - проблемите около проекта нямат нищо общо с русофили, русофоби и вскякави други.. Неслучайно съм написал кои са били правителствата, които са отговорни за договарянето на ЮП.