Всичко за бежанците от Сирия и "Ислямска държава"

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Re: Започна генералният щурм на Палмира

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 20 мар 2016 16:01

HoUs4oOL написа:
Betchualeng Arnaikem написа:една кюрдска държава, поддържаща добри отношения с Ирак и Сирия би приковала вниманието на Ердоган. Особено ако населени с кюрди територии останат част от Турция. А турците са такъв съсед, че предпочитам да зяпат някъде другаде, не насам.

Тоест?
Хем кюрдска държава, която да откъсне нещо от Турция, хем някои територии населени с кюрди да останат в състава й?
Ако това ти е идеята, за мен това ще е абсолютно катастрофално, особено при по-обтегнати отношения с евентуалната нова държава, случки като тази в Дерсим, ще станат ежедневие, пък макар и не в такива мащаби...

Не съм казал, че това ми е идеята. Просто смятам, че дори да има кюрдска единна територия, независимо дали автономна или независима.. тя няма да обхваща всички населени с кюрди земи в Турция, Ирак и Сирия. Ще стане нещо като разделението на България след Берлинския договор. Съмнявам се сериозните сили да допуснат друго развитие (ако въобще дадат нещо на кюрдите).

При това положение нито кюрдите ще са доволни, нито останалите. А турците 100% ще настръхнат дори от техните земи нищо да не бъде дадено на кюрдите.
[center]Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

Потребителски аватар
1982

Re: Всичко за бежанците от Сирия и "Ислямска държава"

Мнениеот 1982 » 20 мар 2016 17:11

От Турция нищо няма да се къса, Турция е съюзник на САЩ, член на НАТО, забравете. Ако кюрдите получат територии за своя държава, то това ще са иракски Кюрдистан и част от североизточна Сирия.
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
язе
Контакти:

Мнениеот язе » 20 мар 2016 17:49

1982 написа:От Турция нищо няма да се къса, Турция е съюзник на САЩ, член на НАТО, забравете. Ако кюрдите получат територии за своя държава, то това ще са иракски Кюрдистан и част от североизточна Сирия.

Създаде ли се Кюрдистан, където и да е, турците ще имат един постоянен бодил в гъза.
... и после внезапно си направих секуро.

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 20 мар 2016 17:58

Аз само едно не мога да разбера, какво го превъзнасяте тоя Кюрдистан, да бият се срещу онези брадати примати спор няма, ама са поредните капсуловани мангали със закостеняли мозъци.И тоя трън в гъза(като го описва язето), що си мисля, че втората по численост армия в НАТО, може да го приключи когато си пожелае.И общо взето действа като мошетата, за пет гаджала, затриват цяло село.Кому е нужно?
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

Потребителски аватар
язе
Контакти:

Мнениеот язе » 20 мар 2016 18:07

ivan56 написа:Аз само едно не мога да разбера, какво го превъзнасяте тоя Кюрдистан, да бият се срещу онези брадати примати спор няма, ама са поредните капсуловани мангали със закостеняли мозъци.И тоя трън в гъза(като го описва язето), що си мисля, че втората по численост армия в НАТО, може да го приключи когато си пожелае.И общо взето действа като мошетата, за пет гаджала, затриват цяло село.Кому е нужно?

Тръна в гъза, турците си го имат и в момента с кюрдите, просто ще стане по- голям и ще боли повече. И каквато и армия да имат, едва ли ще си позволят геноцид в 21 и век. Та, проблема им е доста сериозен...

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 20 мар 2016 18:15

Язе, на кой му пука за тия мангали и като цяло за мюслитата, нали гледаш кво ги правят в Диарбекир, някакъв отзвук нещо.
Някой да им каза копче, що трепят цивилно население?
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

Потребителски аватар
язе
Контакти:

Мнениеот язе » 20 мар 2016 18:21

ivan56 написа:Язе, на кой му пука за тия мангали и като цяло за мюслитата, нали гледаш кво ги правят в Диарбекир, някакъв отзвук нещо.
Някой да им каза копче, що трепят цивилно население?

Трепят цивилно население, щото адски ги заболя гъза! Кюрдите са над 50 милиона- няма как да ги избият просто... Турция все повече затъва в глупостта си.

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 20 мар 2016 18:23

язе написа:
1982 написа:От Турция нищо няма да се къса, Турция е съюзник на САЩ, член на НАТО, забравете. Ако кюрдите получат територии за своя държава, то това ще са иракски Кюрдистан и част от североизточна Сирия.

Създаде ли се Кюрдистан, където и да е, турците ще имат един постоянен бодил в гъза.

Е, те и сега си го имат бодила в задника, дори без да има Кюрдистан. Кюрдите им създават проблеми от десетилетия.

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
язе
Контакти:

Мнениеот язе » 20 мар 2016 18:25

1982 написа:
язе написа:

Е, те и сега си го имат бодила в задника, дори без да има Кюрдистан. Кюрдите им създават проблеми от десетилетия.

Така е, но при едно създаване на Кюрдистан, бодила доста ще порасне. :)

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 20 мар 2016 18:28

Аз лично не искам създаване на Кюрдистан, кюрдите се доказаха, че са фанатизирани уроди, терористи и камикадзета, пращащи жени и деца да се самовзривяват. Точно такива по-добре да нямат държава.

Върни се в “Свободна зона”