Ново скандално петно в/у България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Foreigner
Контакти:

Re: Ново скандално петно в/у България

Мнениеот Foreigner » 11 май 2013 21:12

KategorieC написа:Напротив, сега ако има такава възможност ще стане още по-добре. приема се първо закон за лустрацията и се определя, че лицата, които са заемали управническа и партийна държавна длъжност по време на таталитарния комунистически режим в България за периода 09.09.1944- 10.11.1989г. нямат право на това и това, ал. всички техни роднини. Глава втора на този закон- всички бивши управници на Р България от 10-ти Ноември 1989 до 2013 г. и техни роднини нямат право и .т.н. Просто е- ЖЕЛАНИЕ НЯМА!!!

Те повечето са си същите. Отпреди 89 и след 89 - да има десетина процента разлика. На остарелите децата или роднините им заеха местата.
...

Потребителски аватар
KategorieC
Контакти:

Мнениеот KategorieC » 11 май 2013 21:14

Foreigner написа:
KategorieC написа:Напротив, сега ако има такава възможност ще стане още по-добре. приема се първо закон за лустрацията и се определя, че лицата, които са заемали управническа и партийна държавна длъжност по време на таталитарния комунистически режим в България за периода 09.09.1944- 10.11.1989г. нямат право на това и това, ал. всички техни роднини. Глава втора на този закон- всички бивши управници на Р България от 10-ти Ноември 1989 до 2013 г. и техни роднини нямат право и .т.н. Просто е- ЖЕЛАНИЕ НЯМА!!!

Те повечето са си същите. Отпреди 89 и след 89 - да има десетина процента разлика. На остарелите децата или роднините им заеха местата.

Затова законът е от 2 части и винаги се включват и РОДНИНИТЕ! ;)
Iustitia non novit patrem nec matrem, solam veritatem spectat!

nghcvth

Мнениеот nghcvth » 11 май 2013 21:16

И сега, ако дори след това се гласува за ГРОБ, значи направилите го са много зле психически. Всички партии са правили поразии, но тия бият всякакви рекорди по измами,простотия и какво ли не още.
"Maybe this world is another planet's hell."- Aldous Huxley

parvanoff
Контакти:

Мнениеот parvanoff » 11 май 2013 21:19

Foreigner написа:
parvanoff написа:Аз не съм фен на конспирациите. Пък и ако тръгнат такива разсъждения ще бъде партийна агитация, а днес правя всичко възможно да избегна нещо такова. Може да разискваме тези теми след изборите. Изразявам мнение, че това вече няма да има ефект, защото много пъти казаха хора, които са запознати, че вече доста досиета са изчезнали...
За мен изходът е много прост. Да не се протестира срещу партии, а за конкретни неща, защото това, което може да ни задвижи напред са именно действията. Ще ти дам пример-първо никаква не е гаранцията, че и някой нечленувал в тези структури няма да краде и да защитава интересите на олигарси, монополи, държави и т.н., нали? Т.е. какъв е смисълът да сменяме хората, които ни ограбват? За мен е много по-важно да се претистира за конкретни неща. Примерно за промяна на закони. За прозрачност и контрол, който да се вижда черно на бяло-в интернет ако трябва. Да се протестира примерно за намаляване на огромните субсидии за партиите и откъде накъде тези, които събират мижавите 1-2 процента трябва да визмат субсидии. За мен един такъв път е решение, което може да доведе до нещо положително. Разбира се това е мое лично мнение! ;)

Така е, ама все пак сме в България. Кой ще напише закони в негов ущърб? Кой ще повдигне обвинение от неговата прокуратура? Кой ще осъди някой от неговия съд? Кой ще задържи някой от неговото мвр и т.н.
Те така са внедрени, че дори да изглежда безупречен даден политик, прокурор, съдия, министър и т.н. просто очаква точния момент, с точното обаждане, от точните хора... за да си свърши "работата".
За другото си прав - не е гаранция, че някой чист няма да обслужва чужди интереси - нали виждаш, че вече си отглеждат кадри, които този закон да не ги лови. Въпросът е да се ограничат максимално!

Затова моето мнение е протести с конкретни искания. Друг е въпросът дали народът знае какво иска... Особено като гледам и днешният ден, пък и масовите протести в началото на годината... Общо взето всеки лашка протестиращите, както си иска. Никой не мисли, никой не може да види сам за себе си кои са важните неща, които трябва да се променят. Търпяхме бедност, хиперинфлации, фалити, мутри, приватизации за жълти стотинки, заменки, кредитни милионери, пирамиди, обръчи от фирми, създаване на монополи, олигарси и изнасяне на парите от България, и какво ли още не 23 години и почти нямаше никакъв отпор на тези издевателства, но сега за 2 срс-та и кръв искат някои да се лее... Ужасяващо е...
П.П. Ето виж и поредният над моето мнение какво е написал...
само Левски и България
Memento mori, homine, quia pulvis es et in pulverem reverteris!

Потребителски аватар
HardWork
Контакти:

Мнениеот HardWork » 11 май 2013 21:26

parvanoff написа:Сигурно пак трябва да ти кажа, че не съм визирал него, че е обиждал някой! Може би ще трябва да ти го кажа за трети път... Дори съм визирал един, но сигурно не си го прочел...
Освен това те попитах за тълкование, а ти не го направи. Или не можеш да си го изтълкуваш, или нарочно не го правиш, защото така ти е удобно!
Аз ще ти дам тълкованието ако ти е трудно. Той казва на много хора-всички симпатизанти на ГЕРБ, че са били яхнати. Кои се яха-предполагам на този въпрос може да си отговориш! Т.е. той нарича всички симпатизанти на ГЕРБ животни. И освен животни ги нарича и платени агитатори-значи 20 процента от животните са и платени писачи... Казвам ти го, защото виждам, че ти е трудно да анализираш думите му. ;) А аз не обичам хора, които обиждат други, които не познават-просто не е справедливо, а аз не обичам несправедливостите.
Надявам се, че сега си разбрал. ;)

Не тълкуваш правилно мнението ми! Имам предвид, че ГЕРБ са яхнали народа - хората вече не ги искат, но те не искат да си ходят и правят манипулации! Платените писачи се познават по това, че са фанатизирани! Аз съм сигурен, че всичко това е един голям цирк, политиците си разиграват коня преди изборите, но после всичко ще си се нареди! Ще видите, че след една седмица няма да има и помен от скандала!

parvanoff
Контакти:

Мнениеот parvanoff » 11 май 2013 21:32

HardWork написа:
parvanoff написа:Сигурно пак трябва да ти кажа, че не съм визирал него, че е обиждал някой! Може би ще трябва да ти го кажа за трети път... Дори съм визирал един, но сигурно не си го прочел...
Освен това те попитах за тълкование, а ти не го направи. Или не можеш да си го изтълкуваш, или нарочно не го правиш, защото така ти е удобно!
Аз ще ти дам тълкованието ако ти е трудно. Той казва на много хора-всички симпатизанти на ГЕРБ, че са били яхнати. Кои се яха-предполагам на този въпрос може да си отговориш! Т.е. той нарича всички симпатизанти на ГЕРБ животни. И освен животни ги нарича и платени агитатори-значи 20 процента от животните са и платени писачи... Казвам ти го, защото виждам, че ти е трудно да анализираш думите му. ;) А аз не обичам хора, които обиждат други, които не познават-просто не е справедливо, а аз не обичам несправедливостите.

Не тълкуваш правилно мнението ми! Имам предвид, че ГЕРБ са яхнали народа - хората вече не ги искат, но те не искат да си ходят и правят манипулации! Платените писачи се познават по това, че са фанатизирани! Аз съм сигурен, че всичко това е един голям цирк, политиците си разиграват коня преди изборите, но после всичко ще си се нареди! Ще видите, че след една седмица няма да има и помен от скандала!

По същата логика всеки може да каже, че и ти си яхнат-не е приятно нали? ;) Няма нужда от квалификации, защото е ясно, че всеки може да ги даде. И по същия начин всеки може да каже, че и ти си платен писач. Критериите са ти субективни, това е ясно. Така че не е редно да се дават квалификации, защото ако вземем да изкараме мненията на тези, които плюят по една партия и другите, които я защитават може да се окаже, че положението е точно обратното. ;) За едно нещо и аз съм на това мнение-след изборите ще се чуе за тези неща, само ако една партия не набере нужните проценти, за да участва в управлението, но за съжаление, според мен, тя ще ги набере, особено след днес...
само Левски и България
Memento mori, homine, quia pulvis es et in pulverem reverteris!

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 11 май 2013 21:38

Все още не съм видял гербераст, който да признае дори и една грешка или гаф на Идолите си... Те са свещени и непогрешими, словата Им се цитират с благоговение, Те са вся и всьо! Никога виновни, винаги прави! За всичко е виновна Вселената и Станишев, но утре ще приключим с тази работа! Айде байгън...
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
HardWork
Контакти:

Мнениеот HardWork » 11 май 2013 21:39

parvanoff написа:
HardWork написа:

По същата логика всеки може да каже, че и ти си яхнат-не е приятно нали? ;) Няма нужда от квалификации, защото е ясно, че всеки може да ги даде. И по същия начин всеки може да каже, че и ти си платен писач. Критериите са ти субективни, това е ясно. Така че не е редно да се дават квалификации, защото ако вземем да изкараме мненията на тези, които плюят по една партия и другите, които я защитават може да се окаже, че положението е точно обратното. ;) За едно нещо и аз съм на това мнение-след изборите ще се чуе за тези неща, само ако една партия не набере нужните проценти, за да участва в управлението...

Пич, ти добре ли си? Аз казвам, че хората не искат ГЕРБ, а ГЕРБ не искат да си ходят и правят манипулации на изборите според медиите! Нито обиждам, нито обвинявам някого! Яхнат го използвам в смисъл "качили са се на гърба"! Има ли още нещо което те обижда, да ти го обясня?

Потребителски аватар
RedeviL
Контакти:

Мнениеот RedeviL » 11 май 2013 21:45

sin4ec написа:Все още не съм видял гербераст, който да признае дори и една грешка или гаф на Идолите си... Те са свещени и непогрешими, словата Им се цитират с благоговение, Те са вся и всьо! Никога виновни, винаги прави! За всичко е виновна Вселената и Станишев, но утре ще приключим с тази работа! Айде байгън...

Били горделиви? :roll:

Върни се в “Свободна зона”