Трагедия. Убиха с нож 19-годишен в Студентски град

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Viktor4o_Rs
Контакти:

Re: Трагедия. Убиха с нож 19-годишен в Студентски град

Мнениеот Viktor4o_Rs » 29 фев 2012 16:54

Mclovin, чакай бе човек, нали и Морския, и аз ти го написахме - няма значение родното място на човека, а това как се държи, как е възпитан и с какви хора се движи. Гарантирам ти, че има адски много софийски келеши, които участват в престъпления, дрогират се, бият се, чупят, трошат, изнасилват ;) Както има и много повече адски свестни момчета софиянци, които имам удоволствието да познавам. В другите градове също е така - има и точни, има и боклуци за съжаление. Ти с понятието софиянец влагаш същия смисъл, както Хитлер на понятието "ариец" ;) Нека не превръщаме тая тема в тема София - провинция, междувпрочем никога не съм се засягал на обиди като провинциалист или селянин, просто не се смятам за такъв :) И се гордея че съм русенец и никога няма да стана "столичанин в повече", ако ще и да живея в София 8-)
Изображение

Потребителски аватар
McLovin
Контакти:

Мнениеот McLovin » 29 фев 2012 16:58

MORSKI написа:
McLovin написа:
MORSKI написа:глупости, айде пак криворазбрания софийски номер- тези неща са по селата и провинцията - бъра бъра. Всеки ден стават в София, всеки ден. Въпорсът е дали се пише за тях, но това не значи, че не стават. Багата къде го намушкаха, данеби да е в "провинцията"? Стига глупости!

Виж сега, първо да се изясним - като си от Варна това не те прави селянин. Второ - аз не се имам за нещо повече от всички останали хора по света. Багата не е ли мутра? Престъпленията в столицата и по-големите градове от какви хора се извършват? Като не сте от София не се засягайте когато някой бива наречен селянин. Искаш да ми кажеш, че болшинството битови убийства и побои не се извършват от ниско интелигентни, необразовани хора предимно по и от селата(и от малцинствата)? Защо си кривиш душата? Защо когато се спомене за селяния, селяндури и тн хората, които не са от София скачат като озверели? Нима във Варна, Пловдив, Бургас няма такива индивиди? Нима по селата не се ходи по дискотеки да се напиеш и сбиеш? Ако си от зачукано село и си нормален човек с нормални ценности и капка морал, то не трябва да се засягаш когато наричат някой селяндур. Защо? Защото въпреки средата и масата ти си станал човек! Да, има изключения навсякъде, но те затвърждават правилото! Има и умни, добре възпитани хора по селата, както и има адските селтаци от градовете, но по-голямата част от хората си попадат съвсем спокойно в стереотипите.
П.П. По крайните квартали на градовете си е като в селата :|

Първо, точно фактът, че съм от голям град като Варна и това, че съм отраснал в него в отлична среда, е смешно и жалко разни "коренячета софиянци" да ми се бият в гърдите как всичко, което е на 1 километър от табелата София е село ;) Така, че мен определението селяни, особено за град като Варна освен да ме разсмее, друго няма какво да напави. Но в случая не говорех за мен, Калояне. Нито визирах себе си, нито визирах теб. Подразни ме, че в мнението ти се натъква пак как едва ли не това видиш ли няма как да се случи на "гражданите" в София, а само в "провинцията" :lol: Замисли се колко нелепо звучи само, още повече два дена след инцидента с Багата!
Болшинството убийства се извършват не от селяни и граждани, а от пияници, наркомани, луди, озлобени и т.н., които го има НАВСЯКЪДЕ без значение къде са родени и живеят. Ние с теб няма да тръгнем да се ръгаме, то е ясно, но я виж колко народ го прави. Независимо къде е роден. Ами Багата от къде е. Не е ли от същата тази столица. Мутри има навсякъде!

Скача се Кала, защото вие слагате всички под общ знаменател, а изключвате себе си (софиянците) от него, разбираш ли? Прочети си пак мнението и виж какво си написал. Защото подхождате с това, че едва ли не в София не може да стане това, че едва ли не като си роден в София и хоп няма как да си селяндур, да наръгаш някого и т.н! И после защо сме скачали?

Относно Варна - няма две мнения! Прекрасен град(за мен най-хубавият в страната) и нееднократно съм казвал, че ако ми се отдаде възможност бих заживял там. Идеята ми не е, че в София не може да се случи подобно нещо. Случва се навсякъде. По-скоро мисълта ми е за средата и съответно хората, които се изграждат в нея. И вероятността да излезе пияница, убиец, наркоман и идиот от някой, който е израснал с овцете/нямам предвид само животните/ и някой, който е имал възможността/благодарение на среда и тн/ да се покултивира. Не изхождам от това, че съм роден в София. Не съм и чак толкова кореняк. Това са глупости. Дали си то София, Пловдив, Варна и тн няма значение. Просто има огромна културна пропаст между градовете, по-малките градове и селата. Казвам го от наблюдение...
Първо, точно фактът, че съм от голям град като Варна и това, че съм отраснал в него в отлична среда, е смешно и жалко разни "коренячета софиянци" да ми се бият в гърдите как всичко, което е на 1 километър от табелата София е село ;) Така, че мен определението селяни, особено за град като Варна освен да ме разсмее, друго няма какво да напави.
Това е прекрасно и така трябва да бъде. И може да съм не съм изразил мислите си правилно споменавайки "провиниция"... За мен провинция не е всичко извън столицата... по-скоро малките населени места и слабо населените такива...
"За какво ми е публика, футбол трябва да се изграе при закрити врати! Футболът е изкуство!"

"Какво висше има в нашето първенство, че да се нарича Висша лига?!"

MORSKI
Контакти:

Мнениеот MORSKI » 29 фев 2012 17:01

Сега вече съм съгласен с теб. И аз съм ходил насам-натам из разни села при познати и приятели на гости. Наистина е така, но има и много свестни хора, които за съжаление са репресирани от въпросните типове

Потребителски аватар
McLovin
Контакти:

Мнениеот McLovin » 29 фев 2012 17:08

MORSKI написа:Сега вече съм съгласен с теб. И аз съм ходил насам-натам из разни села при познати и приятели на гости. Наистина е така, но има и много свестни хора, които за съжаление са репресирани от въпросните типове

Именно! Има много добри хора и там, но болшинството са... най-меко казано изключително първични...
"За какво ми е публика, футбол трябва да се изграе при закрити врати! Футболът е изкуство!"

Потребителски аватар
McLovin
Контакти:

Мнениеот McLovin » 29 фев 2012 17:09

Viktor4o_Rs написа:Mclovin, чакай бе човек, нали и Морския, и аз ти го написахме - няма значение родното място на човека, а това как се държи, как е възпитан и с какви хора се движи. Гарантирам ти, че има адски много софийски келеши, които участват в престъпления, дрогират се, бият се, чупят, трошат, изнасилват ;) Както има и много повече адски свестни момчета софиянци, които имам удоволствието да познавам. В другите градове също е така - има и точни, има и боклуци за съжаление. Ти с понятието софиянец влагаш същия смисъл, както Хитлер на понятието "ариец" ;) Нека не превръщаме тая тема в тема София - провинция, междувпрочем никога не съм се засягал на обиди като провинциалист или селянин, просто не се смятам за такъв :) И се гордея че съм русенец и никога няма да стана "столичанин в повече", ако ще и да живея в София 8-)

Разбирам те и теб и Сашо :P Просто аз не си изразих мнението както трябва и трябваше да се поясня ;)

Потребителски аватар
0007
Контакти:

Мнениеот 0007 » 29 фев 2012 17:25

Прави сте,че няма значение родното място,но специално от Перник познавам доста хора и повечето са идиоти..."Биячи",отворковци,правят се на големите "мъжаги".Може да има и свестни,но определено има нещо сгрешено в този град...
Изображение
Groucho написа:Славиша требе а позиционира един нападател у кабинката на крана, който изгражда сектор А. Поне половината центрирания на колегите си в атака ще може да засече.

Потребителски аватар
Blagoy
Контакти:

Мнениеот Blagoy » 29 фев 2012 17:31

http://www.dnes.bg/obshtestvo/2012/02/2 ... nov.152631

Защо ли всичките тези неща ми звучат познато? Защо след всеки подобен случай продължава да се говори за тях, а вече не са реализирани?
[center]Изображение[/center]

RudolfRoth71
Контакти:

Kerry propper

Мнениеот RudolfRoth71 » 29 фев 2012 21:23

Well-thought out.

Sisi 1914
Контакти:

Мнениеот Sisi 1914 » 29 фев 2012 22:01

Жалко за младежа и близките му!
:cry:
Заподозреният ще го освободят и случаят ще се потули.
Левски завинаги в моето сърце![

Потребителски аватар
MainEventer
Контакти:

Мнениеот MainEventer » 01 мар 2012 00:37

Sisi 1914 написа:Жалко за младежа и близките му!
:cry:
Заподозреният ще го освободят и случаят ще се потули.

Ти въобще знаеш ли за какво става въпрос или само трупаш мнения ? Извършителят(Не е заподозреният, защото се знае кой е бил) се е защитавал, разбира се, че трябва да го освободят. Или вече човек няма право да се защитава ?

Върни се в “Свободна зона”