tprodanov написа:Der Führer написа: Верно ще излезеш лаик![]()
Групираш изстрелите когато си на стрелбището и пуцаш за кеф ... На полигона мишената пада при първия точен изстрел . На прост български - няма как да си правиш "групички" . Там дето ме учиха да стрелям , когато служих - под точна стрелба се разбираше максимален брой поразени мишени с минимален брой боеприпаси . Както казваше обучаващия ме старшинка - втория патрон по мишената означава само едно нещо ... че си прахосал първия
Категорично прав си - това са ученията по стрелба в новобранските центрове и в част от поделенията. Както казах, поради участието си и в учебна мисия, обученията по стрелба и не само, бяха съвсем различни. Единствено остава да уточним кои и къде са лаиците...Der Führer написа: Приятелю - след като няма реална атака , маневрите на войскови части се наричат учение . Докато не се потвърди , че въоръжените мъже без отличителни знаци които окупираха Крим без да дадат изстрел са руснаци , не може да се говори за агресия . А когато се потвърди ( ако се потвърди ) - ще е една брилянтно проведена операция , без да бъде пролята кръв . Поне в това отношение "Вовата" към момента излиза по-хуманен от "майданците" и западните им инструктори , които окървавиха протестите в Киев .
Е, тия неща никога няма да се потвърдят. Тук всеки разсъждава със собствения си акъл. То и докато не се потвърди официално от ЕС, че Русия е изолирана, не можем да говорим за изолация, ама ей я - факт е.
А , аз не съм спец ... с АК 47 съм от дъжд на вятър . Основните ми тренировки бяха с Драгунов . С него се стреля малко по-различно

Иначе - значи се спираме на една брилятно проведена акция от страна на спецназа . Без жертви . От другата страна са "снайперистите" стреляли и по протестиращи и по полицаи . С автомати М4 както се оказа .