Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
bobo_13
Контакти:

Re: Тема за размисъл.

Мнениеот bobo_13 » 11 ное 2016 13:28

THE G.A.M.E написа:
bobo_13 написа:
Ти това ли гледаш?
Ами извади и целия Министерски съвет, начело с Министър-председателя и ще видиш още колко от БКП има...

Знам бре, човек.
Явно не си попадал на други мои поустове на политическа тематика ...

Пас съм, относно цялата ни политическа пасмина.
Аз съм за закон, който да забрани на всички занимавали се с политика от 1947-ма г. насам, повече да нямат право да го правят.
Само тогава ще имаме някакъв шанс да сме нормална Държава.

за съжаление момента за лустрация беше изтърван, затова сега Полша, Румъния и т.н са на светлинни години пред нас, а ние си оставаме най-бедната европейска страна без значение в ЕС или извън ЕС :)
Интериорни врати - Врати хармоника

Потребителски аватар
Кашчей

Re: Тема за политика - България

Мнениеот Кашчей » 11 ное 2016 13:40

THE G.A.M.E написа:
Кашчей написа:
Докато има такива, които смятат, че с Русия не трябва да се търгува, вечно ще сме прецакани.

Аз определено не съм от тези хора.
Казвам само, че дано този път нещата да са добре обмислени, структурирани, в сделката, щото някак си, след сделки с настояща Русия, все ние излизаме прецакани.
Това не те ли притеснява ?

Или викаш, щом сме прецакани в полза на русите, ти с това проблем немаш ...

Странно ми е на мен как само договорите с Русия са неизгодни за нас, докато с Дженерал Електрик и Уестингхаус са чудни и переспективни. И тази простотия започна още през 1990-а, когато Председателят Сашко обясняваше как е уредил снабдяването с петрол от СА, Катар, Кувейт, скъсахме почти всякакви икономически връзки защото сме много яки и Европа и Америка само за нас бленуват, както сега за Украйна.
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 11 ное 2016 13:56

bobo_13 написа:
THE G.A.M.E написа:
bobo_13 написа:
Ти това ли гледаш?
Ами извади и целия Министерски съвет, начело с Министър-председателя и ще видиш още колко от БКП има...

Знам бре, човек.
Явно не си попадал на други мои поустове на политическа тематика ...

Пас съм, относно цялата ни политическа пасмина.
Аз съм за закон, който да забрани на всички занимавали се с политика от 1947-ма г. насам, повече да нямат право да го правят.
Само тогава ще имаме някакъв шанс да сме нормална Държава.

за съжаление момента за лустрация беше изтърван, затова сега Полша, Румъния и т.н са на светлинни години пред нас, а ние си оставаме най-бедната европейска страна без значение в ЕС или извън ЕС :)

Ако беше такава лустрация, каквато се привижда в мокрите сънища на разни яки "демократи", държавата щеше да блокира.
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

Потребителски аватар
iliev72
Контакти:

Мнениеот iliev72 » 11 ное 2016 14:01

По-добре натовски генерал(който мисли , че НАТО не е за БГ) отколкото неуспяла комунистка завършила висшето образувание благодарение на РабФак.
[offtopic][wrapimg=]http://pic.cpa3y.net/images/72850495676373035823.jpg[/wrapimg][wrapimg=]http://pic.cpa3y.net/images/28875847901498354995.jpg[/wrapimg]
[wrapimg=]http://i67.tinypic.com/23tmws9.jpg[/wrapimg][/offtopic]
Тайната на вечната младост е да научаваш всеки ден по нещо ново.
Ако спориш с идиот, вероятно и той прави същото или си попаднал на партиен (непълен) член.

Потребителски аватар
Вал
Контакти:

Мнениеот Вал » 11 ное 2016 14:34

iliev72 написа:По-добре натовски генерал(който мисли , че НАТО не е за БГ) отколкото неуспяла комунистка завършила висшето образувание благодарение на РабФак.

Очаквах от кандидата да заяви, че интересите на Бъгария са вечни, а съюзниците - временни. Вместо това и двамата ни пришиха към НАТО независимо какво става наоколо. За Евросъюза е ясно че няма как да не се кооперираме, защото при доставките няма ДДС, но исках някой да ми каже дали така не се разрушава вътрешната търговия. Сега всеки внася от ЕС защото ДДС не се дължи, а ако купуваш от България ДДС се начислява. Също какво ни пречи да си направим споразумения с Русия, Япония за някои стоки. Изобщо нашите политици не знааят за какъв к-р са избрани. Само повтарят като папагали каквото им кажат от Горе.
И най-накрая личния живот на някой политик ме интересува дотолкова дали е крал, лъгал..... Изобщо не ме интересуват личните им трагедии, защото няма Българин да няма някаква трагедия и най-вече техните ми идват в повечко.

Потребителски аватар
djd
Контакти:

Мнениеот djd » 11 ное 2016 14:46

Цецка често отговаряше със заучени фрази. А реването беше връх на представлението.
Генералът беше много по-искрен.
Според нея приоритет били отношенията със страните от Евросъюза, после САЩ, после Турция, а отношенията с Русия трябвало да се базират на традиционните връзки между двата народа и толкова. Дрън-дрън! Щяла била да "заяви" еди какво си на руския президент. Искам да го видя това.
А Радев каза, че най-важни са отношенията със съседите, което всъщност е и верният отговор. Не даде предимство на САЩ пред Русия, нито обратното. Което пак е единственият верен отговор.

За мен остава въпросът защо Бойко се спря точно на нея като кандидат. Вероятно не искат да има президент от ГЕРБ.
Реално погледнато и Роската беше външен елемент за Бойко.
За мен кандидатурата на Румен Радев е едно от малкото смислени неща, направени от червените през последните години и аз я подкрепям.
За парламентарните нямам особено желание да идва някакъв нов персонаж. Щото Бойко вече се поохрани, а новият ще е гладен и настървен. :lol:

2016

Мнениеот 2016 » 11 ное 2016 14:53

Вал написа:
iliev72 написа:По-добре натовски генерал(който мисли , че НАТО не е за БГ) отколкото неуспяла комунистка завършила висшето образувание благодарение на РабФак.

Очаквах от кандидата да заяви, че интересите на Бъгария са вечни, а съюзниците - временни. Вместо това и двамата ни пришиха към НАТО независимо какво става наоколо. За Евросъюза е ясно че няма как да не се кооперираме, защото при доставките няма ДДС, но исках някой да ми каже дали така не се разрушава вътрешната търговия. Сега всеки внася от ЕС защото ДДС не се дължи, а ако купуваш от България ДДС се начислява. Също какво ни пречи да си направим споразумения с Русия, Япония за някои стоки. Изобщо нашите политици не знааят за какъв к-р са избрани. Само повтарят като папагали каквото им кажат от Горе.
И най-накрая личния живот на някой политик ме интересува дотолкова дали е крал, лъгал..... Изобщо не ме интересуват личните им трагедии, защото няма Българин да няма някаква трагедия и най-вече техните ми идват в повечко.

Как хубаво си хортувате. Явно сте с еднакво образУвание- на еуглени. :lol:

Потребителски аватар
iliev72
Контакти:

Мнениеот iliev72 » 11 ное 2016 15:02

2016 написа:
Вал написа:

Как хубаво си хортувате. Явно сте с еднакво образУвание- на еуглени. :lol:

Само ти ли не разбра , че У-то е умишлено сложено :twisted: Цецка има висше образувание , но ако имаше висше образование нямаше да се кандидатира въобще ;)
[offtopic][wrapimg=]http://pic.cpa3y.net/images/72850495676373035823.jpg[/wrapimg][wrapimg=]http://pic.cpa3y.net/images/28875847901498354995.jpg[/wrapimg]
[wrapimg=]http://i67.tinypic.com/23tmws9.jpg[/wrapimg][/offtopic]
Тайната на вечната младост е да научаваш всеки ден по нещо ново.
Ако спориш с идиот, вероятно и той прави същото или си попаднал на партиен (непълен) член.

На линия
Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 11 ное 2016 15:27

Кашчей написа:
Ако беше такава лустрация, каквато се привижда в мокрите сънища на разни яки "демократи", държавата щеше да блокира.

Тя щото сега тича, тича... :mrgreen:

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 11 ное 2016 15:53

metodito написа:
Кашчей написа:

Тя щото сега тича, тича... :mrgreen:

Дори и тъпите комунисти не са направили такава лустрация след 9-и, каквото ти се привижда на теб, а и не само на теб.
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

Върни се в “Свободна зона”