vaskonti написа:Ти какво сега, имаш предпочитания към Саддам, Мубарак и Кадафи ли? Кажи защо Саддам нападна Кувейт, след като беше предупреждаван многократно да не го прави? Или викаш, то е далеч от нас, не ни интересува? А кой взриви сума ти американски посолства? Може би американците?
Аз не защитавам американците, а казвам, че ислямистите не трябва да бъдат оставяни да правят каквото си искат. Ако ти или който и да е спорите по въпроса и ми твърдите, че всъщност няма ислямисти и джихадисти, а всичко това е измислица от САЩ, то тогава въпроса кой е промит мозък е окончателно и неоспоримо решен. Вината на САЩ е отделен въпрос, макар и част от общата картинка. А в тази картинка голяма роля има и Русия. 
Аз лично съм привъженик на идеята, че както трябва да има полицай в най-малкото село, така трябва да има полицай и в световен мащаб. Защото както има местни селски апаши, така има и престъпници от световни мащаби. Дали САЩ се справят с ролята на световен полицай, това е най-малкото спорен въпрос, но така или иначе никой не би се справил добре с тази роля, дори да има най-добро желание, което при САЩ наистина липсва. Но по-добре лош полицай от колкото никакъв. По този въпрос нямам намерение да споря, знам, че не са много хората, които споделят това мое мнение. Но и не ми пука.
Точно така, имам предпочитания към тези тримата. Докато тези тримата бяха на власт, в държавите им цареше ред и дисциплина и контролираха положението изцяло! А сега всички виждаме какъв е резултата от тяхното премахване. САЩ били световен полицай 

Да не би работата на полицията да е, да създава престъпност, за да има срещу какво да се бори и за да може да съществува 

Какъв полицай може да са САЩ 

Та те до преди 2-3 месеца подкрепяха терористите и фундаменталистите, а подвластните им медии ги наричаха с гръмките прозвища "бунтовници" и "Армия за Освобождение за Сирия" 

Къде са сега тези бунтовници и тази армия? Нещо спря да се говори за тях. За мен пък, от момента в който спря да се говори за тях, станаха бунтовници и освободители на окупираните от САЩ територии 

Пак не отговаряш на въпроса, от къде взимат оръжия тези така наречени фундаменталисти 

И да, САЩ са виновни за събуждането на ислямския фундаментализъм. Те ги създадоха, те ги обучиха, те ги финансираха, те ги въоръжиха, те ги докараха на власт! ФАКТ!