Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
GOLEADOR

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот GOLEADOR » 14 май 2016 19:11

1982 написа:
Е, точно .... ами, ако мангалът, дето мие улиците, има "нужди" от почивка на Хавай и Бентли Мулсан, той ще си ги получи, щото живеем в "безкласово общество", "всички сме равни" и "благата са общи" ...... всичко друго, ако той няма достъп до тези блага, въпреки че ги иска (има "нужда", "потребност"), значи че пак живеем в класово общество. А класовото общество се отрича тотално от комунизма. ;)

И, да, комунизмът е утопия ..... слава Богу. Щото такова общество не е справедливо. То е рай за паразитите, искащи да живеят на гърба на по-кадърните и по-трудолюбиви, по-умни и т.н.

Както казах кибуците в Израел действат на този принцип.Не забравяй,че ти ползваш Бентли но то не е твое.Като го оставиш на паркинга го ползва всеки който се нуждае от превоз.Така кой какво кара няма никакво значение,важното е колата да ти свърши работа.
[center]ДОБРЕ ДОШЛИ В СЕМЕЙСТВОТО НА ЦСКА ![/center]
[center][rimg]http://oi63.tinypic.com/10pwvlu.jpg[/rimg][/center]

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 14 май 2016 19:15

GOLEADOR написа:Не забравяй,че ти ползваш Бентли но то не е твое.Като го оставиш на паркинга го ползва всеки който се нуждае от превоз.Така кой какво кара няма никакво значение,важното е колата да ти свърши работа.

И това справедливо ли е ?? Един бачка повече, по-умен е, по-кадърен е, друг бачка нещо по-леко, дето не изкарва много блага за "общото ползване", но накрая всичко е общо.

Това Бентли, ако струва, примерно, 400 000 евра, аз, с труда си, съм изкарал 350 000 от тях, а манго е изкарал 50 000, накрая го ползваме общо ..... :shock: :shock: Както писах, "безкласовото комунистическо общество" е рай за паразитите и некадърниците.
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
язе
Контакти:

Мнениеот язе » 14 май 2016 19:17

1982 написа:
GOLEADOR написа:
1982 написа:Ел Голеадор, аз разбрах какво ми обясняваш, но това е твоя трактовка на, по принцип, доста мъглявите комунистически теории ..... там се говори, че всички ще бъдат равни, ще има безкласово общество ..... всичко ще е общо ..... еми, ако аз карам Ес класа, а мангалът Дачия Логан, какъвто е твоят прочит на комунистическите теории, то това си е баш класово общество .... не безкласово, за каквото тръби комунизмът. ;)

Е,не забравяй,че комунизмът е утопия.
Иначе кой какво кара както казах се определя от нуждите.Мангала ако трябва да работи на сонда в океана ще ползва хеликоптер.В Израел има такива комуни и там никой не получава пари.Ако човека иска да почива в Хавай,почива и толкоз.Това там е някакъв вид комунизъм в действие.

Е, точно .... ами, ако мангалът, дето мие улиците, има "нужди" от почивка на Хавай и Бентли Мулсан, той ще си ги получи, щото живеем в "безкласово общество", "всички сме равни" и "благата са общи" ...... всичко друго, ако той няма достъп до тези блага, въпреки че ги иска (има "нужда", "потребност"), значи че пак живеем в класово общество. А класовото общество се отрича тотално от комунизма. ;)

И, да, комунизмът е утопия ..... слава Богу. Щото такова общество не е справедливо. То е рай за паразитите, искащи да живеят на гърба на по-кадърните и по-трудолюбиви, по-умни и т.н.

Грешиш! За постигането на комунизъм, е нужно първо да се постигне вътрешна хармония от всеки един човек. Дори и в мангала. Един да има инертен и идеята умира... Затова на този етап, тя изглежда толкова смешна.

Относно рая за паразитите, това е Германия, но не знам да има комунизъм там. Комунизъм ще има, когато съзнанието започне да определя битието, а не битието съзнанието...
... и после внезапно си направих секуро.

Потребителски аватар
язе
Контакти:

Мнениеот язе » 14 май 2016 19:19

1982 написа:Че Русия кога е имала съюзници, а не васали ??!
Ми в Руско- турската освободителна война например. 8-)

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 14 май 2016 19:21

язе написа:Относно рая за паразитите, това е Германия, но не знам да има комунизъм там. Комунизъм ще има, когато съзнанието започне да определя битието, а не битието съзнанието...

Германското общество също е класово. Да, има разни паразити, но те не водят охолен начин на живот. А, ако беше комунизъм, вЕрвай ми, всичките тия щяха да са първи потребители само на най-яките стоки. :mrgreen: :mrgreen:
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
GOLEADOR

Мнениеот GOLEADOR » 14 май 2016 19:27

1982 написа:
GOLEADOR написа:Не забравяй,че ти ползваш Бентли но то не е твое.Като го оставиш на паркинга го ползва всеки който се нуждае от превоз.Така кой какво кара няма никакво значение,важното е колата да ти свърши работа.

И това справедливо ли е ?? Един бачка повече, по-умен е, по-кадърен е, друг бачка нещо по-леко, дето не изкарва много блага за "общото ползване", но накрая всичко е общо.

Това Бентли, ако струва, примерно, 400 000 евра, аз, с труда си, съм изкарал 350 000 от тях, а манго е изкарал 50 000, накрая го ползваме общо ..... :shock: :shock: Както писах, "безкласовото комунистическо общество" е рай за паразитите и некадърниците.

Разбира се,че е справедливо.Просто ти смяташ в пари които при комунизма ще липсват.Липсата на собственост прави суетата и лакомията да имаш ненужни.Точно както в кибуц.
[center]ДОБРЕ ДОШЛИ В СЕМЕЙСТВОТО НА ЦСКА ![/center]
[center][rimg]http://oi63.tinypic.com/10pwvlu.jpg[/rimg][/center]

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 14 май 2016 19:28

1982 написа:
CTAHKO написа:А какъв е проблема, всички да караме Мерцедеси ;)

Никакъв, ако всички изработваме за Мерцедеси.

Бъди сигурен, че изработваме 8-) Ама в случая, ние сме тези с Дачиите 8-) Което по никакъв начин не ви пречи да поддържате класовото разделение, в полза на експлоататорите 8-)
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 14 май 2016 19:31

1982 написа:

Ами ти ни кажи ;) Шефа ти да не би да бачка колкото теб ;) Естествено, че работи най-малко от всички вас, ама кара най-хубавата кола 8-) Е, ти това статукво ли поддържаш 8-)

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 14 май 2016 19:32

Зад всички злини стои самата монетарна, стокова-парична система, крепена от алчността на малка група хора, успели да застанат на върха на тази пирамида.

Сегашната монетарна система и безогледното преследване на печалба довежда човечеството до онова, което Фреско нарича социална патология. Личният интерес е изместил обществения от почти всяка сфера.

Резултатът е ясен: корпорациите замърсяват необратимо околната среда, похабяват се ненужно много ресурси, защото се създават стоки, в които е заложено планирано остаряване, за да може скоро да бъдат изхвърлени, за да се купят нови и нови. Колкото по-дълго една стока е в употреба, толкова по-трудно става поддържането на циклично потребление.

Тази система раздухва консуматорски нагласи, втълпява ни чрез рекламите потребности, които не са нужни и вещи, които не ни трябват, създава поведение, което е опасно за самите нас. И в крайна сметка води до ненужно разхищение. Провокира лъжливи нужди, защото се крепи на циклично потребление, което изисква все нови и по-високи нива. "Но нищо в света не расте безкрайно", казва Фреско и посочва, че тази система е към края си.

Жак твърди, че за разлика от епохата на индустриалната революция, стремежът към печалба вече не е продуктивен и не може да доведе човечеството до прогрес. Особено внимание Фреско отделя на начина, по който се създават парите днес - от дълг. "В момента световната монетарна система е пред колапс. Тя достига своите теоретични граници на експанзия и банковите фалити са само началото. Инфлацията скача до небето, дълговете достигат рекордни нива, а правителството на САЩ и Държавния резерв наливат нови пари, за да спасят корумпираната система. Единственият начин да поддържаме банките, е да печатаме още пари. Единственият начин да правим още пари, е да създаваме повече дълг и инфлация. Само въпрос на време е да обърнем страницата и да няма кой да вземе нови заеми, докато задълженията растат и хората не могат да изплащат купеното. Тогава експанзията на парите ще спре. И ще започне свиване от невиждан мащаб. Завършек на вековна пирамидална схема, очевидно водеща към катаклизъм и страховит социален колапс, пред когото дори Голямата депресия би изглеждала игра", казват във филма "Цайтгайст", в който Фреско е една от ключовите фигури. При Жак обаче това не е само реторика - той вече е виждал с очите си същото през далечната 1929 г.

Логиката му е следната: хората не искат работни места и пари, те са само средство за достъп до това, от което наистина се нуждаят. Ако то бъде осигурено, никой няма да работи нещо, което не обича.

Фреско е убеден, че политиците са безполезни, защото нямат реални решения за проблемите на хората, а само говорят неща, които да им се харесат, а после просто не ги изпълняват.

Социалният инженер предлага радикална смяна на системата.

Потребителски аватар
язе
Контакти:

Мнениеот язе » 14 май 2016 19:32

1982 написа:
язе написа:Относно рая за паразитите, това е Германия, но не знам да има комунизъм там. Комунизъм ще има, когато съзнанието започне да определя битието, а не битието съзнанието...

Германското общество също е класово. Да, има разни паразити, но те не водят охолен начин на живот. А, ако беше комунизъм, вЕрвай ми, всичките тия щяха да са първи потребители само на най-яките стоки. :mrgreen: :mrgreen:

Баце, сестра ми навремето ходеше да бачка в Германия, та източника ми е от първа ръка... Цяло село от над 3000 жители (гърци, които даже не знаят немски), живеят на социални помощи (1500 марки по онова време) и нямат никакво, ама никакво намерение, да правят нещо друго, освен да киснат по кафенетата. ;)

Върни се в “Свободна зона”