Когато обичаш нещо, но ако наистина го обичаш, си сколнен да правиш компромиси с много неща. И все пак тук говорим за страни и идеология, а не за вещи и личности.
Ако ти много обичаш една страна (това значи всичко или поне почти всичко свързано с нея) и няма да има културен шок, ако идеш там, аз смятам, че няма какво да те спре да се пробваш да заживееш там. Още повече, ако смяташ, че в България нещата не са добре. Тоест не ти харесва управлението на държавата (тук включвам всичко - администрация, публичен сектор, инфраструктура, социалните служби и пр.)
Винаги можеш да кажеш "е, ама тука са родителите ми, жената, детето, работата, парите...", а ако ви слуша човек, ще реши, че по цял ден сте в някаква агония и милеете да заживеете другаде или под друг строй.
Сигурен съм, че едно 70-80% от тези, които искат да живеят в страни от ЕС (щото за ЕС можем да приемем, че е сравнително лесно да се преместиш от едно на друго място, поне на документи няма кой да те спре) дори не са проучили нещата как могат да емигрират в САЩ, Русия, Канада, Австралия, Норвегия и пр. А съответно 99% от недоволните дори няма да се опитат да направят нещо, за да заживеят другаде, където смятат, че ще им е по-добре, щото "жената, децата, родата, работата, парите...". И цялата работа става празни приказки.
Работя на Летище София и ежедневно контактувам с чужденци от всякакви страни. Десетки и дори стотици хора на ден. Тъй като контакта ми с тях е за кратко време, имам възможност да ги видя в една неподправена светлина. Тоест те не са се подготвяли за срещата си с мен, не използват заучени фрази, нито оттренирани маниери. И тъй като често съм нападан, че съм "фоб" и доларджия, мога да кажа, че едни от най-неудобните и противни персонажи са ми предимно от Испания, Франция, Белгия. Проявяват една мнителност към всичко свързано с нас, не те разбират, понеже почти не говорят английски (а за хубаво или не той е международния език), трябва да им се обяснява многократно нещо елементарно. Като едно стадо са, което има нужда да бъде водене, за да стигне от точка А до Б или за да попълни елементарни документи, да си купи нещо и пр. Консуматорско поведение, което има нужда от табели, показатели и разяснения на ниво 5-ти клас.
Виж, имам и такива извадки за Руснаците, тъй като и те са голям пътникопоток, но ако недай си боже кажа нещо лошо, пак ще излезе, че съм доларджия, чипс и пр.
Тема за политика - Свят
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Напрежение между Саудитска Арабия и САЩ
fcb_bg написа:1982 написа:teerr написа:На този 60-годишен брак по сметка отдавана трябваше да му дойде краят.
Не можеш да се пишеш лидер на цивилизованият и демократичен свят и първа дружка да ти е най злият враг на всяка цивиилизованост ,модерност и средновековен ислям -Саудитска Арабия.
По-зъл враг на всяка цивилизация и по-средновековен ислям от този в руската приятелка - Иран, надали има. Русофилче ...
Хех, да сравниш и прпиравниш цивилизационно Иран и СА си иска бая напън. Ю кен до ит.
Така е, Иран е съюзник на любимата Русия, как може да си помислям нещо лошо за него ...... вие сте ебати сектата.
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА
4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.
Re: Тема за политика - Свят
Serafim написа:Когато обичаш нещо, но ако наистина го обичаш, си сколнен да правиш компромиси с много неща. И все пак тук говорим за страни и идеология, а не за вещи и личности.
Ако ти много обичаш една страна (това значи всичко или поне почти всичко свързано с нея) и няма да има културен шок, ако идеш там, аз смятам, че няма какво да те спре да се пробваш да заживееш там. Още повече, ако смяташ, че в България нещата не са добре. Тоест не ти харесва управлението на държавата (тук включвам всичко - администрация, публичен сектор, инфраструктура, социалните служби и пр.)
Винаги можеш да кажеш "е, ама тука са родителите ми, жената, детето, работата, парите...", а ако ви слуша човек, ще реши, че по цял ден сте в някаква агония и милеете да заживеете другаде или под друг строй.
Сигурен съм, че едно 70-80% от тези, които искат да живеят в страни от ЕС (щото за ЕС можем да приемем, че е сравнително лесно да се преместиш от едно на друго място, поне на документи няма кой да те спре) дори не са проучили нещата как могат да емигрират в САЩ, Русия, Канада, Австралия, Норвегия и пр. А съответно 99% от недоволните дори няма да се опитат да направят нещо, за да заживеят другаде, където смятат, че ще им е по-добре, щото "жената, децата, родата, работата, парите...". И цялата работа става празни приказки.
Работя на Летище София и ежедневно контактувам с чужденци от всякакви страни. Десетки и дори стотици хора на ден. Тъй като контакта ми с тях е за кратко време, имам възможност да ги видя в една неподправена светлина. Тоест те не са се подготвяли за срещата си с мен, не използват заучени фрази, нито оттренирани маниери. И тъй като често съм нападан, че съм "фоб" и доларджия, мога да кажа, че едни от най-неудобните и противни персонажи са ми предимно от Испания, Франция, Белгия. Проявяват една мнителност към всичко свързано с нас, не те разбират, понеже почти не говорят английски (а за хубаво или не той е международния език), трябва да им се обяснява многократно нещо елементарно. Като едно стадо са, което има нужда да бъде водене, за да стигне от точка А до Б или за да попълни елементарни документи, да си купи нещо и пр. Консуматорско поведение, което има нужда от табели, показатели и разяснения на ниво 5-ти клас.
Виж, имам и такива извадки за Руснаците, тъй като и те са голям пътникопоток, но ако недай си боже кажа нещо лошо, пак ще излезе, че съм доларджия, чипс и пр.
Ето виждаш ли, че всичко е относително. Когато човек оценява нещо, той го прави въз основа на негова вътрешна отправна точка, изградена от базови понятия като духовност, етика, опит и т,н.. С една дума няма абсолютна истина, а отражение на заобикалящата действителност през лично криво огледало. Мъдрият човек знае, че класифицирайки нещо, всъщност излага на света себе си като мироглед и личност. Както е известно от механиката на сър Нютон, на всяка сила противодейства друга равна по стойност и обратна по посока сила. Как ти се струва, ако мразиш нещо, мрънкаш и постоянно се оплакваш какъв ще е отговорът на съдбата? Омразата е слабост, тя показва страх от неизвестното и от живота. Истинската сила е любовта...
...Мы ебали все на свете,
кроме ежа и гвоздя,
потаму что еж колючий,
а гвоздя ебат нелзя...
кроме ежа и гвоздя,
потаму что еж колючий,
а гвоздя ебат нелзя...
pampi написа:1982 написа:Факт е, че Флорида се напълни с кубинци през последните десетилетия, всички те бягащи от "щастливия, безгрижен и свободен" живот в Куба ...
Тъпо... от какво бягат тогава стотиците хиляди българи, акостирали през последните 25 години в Щатите? От какво е бягал бащата на Дилма и то чак в Бразилия?
Как че обясниш изявлението на Марадона, че би умрял за Фидел? Защо Че Гевара е икона за Латинска Америка, както е Левски за нас?
Марадона ли, този наркоман и човешка утайка ли ми даваш за пример ??!
А българите бягат от шибаните ни комуняги, правещи се в момента на демократи. Те щяха масово да бягат и преди последните 25 години, но другарите предвидливо ни държаха затворени, на нЕкои, като в Берлин, дори им строяха зидове и им слагаха телени огради, за да ги спрат да бягат от "хубавия" соц живот.
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА
4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.
1982 написа:pampi написа:1982 написа:Факт е, че Флорида се напълни с кубинци през последните десетилетия, всички те бягащи от "щастливия, безгрижен и свободен" живот в Куба ...
Тъпо... от какво бягат тогава стотиците хиляди българи, акостирали през последните 25 години в Щатите? От какво е бягал бащата на Дилма и то чак в Бразилия?
Как че обясниш изявлението на Марадона, че би умрял за Фидел? Защо Че Гевара е икона за Латинска Америка, както е Левски за нас?
Марадона ли, този наркоман и човешка утайка ли ми даваш за пример ??! Да, беше велик футболист, но като човек е пълна отрепка, тъй че спести ми подобни "примери".
А българите бягат от шибаните ни комуняги, правещи се в момента на демократи. Те щяха масово да бягат и преди последните 25 години, но другарите предвидливо ни държаха затворени, на нЕкои, като в Берлин, дори им строяха зидове и им слагаха телени огради, за да ги спрат да бягат от "хубавия" соц живот.
Майка ти и баща ти какви са бе
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване
Защо Хитлер е искал да изчисти евреите?
Защо точно тях
Какво са направили, за да предизвикат това преследване от страна на Германия
Само се говори за това колко евреи са били избити и никой не се задълбочава върху причините за това
Впрочем, досега не съм намерил нищо съществено по въпроса и затова отварям тази тема 
Re: Защо Хитлер е искал да изчисти евреите?
Така са му наредили от Кремъл, за да могат след това евреите да си създадат държава.
След ВСВ Русия отново се опитва да унищожи Европа. Този път съюзник им е ИДИЛ.
Да не забравяме, че тези 6 млн. са преувеличени и митът е създаден точно от любимия Кремъл на много съфорумници.
В продължение на единадесет години след края на войната руснаците не разрешават на никого да посети Аушвиц, а по това време те работят по изменението облика на лагера, за да му предадат вид, съответствуващ на легендата
за милионите унищожени там. Те даже построяват комин, който води до несъществуваща пещ!
за милионите унищожени там. Те даже построяват комин, който води до несъществуваща пещ!
Ако ще пишеш нещо по темата, давай
Ако не, къш