Всичко за бежанците от Сирия и "Ислямска държава"

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Re: Всичко за бежанците от Сирия и "Ислямска държава"

Мнениеот sin4ec » 16 мар 2016 22:00

Der Schmarotzer написа:За неразбралите още:
след изтеглянето на част от руските въоръжени сили, които бяха в Сирия, най-срещаното име от няколко дни сред сирийските военни пилоти било al Ivanoff

Съмнявам се, че ще се качат на тези стари щайги, без РЕБ и защита. Все едно танкист на т-90м да го качат на т-64( както ни убеждаваха идиотите-толерасти, че е станало в Донбас). Никакъв шанс. ВС РФ не си намират елитните танкисти и пилоти по полето, та да ги проиграят по такъв начин.
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

yury_lodygin

Мнениеот yury_lodygin » 18 мар 2016 09:41

Нощният кошмар на ДАЕШ: Русия базира в Сирия „Алигатор” и „Нощен ловец” (ВИДЕО)
Модерните бойни машини ще подкрепят сирийските сили от въздуха

В Сирия са прехвърлени съвременни ударни хеликоптери Ми-28Н „Нощен ловец” о Ка-52 „Алигатор”. За първи път те попаднаха в обектива на камерите на репортерите на агенция „Ройтерс” и „Звезда” на 16 март по време на снимки на репортажи за руската авиационна база Хмеймим в сирийската провинция Латакия.
Прелитащият над авиобазата „Нощен ловец” Ми-28Н може да бъде видян в кадър на 15-тата секунда в материала на „Ройтерс”. „Алигаторът” Ка-52 попадна в обектива на камерата на телевизия „Звезда” и също бе публикуван. Бойният хеликоптер се вижда на фона на бомбардировача Су-24. Също така снимка на Ка-52 с бордови номер „79 красний” бе публикувана от руския журналист Иля Крамник.

И на снимката на „Звезда”, и на тази на фотокореспондента Крамник „Алигаторът” е без носещ винт, което, най-вероятно, свидетелства за това, че бойната машина е пристигнала със самолет или голям десантен кораб в базата през изминалите дни. Специалистите съобщават още, че този хеликоптер е бил произведен през 2015 година.

Във връзка с изтеглянето на голяма част от авиационната групировка на ВВС на Русия задачите по огнева подкрепа на сирийските правителствени войски, сега, най-вероятно, ще се „падне на плещите” и на съвременните руски ударни хеликоптери Ка-52 „Алигатор” и Ми-28Н „Нощен ловец”.

Съвсем скоро ДАЕШ в Сирия ще бъде доунищожена! 8-)

Потребителски аватар
TodorT
Контакти:

Мнениеот TodorT » 18 мар 2016 12:29

Сирийската армия е превзела хълмовете около Палмира и се правят маневри за пълната обсада на града. Въпрос на време е и тази крепост на джихадистите да падне! Някой да пусне актуална карта на военните действия в Сирия :roll:

Гледам, че говорите кой е създал ИДИЛ. Всичко започна от 2003 година! Процесът се ускори 2004 и 2005..... повече няма смисъл да казвам. Откъде са генералите в редиците на ислямистите си проверете сами.... ако вече не се сещате :)

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 18 мар 2016 12:44

Обзор на картата за 17 март:
http://frontinfo.anna-news.info/?p=4971

Потребителски аватар
TodorT
Контакти:

Мнениеот TodorT » 18 мар 2016 12:49

Благодаря! :)

Абе да питам аз, че не съм запознат много.... може и да съм изпуснал някоя новина в нета. Французите не изпратиха ли самолети ?! Германците и те пратиха някакви, ама не участват в бойни действия уж. В първите дни като ги изпратиха тръбяха навсякъде, че бутат складове, казарми, конвои, подземия... страшна работа. Напоследък няма такива информации. Коалицията не се хвали с победи на фронта. Аз ли нещо не разбирам, или .... това е някакъв друг начин на водене на война. Всъщност правят ли нещо ?!?! :)

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 18 мар 2016 14:36

TodorT написа:Благодаря! :)

Абе да питам аз, че не съм запознат много.... може и да съм изпуснал някоя новина в нета. Французите не изпратиха ли самолети ?! Германците и те пратиха някакви, ама не участват в бойни действия уж. В първите дни като ги изпратиха тръбяха навсякъде, че бутат складове, казарми, конвои, подземия... страшна работа. Напоследък няма такива информации. Коалицията не се хвали с победи на фронта. Аз ли нещо не разбирам, или .... това е някакъв друг начин на водене на война. Всъщност правят ли нещо ?!?! :)

Ами подкрепят иракската армия и кюрдските отряди. А те постигнаха значителен напредък в последните месеци-ИГИЛ прехвърли много части на сирийския фронт и така се оголи в тези зони, което веднага и грамотно тактически бе използвано от командирите. Основно американските ВВС им помагат, останалите не знам дали изобщо летят. Идеята е след падане на Палмира сирийците да атакуват Рака от едната страна, иракчаните-от другата, а кюрдите -от север. ВКС ще прикрива от въздуха настъплението на първите, а американските ВВС-на другите. Дали ще стане-предстои да видим, засега е на ред Палмира...

Потребителски аватар
TodorT
Контакти:

Мнениеот TodorT » 18 мар 2016 15:33

sin4ec написа:
TodorT написа:Благодаря! :)

Ами подкрепят иракската армия и кюрдските отряди. А те постигнаха значителен напредък в последните месеци-ИГИЛ прехвърли много части на сирийския фронт и така се оголи в тези зони, което веднага и грамотно тактически бе използвано от командирите. Основно американските ВВС им помагат, останалите не знам дали изобщо летят. Идеята е след падане на Палмира сирийците да атакуват Рака от едната страна, иракчаните-от другата, а кюрдите -от север. ВКС ще прикрива от въздуха настъплението на първите, а американските ВВС-на другите. Дали ще стане-предстои да видим, засега е на ред Палмира...

Благодаря! Надявам се наистина да обединят усилия и да ги пържат по-бързо! :) Оланд би тъпанЯ как ще се бие срещу лошите, а нещо дръпна ръчната. Не вярвам да не се хвали, ако прави нещо.

Потребителски аватар
FLANKER
Контакти:

Мнениеот FLANKER » 18 мар 2016 16:21

Кюрдите от Ирак подкрепиха решението на сирийските кюрди за създаване на федеративен район.
http://rusvesna.su/news/1458221394

Кошмарът на Ердоган! Автономията се пече. И Асад не е за такава автономия, но вероятно ще клекне след "изтеглянето" на ВКС.

СА е навлязла в Палмира. ВКС на РФ активно им съдейства. Появили са се нови модификации вертолети - Ка-52 и Ми 28Н на полето на военните действия.
http://rusvesna.su/news/1458230312
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили „Титаник“.
Изображение

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 18 мар 2016 16:37

В Латакия остават: 16 Су-24( цяла ескадрила), 8 Су-30, 4 Су 35. Предостатъчно за масирана въздушна подкрепа на сухопътна атака-още повече, че след примирието с опозиционните групи единственото направление е Палмира. Освен това не знам защо никой не слага в сметката вертолетите, които са над 30.

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 18 мар 2016 16:40

http://rusvesna.su/news/1458311012
Офицер от Генералния щаб на ВС РФ: Създадени са условия за обкръжение и окончателен разгром на игилската групировка в Палмира

Върни се в “Свободна зона”