Вижте, аз съм напълно наясно, че повечето от вас са завършили образованието си през последните 10-15 години, в които историята беше така изкривена и преиначена, че на турското робство взеха да викат "присъствие", а нашите освободители руснаците бяха демонизирани и изкарвани завоеватели.
Има обаче азбучни истини в историята, които няма как да бъдат преиначени. Една от тях е,
че благодарение на руснаците България се освободи от 500 годишно чуждо робство, което ни обезличи и обезкръви до голяма степен като народ.
Независимо от какви подбуди са били водени руските власти по онова време - факта си е факт ! И нека не смесваме властимащите в Русия и обикновения руски народ. В руско-турската
освободителна война участват много доброволци - обикновени руснаци, които се записват само и единствено с мисълта да помогнат на гинещия славянски народ на Балканите.
Ние имаме много общо с руснаците ! Освен, че сме славяни, и ние и те сме източноправославни християни. Имаме една вяра !
Руснаците са бял народ ! Нали не смятате да ме убеждавате, да харесвам повече американските и английски афроамериканци и афроангличани, отколкото руснаците ?! И да се опитвате - няма как да стане !
На някой тук руснаците му били виновни, че го набутали в панелките ...

Пич, радвай се, че имаш и панелка, защото през последните 23 години огромна част от българите продаваха, а не купуваха собственост. Сиреч, когато бяхме с руснаците - купувахме, а днес, когато сме с американците - продаваме, защото сме бедни !
Що се отнася до комунизма, не виждам какво са ни виновни чак толкова руснаците за него. Те просто са назначили марионетно правителство след 1944 година у нас. Логично - огромна империя, каквато беше СССР е нормално да иска влияние на Балканите и в Европа. Днес американците правят същото в редица държави в Африка, Азия и Латинска Америка. Че даже и в Европа !
Руснаците нито са ни строили панелките, нито са извършвали извращения у нас. Това, че тогавашната
българска власт е вършела престъпления и безобразия е по вина на нашите българи, а не на руснаците.
И понеже сте по-малки да ви обясня: По време на социализма
България беше най-близкия сателит на СССР ! Ние бяхме малкия брат на големия брат. Руснаците изкупуваха всичко, което произвеждахме у нас. Всички боклуци, които правехме отиваха на необятния съветски пазар. Затова имаше работа за всички в България. Нямаше безработни и ровещи по контейнерите като днес !
Да не говорим за това, че в продължение на близо 45 години СССР ни даваше на безценица - нефт, газ, уран. Карахме колите си с бензин за жълти стотинки ! Произвеждахме в построения от руснаците "АЕЦ-Козлодуй" електроенергия , която не само стигаше за цяла България, но оставаше и за износ. А ние плащахме тока на безценица. Парното пък ни беше без пари направо !
Русофобията, която насадиха у младото поколение българи е отвратителна ! Тя няма никакви обективни причини да съществува. Всичко е просто промиване на мозъците на младите !
Пуснах темата, защото Русия дори и днес продължава да проявява снисхождение към нас. Продължава да се държи сравнително добре с България, макар че нито като народ, нито като политика го заслужаваме.
Плащаме газта на 600 долара, а германците на 330 долара ... Да, така е ! Ако аз бях на мястото на Путин обаче, щях да накарам продажните на Америка правителства в България да плащат по 1 000 долара газта ! Истинско чудо е, че след цялото предателство, което извършихме спрямо руснаците, те все още имат добро отношение към нас.
Не, не е национален нихилизъм - просто реализъм !