Тийнейджъри убиха, опекоха и изядоха огромен смок във Варна.

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
marmi52
Контакти:

Re: Тийнейджъри убиха, опекоха и изядоха огромен смок във Варна.

Мнениеот marmi52 » 15 юли 2012 19:55

8-)

А, сега сериозно. Смоците са изключително полезни влечуги. Те се хранят с гризачи, които разнасят различни зарази по хората. Където има смоци - няма мишки.
Смоците са безобидни същества ! Вярно, че може да те изплаши шмугвайки се из тревата пред теб, но в никакъв случай не са опасни. Има единични случаи, в които смок напада/гони човек. Това е, когато змията е с големи размери и когато се е почувствала застрашена.
Смоците НЕ са отровни !!! Ухапването от смок е леко болезнено, но без последствия за ухапания.
Да сравняваме ухапването от смок и от куче, е все едно да сравняваме ухапването от котка с това от тигър.
Жалко за влечугото ... :(
[center]Изображение[/center]

[center]"Настане вечер - месец изгрее,
звезди обсипят сводът небесен;
гора зашуми, вятър повее,
Балканът пее хайдушка песен !"
[/center]

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 15 юли 2012 19:56

Интересно ми е, колко от пишещите тук ще разпознаят от пръв поглед дали влечугото е отровно или не.Аз си признавам, че не мога и за мен всичко е змия :oops:
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
Btovfan80

Мнениеот Btovfan80 » 15 юли 2012 19:58

Синьо сърце написа:
Btovfan80 написа:Ми дай да търсим отговорност и от ловците, които убиват зайци и глигани и ги ядат! :lol: :lol: :lol: Вас не ви слушат главите!

Ловните дружинки, преди да идат да стрелят, правят и други неща. Грижат се за дивеча, строят хранилки за зимата, сенце слагат и буци сол на пръчка, пазят майките и прочее...

Знаех, че ще има още философи! Добре, ще го кажа по друг начин - жабите са безобидни, хранят се с насекоми и т.н. - като отидеш в ресторанта и си поръчаш жабешки бутчета, замисляш ли се за отнемането на жабешките животи? :lol: :lol: :lol:
Капката дълбае камъка не със сила, а с постоянство!

Nightfate написа:
"Късмета е част от футбола ! Късмет мъсмет,аванти,маванти,фантоми мантоми какво значение има?"

way
Контакти:

Мнениеот way » 15 юли 2012 19:59

forumx3 написа:Влечугото изпълзяло край детска площадка, на вкус било като пилешко.
Двуметров смок изпълзял от избуелите неокосени треви близо до детска площадка във варненския кв. „Св. Иван Рилски”, съобщава сайтът “Петел”. Група младежи го убили и си спретнали кулинарна вечеринка на открито с импровизирано “чеверме”.
Огромното влечуго било забелязано от жена, която минавала в района. Крясъците й привлекли група младежи. „Няколко пъти опита да ме ухапе”, разказва пред репортери на сайта Камен Харизанов, който всяка вечер бистрел наболелите всекидневни проблеми с приятелите си на площадка между блоковете в квартала.

Студенокръвното се било стаило на метри от детската площадка. „Тук ежедневно си играят десетки деца. Добре че убихме змията, преди някое от тях да я види”, казва още Харизанов. Доста време младежите се чудили какво да я правят.

“Накрая решихме да я сготвим”, уточнява той. Така смокът бил одран и набучен на импровизирано чеверме. „Когато подсъзнателно забравиш, че е змия, все едно си хапваш пилешко”, споделя вкусови впечатления младеж, похапнал от влечугото.
Снимка : [offtopic]http://static.blitz.bg/thumbnails/220/201207/20120715.omrmkapmux.jpg[/offtopic]

Ибаси змиътъ "Няколко пъти опита да ме ухапе" мога да си заложа главата че не се е мъчила да го охапе ама както и да е.

Преди децата да я видят ?:О ами сега кво правим ? Дете да види змия вярно 2012 края на света идва и като види змията кво става ?Пълни памперса ли ?

П.С: Искараха змията като годзила от чернобил дето дебне децата и само чака да ги изяде

Потребителски аватар
Btovfan80

Мнениеот Btovfan80 » 15 юли 2012 20:01

marmi52 написа:8-)

А, сега сериозно. Смоците са изключително полезни влечуги. Те се хранят с гризачи, които разнасят различни зарази по хората. Където има смоци - няма мишки.
Смоците са безобидни същества ! Вярно, че може да те изплаши шмугвайки се из тревата пред теб, но в никакъв случай не са опасни. Има единични случаи, в които смок напада/гони човек. Това е, когато змията е с големи размери и когато се е почувствала застрашена.
Смоците НЕ са отровни !!! Ухапването от смок е леко болезнено, но без последствия за ухапания.
Да сравняваме ухапването от смок и от куче, е все едно да сравняваме ухапването от котка с това от тигър.
Жалко за влечугото ... :(

Ами аз като я гледам на снимката, изглежда доста голяма :?

Nightfate написа:
"Късмета е част от футбола ! Късмет мъсмет,аванти,маванти,фантоми мантоми какво значение има?"

way
Контакти:

Мнениеот way » 15 юли 2012 20:02

Btovfan80 написа:
Ами аз като я гледам на снимката, изглежда доста голяма :?

Тея смешници Беар Грилс не са ли гледали ?Не се готви така змия :О

levskifenka
Контакти:

Мнениеот levskifenka » 15 юли 2012 20:04

Колкото могат да са показни,противни и жестоки хората...Гадно от всички гледни точки и жалко за животното.А това пренебрежително отношение към хората,които са против безсмислени жестокости срещу животни се надявам скоро да се промени,че е резил.Кой бил важен-кучетата,или хората-в какъв смисъл,по-точно?Защото посочения тук пример--не мога да спя от кучетата и защото не ги убиват са по важни е.... :lol: :lol: :lol: :lol: Абе да смекчим с нелеп!!!!От хората не са по-важни животните,по природа би трябвало да са равни.Но добре-самообявили сме се гордо за венец,за най-важни.От какво гордост..не знам,но хайде...НО от човешкия ЕГОИЗЪМ(лае,цапа,не го искам там,шубе ме е) са много,много по-важни! :idea: :idea: :!: Нека правим разлика кога наистина става въпрос за избор и кога-само за комфорта на човек. :| :|
Последна промяна от levskifenka на 15 юли 2012 20:10, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
Neron
Контакти:

Мнениеот Neron » 15 юли 2012 20:05

Не са гледали Беър Грилс той ги яде сурови.
Иначе и аз съм убивал 2-3 змии и колкото да са полезни са 2 пъти повече опасни.90% от хората се плашат от змии и 10% от мишки.Айде стига с тия простотии и всеки да се прави на еколог.
1. Наименованието "ПФК Литекс - Ловеч" АД с ЕИК: 110501548, се изменя на - "ПФК Цска София ЕАД".

Нищо общо с Микре!!

Потребителски аватар
vks1
Контакти:

Мнениеот vks1 » 15 юли 2012 20:14

way написа:
forumx3 написа:Влечугото изпълзяло край детска площадка, на вкус било като пилешко.
Двуметров смок изпълзял от избуелите неокосени треви близо до детска площадка във варненския кв. „Св. Иван Рилски”, съобщава сайтът “Петел”. Група младежи го убили и си спретнали кулинарна вечеринка на открито с импровизирано “чеверме”.
Огромното влечуго било забелязано от жена, която минавала в района. Крясъците й привлекли група младежи. „Няколко пъти опита да ме ухапе”, разказва пред репортери на сайта Камен Харизанов, който всяка вечер бистрел наболелите всекидневни проблеми с приятелите си на площадка между блоковете в квартала.

Студенокръвното се било стаило на метри от детската площадка. „Тук ежедневно си играят десетки деца. Добре че убихме змията, преди някое от тях да я види”, казва още Харизанов. Доста време младежите се чудили какво да я правят.

“Накрая решихме да я сготвим”, уточнява той. Така смокът бил одран и набучен на импровизирано чеверме. „Когато подсъзнателно забравиш, че е змия, все едно си хапваш пилешко”, споделя вкусови впечатления младеж, похапнал от влечугото.
Снимка : [offtopic]http://static.blitz.bg/thumbnails/220/201207/20120715.omrmkapmux.jpg[/offtopic]

Ибаси змиътъ "Няколко пъти опита да ме ухапе" мога да си заложа главата че не се е мъчила да го охапе ама както и да е.

Преди децата да я видят ?:О ами сега кво правим ? Дете да види змия вярно 2012 края на света идва и като види змията кво става ?Пълни памперса ли ?

П.С: Искараха змията като годзила от чернобил дето дебне децата и само чака да ги изяде

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Канарче!

Потребителски аватар
Btovfan80

Мнениеот Btovfan80 » 15 юли 2012 20:18

levskifenka написа:Колкото могат да са показни,противни и жестоки хората...Гадно от всички гледни точки и жалко за животното.А това пренебрежително отношение към хората,които са против безсмислени жестокости срещу животни се надявам скоро да се промени,че е резил.Кой бил важен-кучетата,или хората-в какъв смисъл,по-точно?Защото посочения тук пример--не мога да спя от кучетата и защото не ги убиват са по важни е.... :lol: Абе да смекчим с нелеп!!!!От хората не са по-важни животните,по природа би трябвало да са равни.Но добре-самообявили сме се гордо.От какво гордост..не знам,но хайде...НО от човешкия ЕГОИЗЪМ(лае,цапа,не го искам там,шубе ме е) са много,много по-важни! :idea: :idea: :!: Нека правим разлика кога наистина става въпрос за избор и кога-само за комфорта на човек. :| :|

Ти голяма моралистка се извъди. Никъде не съм казвал, че трябва да убият кучетата, които ме тормозят, а да се вземат някакви мерки, но всички от тук присъстващите природозащитници се хванаха за думата куче. Я ми обяснете общото между змията - в случая смок, която се води диво животно(както каза колегата по-горе, едва ли в ситуацията някой ще гледа какъв вид е змията и после ще я убива) и кучето, което се води питомно такова? Просто ви обяснявах, че в последно време животните имат повече права от хората, а вие, едва ли не ме карате, да се срамувам, че съм се родил човек! :evil: Ако имаш деца и някое от тях пострада от животно, дали ще ги защитаваш, както сега? По-просто не мога да ти го обясня! :evil:

Nightfate написа:

Върни се в “Свободна зона”