Правителството на крачка от връщането на пушенето

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

iliyan

Re: Червените кхмери на крачка от връщането на пушенето

Мнениеот iliyan » 23 окт 2013 19:39

kartago написа:
iliyan написа:
tomatomov197 написа:
iliyan написа:Празно заведение не значи паднал оборот ! Поне за мен обратното и това го доказва ЕС !
Така няма да дремят на цигара след цигара само на едно кафе ! Иначе казано - много кофти за кибици на кафе и кутия цигари !
Забраната да остане ! Това е нормалното ! Някой от вас да се е родил с цигара в уста ?!

Ти да не си се родил с компютър или пък с дрехи , или тв ? Извади довод .

Пък твоят довод кърти ! Писнало ми беше заради тъпите пушачи всеки път да си пера връхните дрехи заради техният кеф !
Ще пушат навън и толкоз ! Няма по-голям кеф да отидеш в някой рок-клуб с лайф и да мога да виждам хората около мен и групата която свири , а не да виждам само пушек.
И като се прибера заедно с дрехите в банята защото всичко вони на .... ! Голям кеф е пушачите да ги гледам как зъзнат при -20 ;)

Не на мен да ми е добре, а на другите да е зле! Желязна логика! Значи викаш ако не се пуши може да не се переш с години? А питаш ли рок групите? Не бил паднал оборота? Говорете ми! Първо ни накараха да направим едни безумно скъпи вентилации, сега са като музеен експонат. Точно рокаджии да не пушат, хех, ходи на сладкарница "Захарно петле" да гледаш лайф някой хор от детската градина! Другия децата му щели да дишат цигарен дим, алоооуууу, я се разходи покрай училищата да видим заведенията ли са проблем, а какво правят децата ти в някой рок бар, м? Забрана на пушенето по стадионите? Хех, правим закони, които сами не знаем как ще се спазват! Много исках да видя тоя инспектор, дето на полувремето например на мача ЦСКА-Левски при 3-0 ще влезе в агитката на сините да проверява забраната! Батков си пуши на стадиона, дават го по ТВ, някакъв проблем? Онова там воайорското "Биг брадър" пафкат си, пак ги дават по ТВ, нееее, това видиш ли "полезно"!

Всяка седмица ли да си давам якето на пране ли ?! Ти всяка седмица ли се переш якето а ?! Сигурно за зимата трябва да имам поне 4 зимни якета заради кефа на някой да си пафка а ?!
Я у лево ако обичаш ! Щом в ЕС може да не се пуши и тук трябва да може ! Нали сме тръгнали да ставаме Европейци ! Тогава се дръжте като такива ! Ако така наречените пушачи имахте поне малка толерартност
нямаше да пушите където се сетите ! Никой не е длъжен да ви търпи вонята и пушека !
[wrapimg=left]http://img819.imageshack.us/img819/3282/53oo.gif[/wrapimg]
"УМНИЯТ винаги отстъпва. Каква велика мисъл. Това обяснява господството на ГЛУПОСТТА в света" - Баронеса Мария фон Ебнер-Ешенбах
"Количеството на глупаците намалява, но качеството им нараства" - Михаил Генин

rebel
Контакти:

Мнениеот rebel » 23 окт 2013 19:43

iliyan написа:
kartago написа:
iliyan написа:
tomatomov197 написа:
iliyan написа:Празно заведение не значи паднал оборот ! Поне за мен обратното и това го доказва ЕС !
Така няма да дремят на цигара след цигара само на едно кафе ! Иначе казано - много кофти за кибици на кафе и кутия цигари !
Забраната да остане ! Това е нормалното ! Някой от вас да се е родил с цигара в уста ?!

Пък твоят довод кърти ! Писнало ми беше заради тъпите пушачи всеки път да си пера връхните дрехи заради техният кеф !
Ще пушат навън и толкоз ! Няма по-голям кеф да отидеш в някой рок-клуб с лайф и да мога да виждам хората около мен и групата която свири , а не да виждам само пушек.
И като се прибера заедно с дрехите в банята защото всичко вони на .... ! Голям кеф е пушачите да ги гледам как зъзнат при -20 ;)

Не на мен да ми е добре, а на другите да е зле! Желязна логика! Значи викаш ако не се пуши може да не се переш с години? А питаш ли рок групите? Не бил паднал оборота? Говорете ми! Първо ни накараха да направим едни безумно скъпи вентилации, сега са като музеен експонат. Точно рокаджии да не пушат, хех, ходи на сладкарница "Захарно петле" да гледаш лайф някой хор от детската градина! Другия децата му щели да дишат цигарен дим, алоооуууу, я се разходи покрай училищата да видим заведенията ли са проблем, а какво правят децата ти в някой рок бар, м? Забрана на пушенето по стадионите? Хех, правим закони, които сами не знаем как ще се спазват! Много исках да видя тоя инспектор, дето на полувремето например на мача ЦСКА-Левски при 3-0 ще влезе в агитката на сините да проверява забраната! Батков си пуши на стадиона, дават го по ТВ, някакъв проблем? Онова там воайорското "Биг брадър" пафкат си, пак ги дават по ТВ, нееее, това видиш ли "полезно"!

Всяка седмица ли да си давам якето на пране ли ?! Ти всяка седмица ли се переш якето а ?! Сигурно за зимата трябва да имам поне 4 зимни якета заради кефа на някой да си пафка а ?!
Я у лево ако обичаш ! Щом в ЕС може да не се пуши и тук трябва да може ! Нали сме тръгнали да ставаме Европейци ! Тогава се дръжте като такива ! Ако така наречените пушачи имахте поне малка толерартност
нямаше да пушите където се сетите ! Никой не е длъжен да ви търпи вонята и пушека !

знаеш ли кога ще станем европейци, та до цигарите да го докарате, я гледай парламента какъв анадол е. Тези се показахме че не искаме Европа, така че да се разрешава пушенето. Всеки има права!!! айде у десно :twisted:

Потребителски аватар
GOLEADOR

Мнениеот GOLEADOR » 23 окт 2013 19:49

Щом постоянно се откриват нови заведени е ясно,че няма намаление на оборота заради забраната за тютюнопушенето на обществени места.И това е съвсем логично.Дане би като си гладен,да се откажеш да отидеш на ресторант само заради това,че там не се пуши?Или отиваш на почивка,но не ходиш да се забавляваш, а си седиш в палатката (за да пушиш) щото в дискотеките не дават да се пали цигара.Промяната на закона е в защита на лобистки интереси и това е видно за всички!
[center]ДОБРЕ ДОШЛИ В СЕМЕЙСТВОТО НА ЦСКА ![/center]
[center][rimg]http://oi63.tinypic.com/10pwvlu.jpg[/rimg][/center]

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 23 окт 2013 19:49

urkoto написа:
damyanov1963 написа:И как да не е верно, че оборотът след забраната е паднал, имам позната, която държи заведение и казва, че оборотът и е паднал над 2 пъти след забраната.

Значи една жена каза, тъй ли?

По експертни разчети икономическите ефекти от забраната се изразяват в над 228 млн. лв. по-малко приходи за бюджета годишно. А според НСИ към края на третото тримесечие заетите лица в сектор Хотелиерство и ресторантьорство намаляват с 10 700 души, което прави секторът с най-висок процент намаляване на заетостта, посочват в мотивите си собствениците на заведения. Те призоват за въвеждане на разумни граници на забраната за тютюнопушене на обществени места, без това да поставя в неравностойно положение определени групи от обществото на базата на техен личен избор.

http://profit.bg/news/228-mln-lv-zagubi ... 98442.html
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 23 окт 2013 19:50

motg написа:Загуби за заведенията няма, официално за последната година оборота на питейните заведения е нараснал. Продажбата на цигари по магазинерската мрежа също се е увеличило.
Идея си нямам какво ги бута към тази отмяна на закона!?

По принцип за къде по национално важни каузи се дупът на Евросъюза, а сега ще му се опълчват. :?:

Ще ми покажеш ли тази "официална" статистика 8-)

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 23 окт 2013 19:51

sslevski написа:Червени боклуци.
Децата ми трябва да ви дишат дима ли бе?
ОСТАВКА!!!

Какво правят децата ти след 22 часа вечерта по нощните заведения :?:

iliyan

Мнениеот iliyan » 23 окт 2013 19:51

rebel написа:знаеш ли кога ще станем европейци, та до цигарите да го докарате, я гледай парламента какъв анадол е. Тези се показахме че не искаме Европа, така че да се разрешава пушенето. Всеки има права!!! айде у десно :twisted:

Имаш право да си пушиш у вас , но заради твоите миризливи цигари да се налага да си нося на пералня якето всеки път който съм бил на заведение !
Омръзна ми всеки втори да ми вони на цигари в градският транспорт ! Писна докато чакам трамвай някой да ми дими в лицето ! Димете си , но у вас !
Айде , обратно там откъде излязъл преди много години и малко ще ти е трудно да се върнеш :lol: :lol: :lol:
"УМНИЯТ винаги отстъпва. Каква велика мисъл. Това обяснява господството на ГЛУПОСТТА в света" - Баронеса Мария фон Ебнер-Ешенбах

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 23 окт 2013 19:53

tomatomov197 написа:Оборота е паднал много там където не се пуши , разбира се в по-оборотните заведения се пуши и сега . Собствениците щом искат да се пуши , значи има защо , не гледайте някакви криви статистики обхващащи 3 студени и 7 топли месеца , когато не е проблем да се седне отвън и да си пиеш кафето там. Точно малките барчета ще приключат през зимата , и то завинаги . Непушачите да не се притесняват щом мислят , че така е по-добре - значи ще останат много заведения без цигарен дим и те ще си ходят там . Аз ще ходя на по-лошите места - при пушачите :)

+1

iliyan

Мнениеот iliyan » 23 окт 2013 19:54

CTAHKO написа:
urkoto написа:
damyanov1963 написа:И как да не е верно, че оборотът след забраната е паднал, имам позната, която държи заведение и казва, че оборотът и е паднал над 2 пъти след забраната.

Значи една жена каза, тъй ли?

По експертни разчети икономическите ефекти от забраната се изразяват в над 228 млн. лв. по-малко приходи за бюджета годишно. А според НСИ към края на третото тримесечие заетите лица в сектор Хотелиерство и ресторантьорство намаляват с 10 700 души, което прави секторът с най-висок процент намаляване на заетостта, посочват в мотивите си собствениците на заведения. Те призоват за въвеждане на разумни граници на забраната за тютюнопушене на обществени места, без това да поставя в неравностойно положение определени групи от обществото на базата на техен личен избор.
http://profit.bg/news/228-mln-lv-zagubi ... 98442.html

И защо да наемат нови хора като могат и с толкова а ;) Тези съкращения които станаха след забраната просто щяха така или иначе да се случат !
Кой ли наивник им вярва , че ще назначат някой ако махнат забраната ?!

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 23 окт 2013 19:55

iliyan написа:
tomatomov197 написа:

Сега питай и музикантите дали им е кефа половината заведение да се изнася докато свирят ;)

Върни се в “Свободна зона”