Мнениеот dafquezz » 28 апр 2010 00:59
По начина, по който аз виждам нещата, съществува сила (това е просто най-близката по значение дума до това, което имам предвид), която е причинила големия взрив, създавайки така вселената, изпълвайки я, макар и безкрайна. Сила, заради която физиката в тази вселена е такава, каквато е, със своите закони. Поне дотук смятам, че тази сила до голяма степен се припокрива с това, което ти наричаш Бог. По тези закони са се формирали небесните тела, слънчевите системи, галактиките. На една от планетите (поне до момента знаем със сигурност само за една) въпросните закони водят до формирането на дадени вещества, които, смесени и поставени при определени условия, дават началото на първия живот на тази планета. От там нататък ти е известна теорията. Но не мисля, че това би станало без съществуването на тази всеприсъстваща сила. Основните ни различия мисля, че са в това, което следва.
Според мен, преди хиляди години хората са предположили, че съществува подобно нещо, създало света им. В примитивните си опити да си го обяснят, те му дават по-лесно приемлив за тях образ, като му приписват някои човешки черти, най-вече разум. Така според мен се е зародила концепцията, идеята за Бог - чрез приписване на човешки черти на необяснимата сила, създала всичко около нас, практически и нас. В това вярвам аз, както и че един ден ще се развием дотолкова, че науката ще ни даде възможност да разберем същността на това явление, независимо дали го наричаме Бог или не. Това е, дано съм бил ясен.