Каква ви беше първата кола ???

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Синьо сърце
Контакти:

Re: Каква ви беше първата кола ???

Мнениеот Синьо сърце » 10 сеп 2012 19:55

Моята беше Трабант 600 1990 година комби небесносин! След това карах италиански коли, бих ти препоръчал Фиат Браво-Брава, но да е запазен и на малко километри. Относително евтина поддръжка, здрава кола, непретенциозна. 11 на 100 газ градско с климатик, вариант 1.6 е над 100 кс и направо си върви. Но е и въпрос на вкус.
Няма попътен вятър за този, който не знае къде отива!
[rimg]http://www.bghelp.co.uk/bgembassy_header/flag.gif[/rimg] БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!

Потребителски аватар
Corwin
Контакти:

Мнениеот Corwin » 10 сеп 2012 20:01

Аз ще се изкажа малко неадекватен и незапознат с коли и т.н... Но не разбирам защо на тези години ти е собствена кола, само да се буташ в разни задръствания и да си даваш половината пари да я поддържаш (а докато събереш по 100 лева на месец ли ще харчиш) :)
Ако баща ти има кола - давай нея. Ние с моя така правим, макар че можем да си позволим и две чисто нови коли, ако се наложи.

realnoncho
Контакти:

Мнениеот realnoncho » 10 сеп 2012 20:02

Моята беше FIAT Brava 1.9TD, беше си добре за първа кола която карах близо 3 години и пролетта я продадох на едно момче също за първа кола ;)

Както някой каза не се хвърляй много на дълбоко, все някой или ти самия ще я закачиш така че може да огледаш и не толкова перфектни на външен вид. Важното е да си направиш сметка за гориво и поддръжка.

Потребителски аватар
rsk
Контакти:

Мнениеот rsk » 10 сеп 2012 20:05

Е за 600 лева няма как да гледа външен вид. Според мен си събери пари и си купи нещо по-ново, защото явно кола не ти е наложителна.
Нашият патрон е Васил Левски, вашият е Христо Кърпачев

Потребителски аватар
Обичам Левски
Контакти:

Мнениеот Обичам Левски » 10 сеп 2012 20:07

rsk написа:Е за 600 лева няма как да гледа външен вид. Според мен си събери пари и си купи нещо по-ново, защото явно кола не ти е наложителна.

Да наистина не ми е наложителна.Мисля да се ореинтирам към нещо малко.Нещо като Сеат Ибиза или Пежо 205,206 :)

Потребителски аватар
крАСАВци
Контакти:

Мнениеот крАСАВци » 10 сеп 2012 20:10

Наскоро си взех Мазда MX петица кабрио.Кара УНИКАЛНО, не гори много, и досега съм нямал проблеми с никоя част.
Със сигурност с твоята заплата можеш да си я поддържаш без проблеми.
Единствения минус е, че е с две места.Може би по-нататък ще си взема по-голяма кола, но за сега съм доволен.

Потребителски аватар
Kolec
Контакти:

Мнениеот Kolec » 10 сеп 2012 20:12

Зависи за какво ти е колата най-вече. Аз най-накрая започнах шофьорските миналата седмица и аз вече гледам към покупката на автомобил. Аз съм се спрял на Пасат комби, защото ми трябва място, и мога да си намеря някоя стара барака за 1000-1500лв със газова .. но на мен ми трябва комби защото искам дори и 2 почивни дни да имам да хващам гората с кучето ми, че да работиш в мобилен оператор хич не е приятно! ;) Иначе малки колички... корсичка или фиестичка ... малки и компактни и горят малко ...
..:: Tout comprende, c'est tout mepriser ::..

Потребителски аватар
McLovin
Контакти:

Мнениеот McLovin » 10 сеп 2012 20:19

Fiat Bravo 1.6 16V, в началото като я взех не вървеше, а летеше :lol: Карах я като идиот и докарвах разход 15/100 градско :lol: После бензина поскъпна, аз одъртях, баща ми започна да я кара от време на време и количката си поотдъхна. Мога само да се хваля от моята, но и имах голям късмет при покупката. Двигателят и до момента(6 години по-късно) е като чисто нов, но по ред причини(които не са свързани толкова със самия автомобил) до месец - два отива за скрап :( Ще ми липсва, ама какво да се прави - животът продължава...
"За какво ми е публика, футбол трябва да се изграе при закрити врати! Футболът е изкуство!"

"Какво висше има в нашето първенство, че да се нарича Висша лига?!"

Потребителски аватар
RedeviL
Контакти:

Мнениеот RedeviL » 10 сеп 2012 20:22

Kolec написа:Зависи за какво ти е колата най-вече. Аз най-накрая започнах шофьорските миналата седмица и аз вече гледам към покупката на автомобил. Аз съм се спрял на Пасат комби, защото ми трябва място, и мога да си намеря някоя стара барака за 1000-1500лв със газова .. но на мен ми трябва комби защото искам дори и 2 почивни дни да имам да хващам гората с кучето ми, че да работиш в мобилен оператор хич не е приятно! ;) Иначе малки колички... корсичка или фиестичка ... малки и компактни и горят малко ...

А защо не се ориентираш към Седан?Лично аз съм с такъв и не се оплаквам от липса на място! :)

Потребителски аватар
Kolec
Контакти:

Мнениеот Kolec » 10 сеп 2012 20:27

RedeviL написа:А защо не се ориентираш към Седан?Лично аз съм с такъв и не се оплаквам от липса на място! :)

Преди време бях видял един мерцедес комби, отзад багажника беше направен малко като клетка, и мисля и аз така да правя, че имам едно хъски дивак дето не ми се иска да го оставям да шава из колата докато аз карам ..
..:: Tout comprende, c'est tout mepriser ::..

Върни се в “Свободна зона”