Президентът поиска референдум за задължително гласуване

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

krum_strashni

Re: Президентът поиска референдум за задължителното гласуване

Мнениеот krum_strashni » 29 яну 2014 20:45

dindan написа:
Red Warrior написа:Като не гласуват - глоба 1000 лева и да ги видим. Ако ще с празна бюлетина да гласуват, но да си дигнат дебелите гъзове, че ми писна! :evil:

A как ще ги вземят от някой мангал който няма и 2 лева в джоба?

Обществено полезен труд

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Re: Президентът поиска референдум за задължително гласуване

Мнениеот Tommi » 29 яну 2014 20:46

Общо взето безполезна мярка. Ефектът ще бъде, че драстично ще се увеличат недействителните бюлетини. Никой не пропуска гласуване от мързел или нещо подобно, а заради това, че не подкрепя нито една от партиите.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 29 яну 2014 20:48

AnalBreaker написа:Ония цървули от Шоуто на Слави сигурно пак ще кажат, че президента е някъв идиот, който е безполезен и за нищо не става. Много ми е интересно как ще реагират днес

Те също искаха задължително гласуване.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
Балкански Орел
Контакти:

Мнениеот Балкански Орел » 29 яну 2014 20:50

Tommi написа:Общо взето безполезна мярка. Ефектът ще бъде, че драстично ще се увеличат недействителните бюлетини. Никой не пропуска гласуване от мързел или нещо подобно, а заради това, че не подкрепя нито една от партиите.

Глупости !!!
Повечето хора не отиват да гласуват, защото знаят, че 80% от хората не гласуват и техния глас няма да има значение за това дали ще управлява ДПС или Герб.
Колкото до образованието, това за сега май няма как да стане, защото всеки ще каже, че е дискриминация.Смятай ако има образователен минимум+задължително гласуване, партии като ДПС, парламент няма да помиришат никога !
Последна промяна от Балкански Орел на 29 яну 2014 20:52, променено общо 2 пъти.
[center]Levski & Lazio[/center]

Потребителски аватар
Red Warrior
Контакти:

Мнениеот Red Warrior » 29 яну 2014 20:50

Tommi написа:Общо взето безполезна мярка. Ефектът ще бъде, че драстично ще се увеличат недействителните бюлетини. Никой не пропуска гласуване от мързел или нещо подобно, а заради това, че не подкрепя нито една от партиите.

Не ми пука. Важното е да покажат, че се ползват не само с права като граждани, но имат и определени задължения. Освен това, ако гласуването е електронно дори няма смисъл да ходят до урните. В чужбина имаме 1,5 млн. българи, на които гласовете не могат да купят.
Пиеш ли вода, мисли за извора. - китайска мъдрост

AnalBreaker
Контакти:

Мнениеот AnalBreaker » 29 яну 2014 20:52

Tommi написа:
AnalBreaker написа:Ония цървули от Шоуто на Слави сигурно пак ще кажат, че президента е някъв идиот, който е безполезен и за нищо не става. Много ми е интересно как ще реагират днес

Те също искаха задължително гласуване.

Искаха, но не очакваха, че Плевнелиев ще го внесе
Един ИСТИНСКИ българин !

[offtopic][youtube]http://www.youtube.com/watch?v=9FWuhfA9Hls[/youtube][/offtopic]

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 29 яну 2014 20:53

Red Warrior написа:
Балкански Орел написа:Аз много пъти съм си задавал следния въпрос.Как може една анти-конституционна партия, която има 5% вот от България и около 3-4% вот от Турция, може да притежава 50% от министрите в едно управление, това нормално ли е според вас ?

Питай Синчеца. ;) Него не го интересува дали това, което се предлага е правилно, а дали е предложено от ГЕРБ, на които между другото и аз не съм фен.

Синчеца ти отговаря. Ако ми прочетеш внимвтелно поста по-горе, ще видиш, че не обсъждам дали е правилно това, което се предлага. А че е безсмислен и популистки ход, защото за да е валиден референдумът, се иска определена избирателна активност, която няма шанс да се постигне. Дай да четем малко, поне от уважение! :)
Инак аз винаги гласувам, и съм ЗА машинно, задължително и прочее гласуване, но както поясних-в момента кампанията е безсмислена!
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
Безкомпромисен
Контакти:

Мнениеот Безкомпромисен » 29 яну 2014 20:54

Незаконния президент на незаконната антинародна република Росен Плевнелиев , който е комунистически престъпник , се опитва отново да се гаври с българския народ!Аз гласа си за комунистически престъпници няма да си го дам , по-добре да ми изсъхнат ръцете , отколкото да гласувам за комунисти!За това няма да отида да агласувам, защото всички партии до една са комунистически!БАП все още е в процес на регистрация и не може да участва на избори, тъй като няма достатъчно годен материал за радикална и безкомпромисна декомунизация!
Бог да пази България от комунисти!
Здравейте роби на комунизма!
русофилство=комунизъм=българофобия
http://bezkompromisno-georgijekov.blogspot.com - тук ще намерите истината за комунистическите престъпления срещу българския народ и българската държава!

Потребителски аватар
Red Warrior
Контакти:

Мнениеот Red Warrior » 29 яну 2014 20:55

sin4ec написа:
Red Warrior написа:
Балкански Орел написа:Аз много пъти съм си задавал следния въпрос.Как може една анти-конституционна партия, която има 5% вот от България и около 3-4% вот от Турция, може да притежава 50% от министрите в едно управление, това нормално ли е според вас ?

Питай Синчеца. ;) Него не го интересува дали това, което се предлага е правилно, а дали е предложено от ГЕРБ, на които между другото и аз не съм фен.

Синчеца ти отговаря. Ако ми прочетеш внимвтелно поста по-горе, ще видиш, че не обсъждам дали е правилно това, което се предлага. А че е безсмислен и популистки ход, защото за да е валиден референдумът, се иска определена избирателна активност, която няма шанс да се постигне. Дай да четем малко, поне от уважение! :)
Инак аз винаги гласувам, и съм ЗА машинно, задължително и прочее гласуване, но както поясних-в момента кампанията е безсмислена!

Е ти не го обсъждаш, защото не ти изнася. Дай да видим дали няма да стане. Да, по-добре щеше да бъде референдума да е при парламентарни избори, но ми писна все някой да ми казва, че нещо не може да стане, че нямало алтернатива....булшит.
Пиеш ли вода, мисли за извора. - китайска мъдрост

Потребителски аватар
viali69

Мнениеот viali69 » 29 яну 2014 20:57

1. Думата "задължително" доста ме притеснява. Мислех, че отдавна е минало времето, когато правехме задължителни неща. Още повече, че правото няма как да бъде задължително ! А, да гласуваш е именно право, което сам трябва да избереш дали да упражниш.

2. ГЕРБ искат насила да накарат българите да гласуват за тях. Ясно е, че като няма за кого, но е задължен да гласува, простият българин ще избере "българската" партия ГЕРБ. Няма да гласуват за БСП заради ДПС.

3. Да ви питам как смятате, че ще се отрази този закон след 10-15 години, когато ромите станат мнозинство у нас ? Тогава задължителното гласуване ще доведе до там, че ще имаме президент - циганин и управляващо циганско мнозинство в парламента.
Или след 10 години ще отменим закона, за да не започне да действа срещу самите нас ? :lol:

4. Много умело политическото статукво ви подвежда да го легитимирате !
Днес за управляващите са гласували едва 15-20% от имащите право на глас. Затова с право мнозина не приемат за легитимна всяка една власт у нас. А, този процент намалява с всеки следващи избори.
Така ще дойде ден, когато властта ще бъде съвсем непредставителна, защото ще се избира от 5% (примерно !) от имащите право на глас.
Когато задължителното гласуване бъде въведено обаче щете нещете ще избирате управляващи, които ще имат зад гърба си процент, който ще им дава легитимност пред нас и пред света.

Струва си да помислите преди сляпо да се хвърлите да подкрепяте нещо, само защото някой ви бил казал, че това ще ни спаси от купените ромски гласове.
[center]Изображение[/center][center]Изображение...Изображение...Изображение[/center]

Върни се в “Свободна зона”