dunavfc написа:А каква е разликата,освен финансова,дали ще имаме 240,200,120,100 или 50 депутати
по-лесно се търси отговорност от 50 вместо от 240 души . Демек ако оплескат нещо трудно могат да се скрият зад гърба на някой колега .
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
dunavfc написа:А каква е разликата,освен финансова,дали ще имаме 240,200,120,100 или 50 депутати
Theos написа:Честно казано мажоритарните избори отварят място за криминални типове и всякакви мишки и анонимници неразбиращи нищо и решили че искат да си начешат крастата.
Днеска се замислих и като виден привърженик на Бойко Борисов , аз искам той да си подаде оставката. И нека дойде тогава другаря Станишев,Доган, Кунева и Сие.И не защото нещо ще се оправи, просто нещата ще стават все по зле при тях. Но явно ние това заслужаваме, защото един протест срещу ЕРПтата се превърна в политически протест на крайно леви и крайно десни профанизирани идиоти които снощи чупиха коли и витрини на свои сънародници.
по-лесно се търси отговорност от 50 вместо от 240 души . Демек ако оплескат нещо трудно могат да се скрият зад гърба на някой колега .
Captain Stottlemeyer написа:dunavfc написа:А каква е разликата,освен финансова,дали ще имаме 240,200,120,100 или 50 депутати
Дори само финансова да е, колега, един малък пример:
Германия при 82 милиона население има 622 депутати в Бундестага.
България при 7,4 милиона население има 240 депутати в Народното събрание.
Една проста сметка показва, че в Германия един депутат се пада на 132 хиляди души, в България - на 31 хиляди...Все си мисля, че Германия е ма-а-лко по-богата от България, все пак.
П.П. Разбира се, сметката е с уговорката, че в Германия и отделните провинции имат парламент, т.н. Ландтаг, но и ние имаме областни администрации
гарфилд написа:Аз съм за.Тия ''мили идиоти'' политиците, отказаха да приемат поне преференциалния вот,защото ги е страх,че 90 % от тях,ще останат зад борда.
dunavfc написа:Нали ви е ясно,че при мажоритарен вот,всеки сульо и пульо може да влезе в парламента,стига да си "осигури" едни 40-50 хил. гласове,което едва ли е толкова трудно.Нали разбирате,че при мажоритарен вот може да имаме за депутати хора,като Цар Киро,Митьо Пищова,Сашка Васева,Азис и т.н ?
Red Warrior написа:гарфилд написа:Аз съм за.Тия ''мили идиоти'' политиците, отказаха да приемат поне преференциалния вот,защото ги е страх,че 90 % от тях,ще останат зад борда.
При преференциален вот къде ще отиде Искра Фидосова? На кого ще ни остави?
Red Warrior написа:гарфилд написа:Аз съм за.Тия ''мили идиоти'' политиците, отказаха да приемат поне преференциалния вот,защото ги е страх,че 90 % от тях,ще останат зад борда.
При преференциален вот къде ще отиде Искра Фидосова? На кого ще ни остави?
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 6 госта