Ето пълен списък
Диалекти от родния край
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Диалекти от родния край
http://tazzadar.hit.bg/bg-vn.html
Ето пълен списък
И как можах да забравя най-любимата ми дума - ШОРАМ

Ето пълен списък
Вратарят на "Тича" през 1919 д-р Кирчо Ангелов в първия мач със "Славия" във Варна поискал стол, седнал пред вратата си, запалил лула и невъзмутимо зачел вестник! Тичанци победили с 3:0.
ralimavridov написа:Спомням си,че в македонския край казваха на дънките "фермерки",а на дънкеното яке "фермерско"
На дънкените якета в Бургас им казваме сафари. А иначе обръщанията към по-малките от преди бяха "агент".
[center]ЗА ЧЕРНОМОРСКИТЕ АКУЛИ ГОЛЕМИ РИБИ НЯМА![/center]
[center]
[/center]
[center]
[/center]
[center]
[/center][center]
[/center]- Обичам Левски
- Контакти:
Обичам Левски написа:BS1913 написа:Обичам Левски написа:Някой знаели следните думи:чувен и кучан
ДА![]()
Чувен - чугунена тенджера да кажемa кучан е царевица :D
Чувен е обикновенна тенджераВсяко лято ходя във Варна и като използвах думата чувен ме гледаха като теле във железница
п.п Във Варна бях научил и думата Авер и като се прибрах във моя роден град и я използвах ме гледаха пак по същият начин
Bourgas написа:ralimavridov написа:Спомням си,че в македонския край казваха на дънките "фермерки",а на дънкеното яке "фермерско"
На дънкените якета в Бургас им казваме сафари. А иначе обръщанията към по-малките от преди бяха "агент".
И в Ямбол така им казваме
Горница на анцуг - Анцуанела
- Чирпан 
Вратарят на "Тича" през 1919 д-р Кирчо Ангелов в първия мач със "Славия" във Варна поискал стол, седнал пред вратата си, запалил лула и невъзмутимо зачел вестник! Тичанци победили с 3:0.
"Шорам" на едно място се ползва за "пия", а на друго - за "пикая". Култов глагол!
А от 5 години споря със софиянци, че се казва "пиперка", а не "чушка", ама не щат и да чуят.
А от 5 години споря със софиянци, че се казва "пиперка", а не "чушка", ама не щат и да чуят.
"Свестните у нас считат за луди, глупеца вредом всеки почита".
Laetitia написа:"Шорам" на едно място се ползва за "пия", а на друго - за "пикая". Култов глагол!![]()
Колегата ми от Видин постоянно го използваше..шорам и адски ме дразнеше :D
Laetitia написа:"Шорам" на едно място се ползва за "пия", а на друго - за "пикая". Култов глагол!![]()
Това с пипера е вечния спор
Тук всичко е чушка, пипер никъде не съм чул да се нарича в Бургас. Само на подправките. А и другото, в Бургас казваме странджанка на прословутите ви принцеси с кайма
[center]ЗА ЧЕРНОМОРСКИТЕ АКУЛИ ГОЛЕМИ РИБИ НЯМА![/center]
[center]
[/center]
[center]
[/center]
[center]
[/center][center]
[/center]- pesho_1913
- Контакти:
Аз пък ''шорам'' го знам като ''чорам'' и постоянно казвам, че отивам до кенефа да ''чорам''.
СЛАВИЯ е любов, а не бизнес - ВЪН боклуците от любимия отбор !
[offtopic][wrapimg=]http://orig07.deviantart.net/a121/f/2013/147/3/b/bvb_by_syndikata_np-d66tj6i.gif[/wrapimg][/offtopic]
[offtopic][wrapimg=]http://orig07.deviantart.net/a121/f/2013/147/3/b/bvb_by_syndikata_np-d66tj6i.gif[/wrapimg][/offtopic]