За да се види дали тази идея има почва у нас е хубаво всеки да отговори на въпроса самият той имал ли е нужда от безплатно кафе.
Анкета:Лично вие имате ли нужда от безплатно кафе?
1-НЕ
2-ДА
"Висящо кафе" - има ли почва у нас ?
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: "Висящо кафе" - има ли почва у нас ?
[center]ДОБРЕ ДОШЛИ В СЕМЕЙСТВОТО НА ЦСКА ![/center]
[center][rimg]http://oi63.tinypic.com/10pwvlu.jpg[/rimg][/center]
Viktor4o_Rs написа:Идеята не е да има келепир или че ще нахраниш някой или ще го напоиш само с 1 кафенце бе хораИдеята е да направиш един добър и хубав жест, следващият след теб ще го направи и той също и така в един кръговрат, в който като седнеш, този път ти ще пийнеш висящо кафенце, има един филм "Предай нататък", гледайте го и ще схванете по-добре каква е работата . Хората не го правят толкова от материална, а от духовна нужда и не е казано, че винаги и само неплатежоспособен може да се въползва от "висящото" кафе. За съжаление обаче с ограничения ни от догмите и от трудния живот балкански ум не можем да схванем тия неща и ги смятаме за глезотии, измишльотини, западняшки изгъзици ... Хората се радват на малките, дребните жестове, а вие вече съзряхте и измислихте куп машинации и как ще се приберат тия пари, ей затова с тоя нашенски манталитет няма да се оправим никога ... Ето затова и казах, че една такава хубава и хуманна идея тук просто няма почва, всеки веднага ще злоупотреби с нея, такива сме си
Точно това е идеята, но за жалост висчки се хващат за това, че е безплатно и от там тръгва една дискусия, която няма нищо общо със самата идея.
Като каза за кръговратът на доброто се сетих за едно много красиво клипче.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=lTiFH7a05D8[/youtube]
"If you're losing your soul and you know it, then you've still got a soul left to lose."
- neverbackdown
- Контакти:
storm написа:Работя в ресторант и мога да ви кажа, че това изобщо няма как да стане и то не само от това, че хората са скръндзи, а от това, че работодателите ще си прибират печалбата от тия "висящи кафета" и няма да предлагат безплатно..
Гадната истина и аз работя в кафене и знам какво е за жалост.Не че шефа ми няма 3 хиляди печалба на месец , но просто сме си такива.Разбира се не слагам всички под един знаменател , но ще са малко честните , а за циганите мога да ви кажа , че ще напълнят кафетата

Аз бачкам в сферата на гастрономията,при нас всяка вечер по два големи сини найлонови чувала с огромни самуни хляб -страхотен,хрупкав ,,,,се изхвърля и само това да е. Обяснявам им тук как хората гладуват по света,те ме гледат като изтърваниCTAHKO написа:Няма почва и точно по този начин съм гласувалНО,бях гледал един филм(мисля че се казваше "как да изхраним планетата"),в който се казваше,че само Виена(като град) изхвърля в края на деня хляб,който да изхрани една средно голяма африканска държава
Може би на там някъде трябва да се насочат усилията
![]()
[offtopic]Явно някой си прави маркетинг на гърба на форума и потребителите[/offtopic]
И какво общо има да подадеш ръка на нуждаещ се (случая с клипа над мен) и това да платиш кафето на някой който няма нужда от това?Смесването на два различни случая може да заблуди някой глупак,че като плати кафе на някой който не се нуждае от това прави добро.Но истината е,че това не е така.С това кафе нищо добро не си свършил.
[center]ДОБРЕ ДОШЛИ В СЕМЕЙСТВОТО НА ЦСКА ![/center]
- Viktor4o_Rs
- Контакти:
Niksh0 написа:Viktor4o_Rs написа:Идеята не е да има келепир или че ще нахраниш някой или ще го напоиш само с 1 кафенце бе хораИдеята е да направиш един добър и хубав жест, следващият след теб ще го направи и той също и така в един кръговрат, в който като седнеш, този път ти ще пийнеш висящо кафенце, има един филм "Предай нататък", гледайте го и ще схванете по-добре каква е работата . Хората не го правят толкова от материална, а от духовна нужда и не е казано, че винаги и само неплатежоспособен може да се въползва от "висящото" кафе. За съжаление обаче с ограничения ни от догмите и от трудния живот балкански ум не можем да схванем тия неща и ги смятаме за глезотии, измишльотини, западняшки изгъзици ... Хората се радват на малките, дребните жестове, а вие вече съзряхте и измислихте куп машинации и как ще се приберат тия пари, ей затова с тоя нашенски манталитет няма да се оправим никога ... Ето затова и казах, че една такава хубава и хуманна идея тук просто няма почва, всеки веднага ще злоупотреби с нея, такива сме си
Точно това е идеята, но за жалост висчки се хващат за това, че е безплатно и от там тръгва една дискусия, която няма нищо общо със самата идея.
Като каза за кръговратът на доброто се сетих за едно много красиво клипче.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=lTiFH7a05D8[/youtube]
Клипчето е страхотно, страшно се изкефих и дано повече хора го изгледат и разберат

- shotgun blues
- Контакти:
не 

[wrapimg=choose left or right to float]http://prikachi.com/images/169/6607169H.gif[/wrapimg]
Естествено, че има почва у нас! Години наред вече у нас има висящ ток все пак! 

Ако ще помагам на някой,предпочитам да му дам лично храна нещо за пиене или пари.Никога не бих влязал в заведение било то за хранене или някое питейно заведение и да платя за две неща,да консумирам едното,а другото да го оставя,за някой нуждаещ се.На този етап в България,това поколение с тази култура,няма как тази инициатива да е работеща.Наглите собственици на барове и ресторанти само това чакат.Не стига,че ни лъжат в грамажите и на питиетата и на храните,човек трябва да е луд,за да си помисли,че платеното от него примерно второ кафе няма да отиде в джоба на собственика.
- child in time
- Контакти:
4akala написа:Ако ще помагам на някой,предпочитам да му дам лично храна нещо за пиене или пари.Никога не бих влязал в заведение било то за хранене или някое питейно заведение и да платя за две неща,да консумирам едното,а другото да го оставя,за някой нуждаещ се.На този етап в България,това поколение с тази култура,няма как тази инициатива да е работеща.Наглите собственици на барове и ресторанти само това чакат.Не стига,че ни лъжат в грамажите и на питиетата и на храните,човек трябва да е луд,за да си помисли,че платеното от него примерно второ кафе няма да отиде в джоба на собственика.
Звъни се на врата на апартамента , баба ми отваря:
- Лвльо дай 50 ст ( тогава толкова струваше един хляб) за хляб !
Преди 20 мин аз съм се прибрал от магазина с 3 хляба. Баба ми му дава ТОПЪЛ БЯЛ ХЛЯБ . И?
- Аре МА ти ся за 50 стотинки ли си?
Ами как да дадеш на малцинствения елемент каквото и да е?
БюрекOFF и Цветан перфектните НЕпознати!