Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

На линия
THE G.A.M.E

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот THE G.A.M.E » 12 сеп 2014 09:04

Русия, ест. са против ударите върху "Ислямска Държава"

Ще доживея ли някога Русия да е с позиция, която ясно да показва, че са против радикалният ислям ? :roll:

Нямаше ги при атентатите ( освен при тези, на нейна територия ) ... Отсъстваха при кланетата в Сомалия и Руанда.
А там с резолюция на ООН бяха представители и сили на почти целият свят.

Кога Русия най-после ще се включва на страната на цивилизованите, против крайните ислямисти ??
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 12 сеп 2014 09:07

Rafa написа:
vaskonti написа:
fcb_bg написа:
vaskonti написа:
Какво очакваш да кажа? Тук няколко човека сте си навили на пръста, че каквото и да стане, каквото и да не стане, все САЩ е виновен. Те ислямистите иначе са едни кротки хорица, уважаващи другите, най-вече християните, едни миролюбиви са такива, а тия САЩ така да ги провокират, така да ги натопяват за какви ли не злини... Какво очакваш да кажа на човек, който очевидно сериозно мисли всичко това? Има ли смисъл да кажа каквото и да е?

Че САЩ къде не са набъркани? Каква им е работата да ходят да се бъркат в чуждите държави?
Аааа, извинявай, забравих, че имат кредит който не могат да изплатят.

Проблемът е, че сте се втренчили само в тях и с техните намеси оправдавате всичко друго, което се върши от всеки друг. Най-вече от ислямистите, които изкарвате едва ли не невинни жертви. А най-интересното е, че ако ги надушите, че се навъртат в България ще сте първите, които ще скачат на бой.

Не помня някой от вас да е пуснал тема, в която да се възмущава от намесата на Русия в България в края на 19 век. Но според разни "родолюбци" на Русия й е позволено защото нейните подбуди са братска обич, желание да помогнат на приятел и т.н.

А ти в какво си се вторачил :?: Я кажи къде бяха ислямистите с техния фундаментализъм докато Мубарак и Саддам бяха на власт :?: Ами до преди една година, докато Асад беше достатъчно силен за да се справи с тях :?: О, забравих, тогава бяха бунтовници и Армия за Освобождение на Сирия и то спонсорирани и въоръжавани най-официално от същите тези САЩ, които в момента търсят подкрепа за военни удари. Само една година по-късно вече са терористи и ислямски фундаменталисти ;) Тогава пак бяхме няколко човека тук във форума които ви обяснявахме, че това са си живи терористи. Ама вие не, та не. Сега ти дето защитаваш подпухналите бургери ми кажи, кой е промития мозък :?: :?: :?:

Ти какво сега, имаш предпочитания към Саддам, Мубарак и Кадафи ли? Кажи защо Саддам нападна Кувейт, след като беше предупреждаван многократно да не го прави? Или викаш, то е далеч от нас, не ни интересува? А кой взриви сума ти американски посолства? Може би американците?
Аз не защитавам американците, а казвам, че ислямистите не трябва да бъдат оставяни да правят каквото си искат. Ако ти или който и да е спорите по въпроса и ми твърдите, че всъщност няма ислямисти и джихадисти, а всичко това е измислица от САЩ, то тогава въпроса кой е промит мозък е окончателно и неоспоримо решен. Вината на САЩ е отделен въпрос, макар и част от общата картинка. А в тази картинка голяма роля има и Русия.
Аз лично съм привъженик на идеята, че както трябва да има полицай в най-малкото село, така трябва да има полицай и в световен мащаб. Защото както има местни селски апаши, така има и престъпници от световни мащаби. Дали САЩ се справят с ролята на световен полицай, това е най-малкото спорен въпрос, но така или иначе никой не би се справил добре с тази роля, дори да има най-добро желание, което при САЩ наистина липсва. Но по-добре лош полицай от колкото никакъв. По този въпрос нямам намерение да споря, знам, че не са много хората, които споделят това мое мнение. Но и не ми пука.
I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...

На линия
THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 12 сеп 2014 09:16

vaskonti написа:Ако ти или който и да е спорите по въпроса и ми твърдите, че всъщност няма ислямисти и джихадисти, а всичко това е измислица от САЩ

Познавайки мисленето му, точно това има на предвид. ;)
Дарвин е в грешка !

Image Image

Потребителски аватар
Rafa

Мнениеот Rafa » 12 сеп 2014 10:05

vaskonti написа:Ти какво сега, имаш предпочитания към Саддам, Мубарак и Кадафи ли? Кажи защо Саддам нападна Кувейт, след като беше предупреждаван многократно да не го прави? Или викаш, то е далеч от нас, не ни интересува? А кой взриви сума ти американски посолства? Може би американците?
Аз не защитавам американците, а казвам, че ислямистите не трябва да бъдат оставяни да правят каквото си искат. Ако ти или който и да е спорите по въпроса и ми твърдите, че всъщност няма ислямисти и джихадисти, а всичко това е измислица от САЩ, то тогава въпроса кой е промит мозък е окончателно и неоспоримо решен. Вината на САЩ е отделен въпрос, макар и част от общата картинка. А в тази картинка голяма роля има и Русия.
Аз лично съм привъженик на идеята, че както трябва да има полицай в най-малкото село, така трябва да има полицай и в световен мащаб. Защото както има местни селски апаши, така има и престъпници от световни мащаби. Дали САЩ се справят с ролята на световен полицай, това е най-малкото спорен въпрос, но така или иначе никой не би се справил добре с тази роля, дори да има най-добро желание, което при САЩ наистина липсва. Но по-добре лош полицай от колкото никакъв. По този въпрос нямам намерение да споря, знам, че не са много хората, които споделят това мое мнение. Но и не ми пука.

Точно така, имам предпочитания към тези тримата. Докато тези тримата бяха на власт, в държавите им цареше ред и дисциплина и контролираха положението изцяло! А сега всички виждаме какъв е резултата от тяхното премахване. САЩ били световен полицай :lol: Да не би работата на полицията да е, да създава престъпност, за да има срещу какво да се бори и за да може да съществува :lol: Какъв полицай може да са САЩ :lol: Та те до преди 2-3 месеца подкрепяха терористите и фундаменталистите, а подвластните им медии ги наричаха с гръмките прозвища "бунтовници" и "Армия за Освобождение за Сирия" :lol: Къде са сега тези бунтовници и тази армия? Нещо спря да се говори за тях. За мен пък, от момента в който спря да се говори за тях, станаха бунтовници и освободители на окупираните от САЩ територии 8-) Пак не отговаряш на въпроса, от къде взимат оръжия тези така наречени фундаменталисти :!: И да, САЩ са виновни за събуждането на ислямския фундаментализъм. Те ги създадоха, те ги обучиха, те ги финансираха, те ги въоръжиха, те ги докараха на власт! ФАКТ!
shumkar_44 написа:Специално за колегата с брадата, ще споделя малко информация за спортното ходене

soilwork написа:Извинявам се че се отклонявам от темата др.Шумкар-тоя "колегата с брадата"....снимката на профила не е негова,това е снимката на един футболен мениджър.

Потребителски аватар
Rafa

Мнениеот Rafa » 12 сеп 2014 10:14

THE G.A.M.E написа:Русия, ест. са против ударите върху "Ислямска Държава"

Ще доживея ли някога Русия да е с позиция, която ясно да показва, че са против радикалният ислям ? :roll:

Нямаше ги при атентатите ( освен при тези, на нейна територия ) ... Отсъстваха при кланетата в Сомалия и Руанда.
А там с резолюция на ООН бяха представители и сили на почти целият свят.

Кога Русия най-после ще се включва на страната на цивилизованите, против крайните ислямисти ??

Игра, в стремежа си да тролиш, даваш крайно неподходящи примери и сам се вкарваш в капана :lol: Хич не ми ги хвали тези от ООН и техните представители ;) Особено пък в този конфликт.Те се включват едва след като има вече близо 1 милион избити и то с мачете...в общи линии изколени. Пък и то едно включване, направо ум да ти зайде :lol: Ето ти малко инфо, сам си направи сметката, кого даваш за пример на подражание :lol:

[offtopic]Независимо от сведенията, постъпили преди започването на убийствата, и отразяването от международните новинарски медии, показващо истинския мащаб на насилието, когато геноцидът се разгръща, практически всички страни от Първия свят отказват да се намесят.

Обединените нации отказват да упълномощят за действие навреме умиротворителните си сили в Руанда, за да предприемат действия за спиране на убийствата. Независимо от многобройните предупреждения преди и по време на конфликта от канадския генерал-лейтенант Ромео Далер на умиротворителните сили на ООН в Руанда е забранено да стрелят, освен ако не се стреля по тях. В седмиците преди атаките ООН пренебрегва докладите за това, че отрядите на хуту трупат оръжия, и отхвърля плановете за превантивна забрана.

Това бездействие става причина за тежки обвинения срещу отделни личности, определяли политиката преди и по време на конфликта, като Жак-Роже Бу-Бу, както и ООН и страни като Франция и САЩ и по-специално президента Бил Клинтън. Клинтън е бил информиран ежедневно от най-близките си съветници и от посолството на САЩ в Руанда. По-късно той казва „Това е най-голямата грешка на моята администрация.“ Клинтън посещава Руанда няколко пъти, след като напуска президентския пост.

Геноцидът спира едва когато контролираното от тутси въстаническо движение в изгнание Руандийски патриотичен фронт, воден от Пол Кагаме, сваля правителството на хуту и завзема властта. Опитвайки се да избягат от отговорност, стотици хиляди хуту „геноцидери“ и техни съучастници бягат в източен Заир (сега Демократична република Конго). Насилието и паметта за него продължават да вълнуват страната и региона. Първопричините както на Първата, така и Втората конгоанска война могат да се намерят в геноцида и той продължава да бъде отправна точка за Бурундийската гражданска война.[/offtopic]

Хайде още малко, но от сърце и без пари :lol: http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=279827
Последна промяна от Rafa на 12 сеп 2014 10:20, променено общо 1 път.
shumkar_44 написа:Специално за колегата с брадата, ще споделя малко информация за спортното ходене

soilwork написа:Извинявам се че се отклонявам от темата др.Шумкар-тоя "колегата с брадата"....снимката на профила не е негова,това е снимката на един футболен мениджър.

Потребителски аватар
valheru
Контакти:

Мнениеот valheru » 12 сеп 2014 10:19

Уф Васко, Васко
продължаваш с мешавицата
valheru написа:
vaskonti написа:... Безкрайно наивно е да се смята, че фундаменталистите щяха да си се бият в собствения квартал ако Запада не се месеше. Историята е доказвала многократно, че тия тръгват на завоевателски поход всеки път, когато сметнат, че са достатъчно силни. А ако тръгнат, ние сме им първи в списъка, най-малко защото сме им първи чисто географски.

Виждам че разбираш от тактика - значи, казваш, тръгваш на война без да си си осигурил тила?!?

Обърни внимание на подчертаното!
vaskonti написа:Да, ще ям печено агне сред вълци при положение, че съм бая добре въоръжен и вълците прекрасно осъзнават този факт. Не е като да не са го изпитвали. Въпросът е какво ще направят тия вълци ако ме няма да ги пазя. Дали няма да тръгнат към близки и далечни територии?

Не! Няма! Справка подчертаното по-горе!
В някой момент глутницата може да стане много голяма и колкото и добре да си въоръжен ще се окаже, че имаш 20 патрона и 23 вълка!
--------
vaskonti написа: Какво очакваш да кажа? Тук няколко човека сте си навили на пръста, че каквото и да стане, каквото и да не стане, все САЩ е виновен. Те ислямистите иначе са едни кротки хорица, уважаващи другите, най-вече християните, едни миролюбиви са такива, а тия САЩ така да ги провокират, така да ги натопяват за какви ли не злини... Какво очакваш да кажа на човек, който очевидно сериозно мисли всичко това? Има ли смисъл да кажа каквото и да е?

Не, брато, не се опитваме да ти кажем това :!: По-скоро искам да ти помогна да престанеш сляпо да вярваш на едни и същи медии, а да се опиташ да погледнеш на проблема от няколко страни, за да можеш да придобиеш по-добра представа за нещата. А сега в текста в синьо замени местата на ислямисти и САЩ - прочети го пак :!:
Те САЩ иначе са едни кротки хорица, уважаващи другите, най-вече християните, едни миролюбиви са такива, а тия ислямисти така да ги провокират, така да ги натопяват за какви ли не злини.. :idea:
[offtopic]https://plus.google.com/104434860873145164030
https://njakoimisli.tumblr.com/[/offtopic]

На линия
THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 12 сеп 2014 10:33

Rafa написа:Игра, в стремежа си да тролиш

Не съди за другите по-себе си. :mrgreen:

Rafa написа:Хич не ми ги хвали тези от ООН и техните представители ;) Особено пък в този конфликт.Те се включват едва след като има вече близо 1 милион избити и то с мачете...в общи линии изколени. Пък и то едно включване, направо ум да ти зайде :lol: Ето ти малко инфо, сам си направи сметката, кого даваш за пример на подражание

А кой може да взема легитимни решения ? :?

Добра-лоша, ООН е организацията, която взема подобни решения, които са юредически легитимни... Независимо дали на някой му харесва, или пък - не.
Русия, също се ръководи от ООН... Вчера са ревнали, че няма резолюция на същата за удари по "И.Д." което означавало, че това, което щели да направят САЩ, било незаконно. :lol:

И пак не получих отговор... Русия, срещу ислямистите, с оръжие, декларации, позиции, КОГА ?? :roll:

P.S.

И не си прави "труда" да ми даваш от твоите сайтове и линкове... Ботски шитни, не само че не ги чета, дори не ги поглеждам. ;)
Дарвин е в грешка !

Image Image

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 12 сеп 2014 10:47

valheru написа:Уф Васко, Васко
продължаваш с мешавицата
valheru написа:
vaskonti написа:... Безкрайно наивно е да се смята, че фундаменталистите щяха да си се бият в собствения квартал ако Запада не се месеше. Историята е доказвала многократно, че тия тръгват на завоевателски поход всеки път, когато сметнат, че са достатъчно силни. А ако тръгнат, ние сме им първи в списъка, най-малко защото сме им първи чисто географски.

Виждам че разбираш от тактика - значи, казваш, тръгваш на война без да си си осигурил тила?!?

Обърни внимание на подчертаното!
vaskonti написа:Да, ще ям печено агне сред вълци при положение, че съм бая добре въоръжен и вълците прекрасно осъзнават този факт. Не е като да не са го изпитвали. Въпросът е какво ще направят тия вълци ако ме няма да ги пазя. Дали няма да тръгнат към близки и далечни територии?

Не! Няма! Справка подчертаното по-горе!
В някой момент глутницата може да стане много голяма и колкото и добре да си въоръжен ще се окаже, че имаш 20 патрона и 23 вълка!
--------
vaskonti написа: Какво очакваш да кажа? Тук няколко човека сте си навили на пръста, че каквото и да стане, каквото и да не стане, все САЩ е виновен. Те ислямистите иначе са едни кротки хорица, уважаващи другите, най-вече християните, едни миролюбиви са такива, а тия САЩ така да ги провокират, така да ги натопяват за какви ли не злини... Какво очакваш да кажа на човек, който очевидно сериозно мисли всичко това? Има ли смисъл да кажа каквото и да е?

Не, брато, не се опитваме да ти кажем това :!: По-скоро искам да ти помогна да престанеш сляпо да вярваш на едни и същи медии, а да се опиташ да погледнеш на проблема от няколко страни, за да можеш да придобиеш по-добра представа за нещата. А сега в текста в синьо замени местата на ислямисти и САЩ - прочети го пак :!:
Те САЩ иначе са едни кротки хорица, уважаващи другите, най-вече християните, едни миролюбиви са такива, а тия ислямисти така да ги провокират, така да ги натопяват за какви ли не злини.. :idea:

Виж, след като смяташ, че ислямистите нямат амбиции да разширяват влиянието си по всевъзможни начини и във възможно най-големи територии в света, значи просто нямам какво да ти кажа от тук натам. Това подчертаното е просто твое мнение и е далеч от някаква обективна "справка".

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 12 сеп 2014 10:51

Rafa написа:
vaskonti написа:Ти какво сега, имаш предпочитания към Саддам, Мубарак и Кадафи ли? Кажи защо Саддам нападна Кувейт, след като беше предупреждаван многократно да не го прави? Или викаш, то е далеч от нас, не ни интересува? А кой взриви сума ти американски посолства? Може би американците?

Точно така, имам предпочитания към тези тримата. Докато тези тримата бяха на власт, в държавите им цареше ред и дисциплина и контролираха положението изцяло! А сега всички виждаме какъв е резултата от тяхното премахване. САЩ били световен полицай :lol: Да не би работата на полицията да е, да създава престъпност, за да има срещу какво да се бори и за да може да съществува :lol: Какъв полицай може да са САЩ :lol: Та те до преди 2-3 месеца подкрепяха терористите и фундаменталистите, а подвластните им медии ги наричаха с гръмките прозвища "бунтовници" и "Армия за Освобождение за Сирия" :lol: Къде са сега тези бунтовници и тази армия? Нещо спря да се говори за тях. За мен пък, от момента в който спря да се говори за тях, станаха бунтовници и освободители на окупираните от САЩ територии 8-) Пак не отговаряш на въпроса, от къде взимат оръжия тези така наречени фундаменталисти :!: И да, САЩ са виновни за събуждането на ислямския фундаментализъм. Те ги създадоха, те ги обучиха, те ги финансираха, те ги въоръжиха, те ги докараха на власт! ФАКТ!

Пак не каза защо Саддам нападна Кувейт? В крайна сметка точно от това нападение започна и сериозната открита военна намеса на САЩ в региона.

Потребителски аватар
Rafa

Мнениеот Rafa » 12 сеп 2014 11:04

THE G.A.M.E написа:
Rafa написа:Игра, в стремежа си да тролиш

Не съди за другите по-себе си.

Rafa написа:Хич не ми ги хвали тези от ООН и техните представители. Особено пък в този конфликт.Те се включват едва след като има вече близо 1 милион избити и то с мачете...в общи линии изколени. Пък и то едно включване, направо ум да ти зайде. Ето ти малко инфо, сам си направи сметката, кого даваш за пример на подражание

А кой може да взема легитимни решения ?

Добра-лоша, ООН е организацията, която взема подобни решения, които са юредически легитимни... Независимо дали на някой му харесва, или пък - не.
Русия, също се ръководи от ООН... Вчера са ревнали, че няма резолюция на същата за удари по "И.Д." което означавало, че това, което щели да направят САЩ, било незаконно. :lol:

И пак не получих отговор... Русия, срещу ислямистите, с оръжие, декларации, позиции, КОГА ??

P.S.

И не си прави "труда" да ми даваш от твоите сайтове и линкове... Ботски шитни, не само че не ги чета, дори не ги поглеждам. ;)

А кой може да взема легитимни решения ? :?

И ти искаш Русия да се навре сред тези, виновни за геноцида и избиването на сума ти невинни хора? Не, благодаря! Това е привилегия само на развитите "демократични" държави. Като са им легитимни решенията и какво от това??? За Косово и Сърбия нали бяа взели "легитимно решение" да не се бомбардира и че бомбардировките от страна на САЩ са незаконни. Какво стана? Санкции или нещо друго? Ами няма, едно голямо НИЩО! Пък ти ми говори пак за легитимност и дрън, дрън та пляс ;)

Вчера са ревнали, че няма резолюция на същата за удари по "И.Д." което означавало, че това, което щели да направят САЩ, било незаконно. :lol:

Използуват си правото на страна-членка на СС към ООН. С техните камъни по техните глави. Простичко е. Би ли ми обяснил, кои държави подкрепят намесата и бомбардировките на САЩ в Ирак и кои ще вземат участие в операцията.

И пак не получих отговор... Русия, срещу ислямистите, с оръжие, декларации, позиции, КОГА ?? :roll:

Когато премахнат санкциите, Игра 8-) Няма как да налагат санкции към Русия, пък те да гласуват в тяхна полза и да им правят логистична подкрепа. Такъв филм няма 8-)

Линка е от Дарик, а другото (така наречените "ботски шитни") можеш да го намериш във всеки безпристрастен и уважаващ себе си сайт. Пък ако имаш някакво "по-достоверно" инфо за събитията в Руанда, дай да го видим, но едва ли. И моля те хвърляй им по едно око. Има какво да научиш. Правя го напълно безплатно, безвъзмездно и с една, едничка цел. Да вдигна нивото на на форума и неговите потребители. А повярвай ми, от мен има какво да научиш. Нещо повече, моля те...не, умолявам те, използвай ме и греби с пълни шепи от необятния океан от знания и информация! Попивай като кухненска гъба информационният поток, който излиза от мен. Трябва да го предам на някого, на мен вече започва да ми тежи. Но какво да се прави, орисия! Сам съм си го избрал и ще си нося последствията 8-)

Върни се в “Свободна зона”