Не говорете с извънземни!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Siegfried
Контакти:

Re: Не говорете с извънземни!

Мнениеот Siegfried » 28 апр 2010 00:57

beloto_boro написа:
Siegfried написа:Ти отричаш безсмъртието на човешката душа ? А кой е създал Вселената ? Кой е създателят на твойте маймуни , ако се водим по логиката ти за тъпия ти произход от маймуните ?

А кой е създал БОГ?

БОГ Е БЕЗНАЧАЛЕН И БЕЗКРАЕН !!!!!
[center][wrapimg=]http://www.fm-base.co.uk/forum/attachments/football-manager-2013-manager-stories/294163d1356366440-my-chelsea-fc-reign-banner-chelsea_1.png[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
dafquezz
Контакти:

Мнениеот dafquezz » 28 апр 2010 00:59

По начина, по който аз виждам нещата, съществува сила (това е просто най-близката по значение дума до това, което имам предвид), която е причинила големия взрив, създавайки така вселената, изпълвайки я, макар и безкрайна. Сила, заради която физиката в тази вселена е такава, каквато е, със своите закони. Поне дотук смятам, че тази сила до голяма степен се припокрива с това, което ти наричаш Бог. По тези закони са се формирали небесните тела, слънчевите системи, галактиките. На една от планетите (поне до момента знаем със сигурност само за една) въпросните закони водят до формирането на дадени вещества, които, смесени и поставени при определени условия, дават началото на първия живот на тази планета. От там нататък ти е известна теорията. Но не мисля, че това би станало без съществуването на тази всеприсъстваща сила. Основните ни различия мисля, че са в това, което следва.
Според мен, преди хиляди години хората са предположили, че съществува подобно нещо, създало света им. В примитивните си опити да си го обяснят, те му дават по-лесно приемлив за тях образ, като му приписват някои човешки черти, най-вече разум. Така според мен се е зародила концепцията, идеята за Бог - чрез приписване на човешки черти на необяснимата сила, създала всичко около нас, практически и нас. В това вярвам аз, както и че един ден ще се развием дотолкова, че науката ще ни даде възможност да разберем същността на това явление, независимо дали го наричаме Бог или не. Това е, дано съм бил ясен.

Потребителски аватар
Siegfried
Контакти:

Мнениеот Siegfried » 28 апр 2010 01:03

Грешката ти е в това , че придаваш на Бог само и единствено определението сила . Това е грешка и може да остави много хора с погрешно впечетление , но аз те разбрах .

Бог не е физична сила . Бог е разумът , който с помощта на силата и могъществото на словото Си е създал света и всичко оставало. Понятието сила тук няма значението на величина .

Надявам се и ти да си ме разбрал .
[center][wrapimg=]http://www.fm-base.co.uk/forum/attachments/football-manager-2013-manager-stories/294163d1356366440-my-chelsea-fc-reign-banner-chelsea_1.png[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
dafquezz
Контакти:

Мнениеот dafquezz » 28 апр 2010 01:05

"Сила" е най-близката дума, до това, което се опитвам да кажа. Включвам в нея много повече от просто физична величина. Различаваме се в това, че аз не приемам твоето разбиране за "разума" на тази "сила", по начина по който го описва християнството изглежда прекалено... "човешки", за нещо толкова всемогъщо и всеприсъстващо. Не мисля, че разума на такова явление би могъл да бъде асимилиран от нас, затова приемам че той е нещо много по-обширно от просто "разум". В този смисъл смятам, че тази "сила" НЯМА разум, поне не така, както ние го разбираме.
Последна промяна от dafquezz на 28 апр 2010 01:10, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Siegfried
Контакти:

Мнениеот Siegfried » 28 апр 2010 01:06

dafquezz написа:"Сила" е най-близката дума, до това, което се опитвам да кажа.

Разбрах какво смяташ ти . Но сигурно разбираш , че тук пътищата ни се разделят .

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 28 апр 2010 01:07

Siegfried написа:Всички животни и хора в Ноевия ковчег са оцелели , защото Бог им е помогнал , защото Той ги е избрал и по Неговата воля са преживели потопа .

Отговорът ти е даден .

хахахаха...."отговор"!На това ли му казваш отговор-Бог казал и станало :mrgreen:
Ми дай тогава друго да търсим.....На света има повече от милион разновиднисти на въздушни и сухоземни живи организми.От всички ако е взел по двойка, на принудителна диета и сини каски, за да не се изядат помежду си, на Ной щеше да му е нужен ковчег, с размерите на средно голям град.Израел не се слави много с богатство но дървесина, годна за строителство на кораби..не говоря за хората, които са участвали в построяването, че са нямали понятие от строеж на кораб, защото евреите не са морски народ.. поне по него време.таа.... откъде е дървесината, как е обработена, кой е направил проекта на кораба (ковчега), колко време е строен и от колко хора?Дали не е изгнивало това, което е било направено първо, поради твърде мудната работа на 3-4 човека-Ной и синовете му?

Сам не усещаш колко противоречия има в Библията.Дали да разчепкаме и това, как един кит е в състояние да погълне човек, след като се храни с планктон и не може да поглъща големи предмети (независимо дали животни или просто предмети)..Или, щом това е волята Божия, китът може и човек да глътне :mrgreen:
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

MORSKI
Контакти:

Мнениеот MORSKI » 28 апр 2010 01:09

Кашчей написа:Морски, питах Зийгфрид, но той не ми отговори-дано ти го направиш, относно ноевият ковчег:
Потопът е продължил 40 дена-толкова е валял дъждът и още време, преди да акостират на Арарат.През това време в този ковчег е имало менажерия от хвъркати, космати, пълзящи и какви ли не още гадове, ноо.. само по чифт от вид-Как са се изхранвали през тези дни?Клетки не е имало, та съм възхитен от мирното съвместно съществуване между тигри, лъвове и антилопи, африкански биволи и Жирафи....за тях дали е имало спецално помещение, с по-висок таван? :mrgreen: Чудно ми е, как са се спасили от потопа насекомите и двуутробните, защото за тях място в ковчега не е имало (последните изобщо не са били известни на Сътворителя, сигурно са се пръкнали докато е спял или против волята му :mrgreen: )То и елени не е имало, щото са по-северни животни, както и бизони и зубри, но това са видове, създадени по-късно, след поредната порция калвадос от райски ябълки ;)

Ако не беше толкова ироноично мнението ти щях да ти отговоря..В момента по-скоро целиш да се забалвяваш, октолкото да вникнеш в нещата...
А и да ти отговоря- вероятно ще се изсмееш и ще продължиш да се забавляваш- смисъм има ли?
Последна промяна от MORSKI на 28 апр 2010 01:12, променено общо 1 път.

MORSKI
Контакти:

Мнениеот MORSKI » 28 апр 2010 01:10

dafquezz написа:
MORSKI написа:А вие другите, понеже говорехте с усмивка за нас вярващите...
Да ти цитирам ли мнения или сам ще погледнеш страници назад...
И много "добре" се отнесохте към Зиг и неговсото мнение,а???
И мен слабо ме вълнува, че някой който дори не ме познава на живо, а и във форума- ме нарича идиот- без дори да може да го защити подобаващо,това може само да ме разсмее, но просто ме учудват опитите ти...
Както и да е...

Е, направил съм нещо добро за теб днес, разсмях те.

Така е, за което ти благодаря...

Потребителски аватар
Siegfried
Контакти:

Мнениеот Siegfried » 28 апр 2010 01:11

Кашчей , всичко , написано в Библията е истина и не мога да ти обясня дума по дума какво точно се е случило . Затова пък Библията е насреща и тя ни дава отговор на всички загадки . Ако се чете с вяра и с чувство , то ние ще я разберем . Ще разберем и какво точно иска да остави след себе си .

Невярващ като теб не би го разбрал .

Потребителски аватар
dafquezz
Контакти:

Мнениеот dafquezz » 28 апр 2010 01:14

MORSKI написа:
dafquezz написа:
MORSKI написа:А вие другите, понеже говорехте с усмивка за нас вярващите...
Да ти цитирам ли мнения или сам ще погледнеш страници назад...
И много "добре" се отнесохте към Зиг и неговсото мнение,а???
И мен слабо ме вълнува, че някой който дори не ме познава на живо, а и във форума- ме нарича идиот- без дори да може да го защити подобаващо,това може само да ме разсмее, но просто ме учудват опитите ти...
Както и да е...

Е, направил съм нещо добро за теб днес, разсмях те.

Така е, за което ти благодаря...

Виж, съжалявам за думите си, беше глупаво от моя страна. Аз съм много невъздържан човек по принцип.

Върни се в “Свободна зона”