Качеството на живот в наши дни и преди това

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
CSKA 78

Re: Качеството на живот в наши дни и преди това

Мнениеот CSKA 78 » 12 сеп 2013 16:49

Каква храна сте ядяли преди 89 година, смехурковци? Нали баща ми и още много хора са ми разказвали, че за да си купиш луканка, суджук или филе се е ходило в някой ресторант, в който си пъхал допълнително някой лев на сервитьора да ти изнесе някое парче

Абе,не знам какво се ти разправяли,баща ти и приятелите му!
И не знам в кое населено място са живеели последните,ама преди 89 година спокойно се купуваха луканки,шпекове и суджуци,(подчертано направени от месо) имаше недостиг на банани(пускаха се,само за Нова година),маслини и други подобни вносни плодове и зеленчуци.
Последна промяна от CSKA 78 на 12 сеп 2013 17:02, променено общо 1 път.
[rimg]https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/99/CSKA_Sofia_logo_2018-19.png/611px-CSKA_Sofia_logo_2018-19.png[/rimg]
Вече тече 77-тата година от създаването на ЦСКА! ЦСКА ще пребъде!

Потребителски аватар
джугашвили

Мнениеот джугашвили » 12 сеп 2013 16:52

stn написа:Лаф на века: "ДНес се купувар апартаменти с рушвети" :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Бонбони "Амфора"! Да, върхът на сладкарството :mrgreen: :mrgreen:

Другарю, лафът: "Като знам какъв съм инженер, как да отида на доктор", от кое време е?

Явно не четеш! Купи си държавно или общинско жилище, да те видим как ще си го купиш! А и не са само жилищата! Дори и бизнес да правиш! Наясно ли си как се печели държавна поръчка, за каквото и да е!
Есть человек — есть проблема, нет человека — нет проблемы!
Смъртта на един човек е трагедия, смъртта на милиони е статистика!

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 12 сеп 2013 16:53

Не съм комунист,нито демократ,просто искам да имаме можещи политици,които да изкарат най-доброто от системите(както написа един потребител по-горе,например като в скандинавските страни) и да работят и за народа(най-вече),а не само за себе си!

Точно такава ми е идеята на темата. Да се обсъди какво точно от времето преди 89 можем да пренесем и днес.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 12 сеп 2013 17:02

И през соца бяхме най големите гавроши в Европа и сега ние същия хал.Имали сме били икономика.Каква? Със суровини от ссср и после обратно по първо направление пак там за без пари.Заводите бълваха стока по първо направление СССР на смешни цени но е и не с кой знае какво качество.Да си спомним как човек се хвалеше ако си вземе нещо от Корекома немска,френска или в най-лошия случай Югослсавска,Унгарарска стока.А колко ни беше стокооборота извън СИВ? Почти николко.Само един прост червен пендел може да избера планова икономика пред пазарна.Само тъпунгерите от КНДР продължават да работят на този принцип.Китайския прогрес сигурно е с планова икономика.
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

Потребителски аватар
hd29
Контакти:

Мнениеот hd29 » 12 сеп 2013 17:05

CSKA 78 написа:
Каква храна сте ядяли преди 89 година, смехурковци? Нали баща ми и още много хора са ми разказвали, че за да си купиш луканка, суджук или филе се е ходило в някой ресторант, в който си пъхал допълнително някой лев на сервитьора да ти изнесе някое парче

И не знам в кое населено място са живеели последните,ама преди 89 година спокойно се купуваха луканки,шпекове и суджуци,(подчертано направени от месо) имаше недостиг на банани(пускаха се,само за Нова година),маслини и други подобни вносни пладове и зеленчуци.

И ти май си слушал само разкази за "онова" време,луканката не само ,че се намираше трудно,но и не беше по джоба на обикновения българин(не че сега е) :geek:

Потребителски аватар
Adrian Monk
Контакти:

Мнениеот Adrian Monk » 12 сеп 2013 17:08

doktora25 написа:
Не съм комунист,нито демократ,просто искам да имаме можещи политици,които да изкарат най-доброто от системите(както написа един потребител по-горе,например като в скандинавските страни) и да работят и за народа(най-вече),а не само за себе си!

Точно такава ми е идеята на темата. Да се обсъди какво точно от времето преди 89 можем да пренесем и днес.

Три от основните качества на човека са ум, честност и политичност, но те никога не вървят всички заедно. Ако човек е умен и е политик, той не е честен. Ако е политик и е честен, той не е умен. Ако е умен и честен, той не става политик... 8-)
"... Знаете, че преди победата на деветосептемврийската революция в спорта и най-вече във футбола преобладаваха буржоазно-фашистки елементи. Народната власт не можеше да допусне това. Затова създадохме нашия ЦСКА". Д. Джуров

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 12 сеп 2013 17:10

Единствената прилика през соца и сега са депутатските заплати.
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

Потребителски аватар
nicromanser
Контакти:

Мнениеот nicromanser » 12 сеп 2013 17:14

stn написа:Каква храна сте ядяли преди 89 година, смехурковци? Нали баща ми и още много хора са ми разказвали, че за да си купиш луканка, суджук или филе се е ходило в някой ресторант, в който си пъхал допълнително някой лев на сервитьора да ти изнесе някое парче. Какъв избор сте имали от дъвки или сладоледи. Още помня вкуса на едни умрели дъвки с едно момиче на опаковката. Мани, мани. Или сладоледа "Чайка"? Пълно е със стотици видове сладоледи по-вкусни от него. Сигурно, защото са се произвеждали супер храни сте бегали в "Корекома" за тоблерони и западни шоколади? Или пък може би Ви липсват локума и станиолените родопчета. Или пък може би бъркате гозбите на бабите Ви собствено производство с магазина :(

ти па суджука, луканката и филето за качествена храна ли го имаш?
качествена бяха плодовете и зеленчуците и хляба без набухвателите. сега вафла да си купиш е ГМО
Последна промяна от nicromanser на 12 сеп 2013 17:15, променено общо 1 път.
[center]ЕДИН ГОСПОД БОГ И СИНА МУ ИСУС ХРИСТОС
ЕДНА РЕЛИГИЯ-ПРАВОСЛАВИЕ
ЕДНА МИЛА СТРАНА-БЪЛГАРИЯ
ЕДИН НАРОД-БЪЛГАРСКИ
ЕДИН ОТБОР
ЦСКА НИЩО ДРУГО НЯМА ЗНАЧЕНИЕ
[/center]

Потребителски аватар
CSKA 78

Мнениеот CSKA 78 » 12 сеп 2013 17:14

hd29 написа:
CSKA 78 написа:

И не знам в кое населено място са живеели последните,ама преди 89 година спокойно се купуваха луканки,шпекове и суджуци,(подчертано направени от месо) имаше недостиг на банани(пускаха се,само за Нова година),маслини и други подобни вносни пладове и зеленчуци.

И ти май си слушал само разкази за "онова" време,луканката не само ,че се намираше трудно,но и не беше по джоба на обикновения българин(не че сега е) :geek:

Аз съм бил тийнейджър по онова време(89г.).И знам какво имаше и какво нямаше! ;)
[rimg]https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/99/CSKA_Sofia_logo_2018-19.png/611px-CSKA_Sofia_logo_2018-19.png[/rimg]

Потребителски аватар
CSKA 78

Мнениеот CSKA 78 » 12 сеп 2013 17:20

ivan56 написа:И през соца бяхме най големите гавроши в Европа и сега ние същия хал.Имали сме били икономика.Каква? Със суровини от ссср и после обратно по първо направление пак там за без пари.Заводите бълваха стока по първо направление СССР на смешни цени но е и не с кой знае какво качество.Да си спомним как човек се хвалеше ако си вземе нещо от Корекома немска,френска или в най-лошия случай Югослсавска,Унгарарска стока.А колко ни беше стокооборота извън СИВ? Почти николко.Само един прост червен пендел може да избера планова икономика пред пазарна.Само тъпунгерите от КНДР продължават да работят на този принцип.Китайския прогрес сигурно е с планова икономика.

До сега няколко пъти се написа,че целта на темата е да се обсъди най-доброто от системите,обаче "човека" си държи да плюе по "соца"!(просто темата не е затова,дали социализма е по-добър от демокрацията).
Освен това системата в Китай е комунистическа(дори не е социалистическа),но са избрали най-доброто от капитализма, за да "вървят" напред!Какво ни пречи на нас да сме демокрация и същевременно да изберем най-доброто от социализма,като една Франция да речем(те имат безплатно образование и здравеопазване).

Върни се в “Свободна зона”