Втори чужд език

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

tacinho
Контакти:

Re: Втори чужд език

Мнениеот tacinho » 06 юни 2013 23:42

Здравей!

Важното е да научиш езика, който и да избереш ще ти е от полза.
Относно немският - говори се в 2/3 от Швейцария(най-развитата държава в Европа), Германия, Австрия. Имаш възможност за сезонна работа / висше / работа в някоя от тези държави.
Френският е по-представителен, но си се говори само във Франция и 1/4 от Швейцария.
Ако искаш да се развиваш в България, немският ще ти е мн полезен, тъй като има мн немски фирми.

п.с.: А най-добре е да научиш и трите... :Д

Поздрави и успех!

Gil-galad
Контакти:

Мнениеот Gil-galad » 06 юни 2013 23:46

Руски ;)
Once in a generation a player comes along to whom nothing seems impossible! Luckily that player wears the number eight shirt at Anfield.

Потребителски аватар
jeff hardy
Контакти:

Мнениеот jeff hardy » 06 юни 2013 23:46

Без да ти убивам ентусиазма, но нищо особено не може да се научи с два часа седмично... Аз 5 години учих така език в даскалото и си останах на Guten abend... като цяло език трудно може да се научи в училище съм забелязъл. Там става само упражненията да поддържаш граматика, но реално се учи, колкото и странно да звучи в комуникация, скайп примерно, с гледане на доста филми, четене на статии/книги и такива работи. Втори чужд, задължително може би в някакъв тип Алианс. Можеш да си помогнеш, ако едновременно тръгнеш и на уроци по същия език, от същото ниво и ги комбинираш, тогава ще ти е по-лесно в даскалото, щото реално за достигане до некво елементарно ниво Б1, минават около 2-3 години, а това в Алианс става и за 2 месеца

Parmalat

Мнениеот Parmalat » 06 юни 2013 23:57

Red_Pride написа:и аз преди 10-12 годни трябваше да избирам между руски и френски и избрах руския 8-) за разлика от тези дето учиха френски наща група си беше супер айляк ;)
[offtopic]Изображение[/offtopic]

:lol: Голям смях.
[center]R.I.P[/center]
[center]Този ник вече е невалиден и никой не го използва.[/center]

daydreamer
Контакти:

Мнениеот daydreamer » 07 юни 2013 00:09

Ако се колебаеш- има един безплатен сайт за учене на езици. По много интересен и занимателен начин се напредва. Комбинирани са както постепенно учене на думи и граматика, така и упражнения с повтаряне на думи и фрази. Може да пробваш с френски и немски и ще видиш кой ти харесва повече. http://duolingo.com/

Според мен немският е добър вариант ако решиш да учиш в Германия- там образованието излиза по- евтино от Англия и реализацията е добра. Френския пък си е добър език- всички съдилища на ЕС водят делата си на френски- тяхно задлъжение е :)

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 07 юни 2013 00:14

Китайски естествено ;)

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 07 юни 2013 00:15

Значи ще ти кажа какво беше положението с мен. По принцип аз съм голям германофил и русофил.

Бях записал като втори руски и съм много доволен, доста работи научих, езикът лесно се усвоява и часовете бяха много леки и приятни. Руският би могъл да ти бъде полезен, ако имаш намерение да пътуваш по Източна Европа, ако имаш намерение да сваляш рускини по морето, също така има огромен брой литературни източници на всякакви теми в Интернет и кабелните оператори предлагат немалко научни програми, преведени на руски.

За сметка на това аз съжалявам, че до немски в училище никога не съм се докосвал и не знам почти нищо, пробвах с едни самоучители, но не става. Преобладаващата част от класа ми бяха записали немски, но те научиха твърде малко неща и като цяло не са много доволни. Това до голяма степен зависи от учителя, но все пак не съм особено сигурен за 2 часа седмично колко може да се научи по западен език. С френския предполагам положението не е много по-различно. Но със сигурност и двата езика са много по-трудни от руския. И френският, и немският могат да ти бъдат полезни, ако искаш да работиш в Западна Европа или за някоя голяма западна фирма у нас, но пак ще повторя не съм сигурен доколко подготовката по втори език в училище може да е достатъчна, за постигане на тези цели.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

Laetitia
Контакти:

Мнениеот Laetitia » 07 юни 2013 00:49

dreben23 написа:Не знам за другите езици, но специално руският не влиза много в употреба, освен ако не решиш да се запознаваш с рускини из руските сайтове или български плажове. ;)
Колега, въобще не е така. :) Руският е доста полезен в момента и ме е яд, че не го научих добре навремето, но просто нямах желание.
Иначе аз владея португалски, италиански и английски, работата ми е свързана с езици и колкото повече знаеш, толкова по-добре.
Всеки език е богатство, никога не отказвай възможност да научиш нов.

Ако избереш френски, ще ти е доста трудно, но пък ще имаш чудесна основа за научаване на друг романски език впоследствие.
Спреш ли се на немски, също ще видиш бая зор, но ще ти е доста полезен в намирането на работа, а и може да се каже, че е мъжки език, поне откъм звучене.
Руският също не е толкова лесен, ще ти е особено трудно с падежите, но пък имаш като предимство сходна лексика.

Общо взето, каквото и да избереш, няма да съжаляваш. :)
"Свестните у нас считат за луди, глупеца вредом всеки почита".

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 07 юни 2013 00:56

валидол за теб написа:Избери славянския ;)

Е, хубава работа ...
Кой от всичките ? :lol:

То и без това се разбираме на едно добро ниво с всички народи, които говорят езици, разновидни на българският. ;)
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

[center][/center]
Image Image

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 07 юни 2013 01:01

Моят съвет е да избереш език, който ти е интересен.
Така или иначе английският, по някаква причина, се наложи като универсален, не само в Европа, но и в света.
Щом го владееш добре, значи трудно ще имаш проблем с общуването, с почти всякакви народности.

Та ... Ако държиш да се обогатиш с още един език, нека бъде такъв, който ти допада. ;)
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

[center][/center]
Image Image

Върни се в “Свободна зона”