Ходили ли сте в чужбина и какви са впечатленията ви от там?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Daniel Levski
Контакти:

Re: Ходили ли сте в чужбина и какви са впечатленията ви от там?

Мнениеот Daniel Levski » 16 апр 2013 17:15

jusi написа:Всички говорите колко е хубаво и колко красиво ... Незнам как си правите тези заключения, като се разхождате само по забележителности и по централните части... За да разберете какво е всъщност трябва да поживеете там ..

Живея в Германия, наистина чисто и подредено, обаче и тук има квартали (обитавани предимно от чужденци), които приличат на не съвсем западноевропейски квартали

Напълно съм съгласен с теб, прочети какво съм написал и ще видиш,че и аз това казвам, едно като турист, като поживееш някъде виждаш и хубавото и лошото. Затова ме е яд когато някой отиде в една или две държави и почне да се захласва колко са по-добре от нас, без да познава живота на хората. Да има много места където живеят по-добре, но не навсякъде.

Потребителски аватар
d-o-d-o
Контакти:

Мнениеот d-o-d-o » 16 апр 2013 17:16

Daniel Levski написа:
d-o-d-o написа:Държавите които съм посетил в моят живот до този момент са : Германия,Италия,Франция,Австрия,Унгария,Словения,Гърция и Македония.Сами може да се досетите,че сме на доста години зад тях в почти всяко едно отношение ( изключвам Македония ). :(

За Македония не съм съгласен, голяма цигания е там. Мога да добавя също,че на БАлканите природата е много хубаво, но всички много цапаме, най-много румънците /това за мен е най-замърсената страна/. Природата в Черна Гора и Босна е много хубава, но те са много зад нас. Страни в Европа по мое мнеие които са по-зле от нас /това което съм видял/ са Черна гора, Македония, Босна, Албания, Молдова, дори и Румъния и Сърбия, Беларус, Латвия /за сметка на Литва която е много добре развита страна/, може и да пропуснах някоя. Просто в България много обичаме да мрънкаме.

Да де изключих макетата,защотото там наистина е доста яка циганийка. ;)
IF YOU CAN'T SUPPORT US WHEN WE LOSE OR DRAW,DON'T SUPPORT US WHEN WE WIN !!! Bill Shankly

mopper
Контакти:

Мнениеот mopper » 16 апр 2013 17:18

Значи такива гета както са нашите, няма другаде в този смисъл на думата. Има бедняшки квартали навсякъде, но никъде няма планини от боклук, ламаринени постройки и бягащи голи циганчета.

stanleys
Контакти:

Мнениеот stanleys » 16 апр 2013 17:26

jusi написа:Всички говорите колко е хубаво и колко красиво ... Незнам как си правите тези заключения, като се разхождате само по забележителности и по централните части... За да разберете какво е всъщност трябва да поживеете там ..

Живея в Германия, наистина чисто и подредено, обаче и тук има квартали (обитавани предимно от чужденци), които приличат на не съвсем западноевропейски квартали

По принцип си прав, аз живях 7 години във Франция и в градовете наред с китните кварталчета и кооперацийки с градинки си има и същински гета (населявани най-вече от африканци или от "французи" от африкански произход. Но пак не може да се прави сравнение с мизерията тук, боклуците и дупките по улиците :evil:
И манталитета на хората е друг.Много може да се разказва, само ще отбележа,че е някак си по-приятно е като влезеш някъде (магазин,административна сграда,банка,кафе или пък в автобуса като се качиш)задължително да те посрещнат с "добър ден", да се държат приветливо с теб и да ти говорят на вие, а на излизане да ти кажат "довиждане" и "приятен ден"

Има и кусури разбира се, виждат се като поживееш там, но общо взето сме доста изостанали в редица отношения. :evil:
Последна промяна от stanleys на 16 апр 2013 17:27, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
ЦСКА***
Контакти:

Мнениеот ЦСКА*** » 16 апр 2013 17:26

Аз живея в Бостън от няколко години и е доста добър град(с изключение на вчера) добрите квартали са повече от лошите.Има 2 квартала за предимно черни, социално слабите(предимно черни) живеят в държавни жилища, които в повечето случаи са панелки! Иначе тука има хора от целия свят, много университети(Харвард, МИТ и др.) ако си студент е голям купон....

tirion
Контакти:

Мнениеот tirion » 16 апр 2013 17:35

mopper написа:Значи такива гета както са нашите, няма другаде в този смисъл на думата. Има бедняшки квартали навсякъде, но никъде няма планини от боклук, ламаринени постройки и бягащи голи циганчета.

Не си бил в Неапол. :) :) :) :) :) :) замени само циганета с негри и араби.
Живеем в странно общество. Ако един мъж се смята за Наполеон, за Юлий Цезар или за извънземен, го лекуват. Ако се смята за жена, му защищават правата

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 16 апр 2013 17:36

Пътувам от доста години,ходил съм на много места,отделно съм живял в Швейцария и САЩ и ако трябва да изброявам поотделно за всяка една държава,сигурно няма да ми стигне цяла седмица.
Само искам да споделя 2 неща,които трябва да знаете:
1.Най-красивият град в Европа е Генуа...просто невероятен,изумителен,вълшебен!
2.Държавата,която най-много ме е впечатлила-Мароко!

Потребителски аватар
neverbackdown
Контакти:

Мнениеот neverbackdown » 16 апр 2013 17:40

Аз съм бил в Италия и Франция и не съм особено впечатлен от тези две страни ...Единственото им предимство е манталитета....Ние сме си тъмни балкански субекти отвсякъде , а колегата , който спомена за жените е 100000% прав техните ценности са на много по-високо ниво от нашите кифли чакащи принца с мерцедеса да дойде и да им оправи живота....Успех пичове.

Потребителски аватар
botev1921
Контакти:

Мнениеот botev1921 » 16 апр 2013 17:43

Тая тема ме върна 25 години назад, когато един на 100 беше ходил в чужбина. Що за тъп въпрос е това като се има впредвид, че полет до Австрия е по-евтин от автобуса София - Варна?
Неапол и Марсилия са страшни дупки с много араби и негри. В Марсилия има един негърски квартал, където си хвърлят боклука от прозорците. Най-чистите, подредени и спокойни държави за живот са Люксембург, Дания и по-малките градове в Холандия. Англия, където уж всички ще ходим да взимаме помощи е един кенеф. Има квартали на Лондон, където магазините пишат табелките на арабски или урду, а една вечер имах неудоволствието да се кача на автобус в Арчуей и аз бях единственият бял човек вътре.
В Азия съм бил в 3 държави и трите са толкова далеч от нашите реалности, че не си заслужава да ги коментираме. Само ще кажа, че ако българин може да живее спокойно в Япония, то той може спокойно да си скъса паспорта, защото всичката българска гняс вече е изтекла от него.
На никого не препоръчвам САЩ - там по улиците ходят откровени олигофрени, а на един в Мисури като му казах, че съм от България си помисли, че съм терорист.

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 16 апр 2013 17:45

Относно манталитета в Европа,може да ви прозвучи странно,но няма по-отвратителни хора от белгийците!
Супер арогантни и вечно намръщени.

Върни се в “Свободна зона”