Фитнес съвет - Протеин

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
liverpool96
Контакти:

Re: Фитнес съвет - Протеин

Мнениеот liverpool96 » 08 май 2012 21:56

Наскоро не съм си гледал височината, но последно беше 1.76. Тежа 66 кг. :)

Потребителски аватар
kingofpop
Контакти:

Мнениеот kingofpop » 08 май 2012 21:57

Момчета, може ли някой от по опитните да ми каже как е най-добре да се тича:
1. Колко пъти седмично
2. Какви разстояния (км)
3. С какво темпо
4. Ако примено първата седмица се уморявам на 4 тата обиколка, след 2 седмици тичане ще се уморявам ли по-късно или пак на 4 тата

Благодаря предварително :geek:
ralka_levskarka написа:Голяма радост. Човек ще си помисли, че вкарват на Тер Щеген заеби.. След няколко месеца Вила да не се чудят откъде им е дошло :mrgreen: Иначе малките не цъкат лошо. Елиът изпъква и всичко хубаво идва от него.

:lol:

Потребителски аватар
publicimage
Контакти:

Мнениеот publicimage » 08 май 2012 22:00

ultrastyle написа:За маса Syntha 6 e по подходящ от Gold standar ,но и двата са уникални http://fitnessbul.com/product/44/Synta-6-.html
Syntha 6 e и супер вкусен :)

Е, т'ва ми трябваше! Мерси!!!

Потребителски аватар
liverpool96
Контакти:

Мнениеот liverpool96 » 08 май 2012 22:02

Не се вписвам в графа "опитни", но що се отнася до кардио съм доста напреднал. Според моето скромно мнение е добре да тичаш всеки ден, за да поддържаш тонус. Препоръчвам ти един ден да излезеш и да видиш горе-долу колко време можеш да бягаш, пък и на какво темпо, за да си направиш равносметката за следващите дни. Когато бягаш, опитвай се да държиш на едно темпо. В началото започни с малко стречинг и загрявка - това е много важно, за да избегнеш контузиите. В началото започни с това - всеки ден леко тичане и по възможност увеличи издържливостта си. След което вече може да започнеш и със спринтове, бягане с високо темпо и т.н. Ако пък си изморен и не ти се бяга в определен ден, просто си дай почивка, няма нищо лошо в това. Остави се тялото ти да те насърчава, по-добър пътеводител едва ли ще намериш. ;)

Потребителски аватар
kingofpop
Контакти:

Мнениеот kingofpop » 08 май 2012 22:06

liverpool96 написа:Не се вписвам в графа "опитни", но що се отнася до кардио съм доста напреднал. Според моето скромно мнение е добре да тичаш всеки ден, за да поддържаш тонус. Препоръчвам ти един ден да излезеш и да видиш горе-долу колко време можеш да бягаш, пък и на какво темпо, за да си направиш равносметката за следващите дни. Когато бягаш, опитвай се да държиш на едно темпо. В началото започни с малко стречинг и загрявка - това е много важно, за да избегнеш контузиите. В началото започни с това - всеки ден леко тичане и по възможност увеличи издържливостта си. След което вече може да започнеш и със спринтове, бягане с високо темпо и т.н. Ако пък си изморен и не ти се бяга в определен ден, просто си дай почивка, няма нищо лошо в това. Остави се тялото ти да те насърчава, по-добър пътеводител едва ли ще намериш. ;)

мхм.....а с един мой приятел спорим кое е по-полезо
1-2 часа мач или да речем 3-4 километра умерено тичане :? или пък няма голяма разлика :roll:
щото аз да речем 3 пъти седмично тичам и 3 пъти седмично играя мач....нещо такова
ralka_levskarka написа:Голяма радост. Човек ще си помисли, че вкарват на Тер Щеген заеби.. След няколко месеца Вила да не се чудят откъде им е дошло :mrgreen: Иначе малките не цъкат лошо. Елиът изпъква и всичко хубаво идва от него.

:lol:

Потребителски аватар
Red Warrior
Контакти:

Мнениеот Red Warrior » 08 май 2012 22:10

Според мен най-добре е 3 пъти фитнес (по 2 мускулни групи на тренировка) и 2 пъти кардио на седмица. Кардиото да е максимум 30 минути, защото след това почват да се горят мускулите. Фитнеса да е до 45 минути, след това спира производството на тестостерон в организма. Събота и неделя задължително почивка.
Пиеш ли вода, мисли за извора. - китайска мъдрост

Потребителски аватар
UltraBlue
Контакти:

Мнениеот UltraBlue » 08 май 2012 23:18

Red Warrior написа:Според мен най-добре е 3 пъти фитнес (по 2 мускулни групи на тренировка) и 2 пъти кардио на седмица. Кардиото да е максимум 30 минути, защото след това почват да се горят мускулите. Фитнеса да е до 45 минути, след това спира производството на тестостерон в организма. Събота и неделя задължително почивка.

A комбинация от 2-те, понеже аз сега така правя. 3-4 тренировки на седмица, като всяка започва с 2 км(15 мин.) тичане, после около 1-1,5 часа тренировка и завършвам с 35 мин.(около 5 км.) тичане.
Please don't call me arrogant, but I'm European champion and I think I'm a special one !

Потребителски аватар
Red Warrior
Контакти:

Мнениеот Red Warrior » 08 май 2012 23:50

UltraBlue написа:
Red Warrior написа:Според мен най-добре е 3 пъти фитнес (по 2 мускулни групи на тренировка) и 2 пъти кардио на седмица. Кардиото да е максимум 30 минути, защото след това почват да се горят мускулите. Фитнеса да е до 45 минути, след това спира производството на тестостерон в организма. Събота и неделя задължително почивка.

A комбинация от 2-те, понеже аз сега така правя. 3-4 тренировки на седмица, като всяка започва с 2 км(15 мин.) тичане, после около 1-1,5 часа тренировка и завършвам с 35 мин.(около 5 км.) тичане.

По принцип не е грешка да се комбинира кардио и фитнес, стига да имаш достатъчно енергия да го правиш качествено. Иначе има всякакви хора... Някои тренират по 6 пъти седмично фитнес като професионалните културисти. Но за да има ефект от това трябва да имаш перфектно възстановяване и да пиеш от "вълшебните хапчета". Още повече човек, който работи няма как да тренира като професионален културист, който само тренира, яде и спи. Според мен трябва да намалиш тренировката до 45 минути, след което да бързаш да вземеш протеина и до 30 мин. да си седнал да се храниш докато метаболизма ти е забързан. Ако в един ден правиш и кардио и фитнес, прави първо фитнеса и после кардиото. След това направо отиваш във вас да зобиш ;) Забрави това кардио-фитнес-кардио. И все пак е най-добре кардио тренировките да са в отделни дни от фитнеса понеже пречат на качването на мускулна маса.
Пиеш ли вода, мисли за извора. - китайска мъдрост

Потребителски аватар
batmanlevski
Контакти:

Мнениеот batmanlevski » 09 май 2012 11:00

млечен и яйчен на прах и пилешко и телешко в натура ,общо по 3 гр. на килограм лична мача ,аз съм около 100 кг. и вземам около 300 гр. протеин на ден
нека бъдем отново свободна и независима страна , а не подлога на сащ и турция !

[wrapimg=]https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/t1.0-9/10301117_1432328167037561_8238237856843780182_n.jpg[/wrapimg]

Потребителски аватар
pehopeho
Контакти:

Мнениеот pehopeho » 09 май 2012 12:49

the___dog написа:
pehopeho написа:Не съм го пил този продукт и за това няма да му давам оценка, но като гледам етикета, в 44 грама се съдържат 22 грама протеин, демек 50 %. Вярно е, че има и други неща в матрицата, но аз лично в момента пия един на BioTech "Brutal muscle on", който в 60 грама матрица съдържа 46,2 грама протеин (77%) и го комбинирам с един продукт на Nutrabolics "Fighters food", който освен всичко друго има и протеин 33%. И задължително креатин!!! Взел съм един 100% чист креатин и го взимам два пъти дневно (преди и след тренировка) по 5 грама (понякога препълвам лъжичката и идват малко повече :) ). Протеин пия сутрин, след ставане от сън със закуската, след тренировка и преди лягане. Като знай, че съм 93 килограма в момента, а казват, че протеина се взима 1-2 грама на килограм телесна маса. По-скоро 2 грама!!! Сиреч, ако пиеш по-малко - файда йок!!! И да знаеш, че повече от 30 грама на веднъж е безполезно да взимаш. Чувал съм, че организма е в състояние да усвои около 30 грама (27 ако трябва да съм точен) и приемите не трябва да са на по-малко от 3 часа. Останалото само отива в кенефа. Демек ако си 110 кила мутант, трябва да взимаш по 220 грама на 24 часа, с интервал минимум от три часа между приемите, прави 7/8 приема. Което ще рече, че трябва да ставаш и в 1/2 през нощта, после в 4/5 пак и така!!!
Моят съвет е да си пиеш протеинчето, но така както трябва иначе няма да има голям ефект. Ако не ти стигат паричките, събери и тогава взимай, недей да пестиш от количеството за да ти стига за целия месец примерно. И задължително КРЕАТИН!!! Само имай предвид, че трябва да са ти здрави бъбреците!!! Ако имаш някакви бъбречни проблеми креатин не барай. И го пий с много вода. 2/3 литра на ден. И най-важното, резултатите идват с много труд и вяра, ако си вярваш, правиш чудеса.
П.П. На колегата дето по горе е написал, че като спреш протеина и ставаш дроб, бих му казал да не говори глупости! Това да не ти са стероиди, че да изпадаш в анаболен катарзис. Няма нужда да се излиза от цикъл т.н. Естествено човешкото тяло и в частност мускулите са така създадени, че ако не се ползват дълго време започват да изчезват. Поради тази причина, хора които са били дълго време в кома са с атрофирали мускули. Точно заради това яка тренировка всеки ден (всеки свободен ден) и напрежение на макс и мускулите ще растат! Хайде успех на всички трениращи!!!

Два въпроса имам.
1. Знаеш ли, че BioTech се меси в България?
2.Намери ми поне три предимства да си тъпчеш мускулите с креатин, който задържа отпадъчни продукти от енергииния синтез на клетката(по-известно като "задържане на вода при прием на креатин")?

1. Не знаех, че се меси в България, но и няма значение. Добавките ги взимам на половин, а понякога и на една трета от цената, за това не мога да съм маанджия. Взимам това, което ми донесат (което има).
2. За креатина, без да си натрапвам мнението на никой, ще кажа, че ме помпи яко, дава ми много пауър и това се забелязва осезателно. От половин година не съм спрял да взимам креатин и преди месец бях на ЦВМК-здрав съм като бик! Ако те е страх от креатина не го взимай, но не е нещо особено, имам колега може би една година пие без прекъсване. Колко по-вредни препарати има от креатина!!!
Не си сложих портрет на Лупи на стената, защото остави нещата на половина, но обещавам да си сложа на Митко Борисов, ако ги доведе до край!!!
http://vbox7.com/play:efeaf1c3

Върни се в “Свободна зона”