Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
1982

Re: Напрежение между Саудитска Арабия и САЩ

Мнениеот 1982 » 17 апр 2016 00:19

teerr написа:На този 60-годишен брак по сметка отдавана трябваше да му дойде краят.
Не можеш да се пишеш лидер на цивилизованият и демократичен свят и първа дружка да ти е най злият враг на всяка цивиилизованост ,модерност и средновековен ислям -Саудитска Арабия.

По-зъл враг на всяка цивилизация и по-средновековен ислям от този в руската приятелка - Иран, надали има. Русофилче ...
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Messi_fan

Мнениеот Messi_fan » 17 апр 2016 00:25

teerr написа:На този 60-годишен брак по сметка отдавана трябваше да му дойде краят.
Не можеш да се пишеш лидер на цивилизованият и демократичен свят и първа дружка да ти е най злият враг на всяка цивиилизованост ,модерност и средновековен ислям -Саудитска Арабия.

Факт. Болезнен при това. На мен обаче друго нещо ми е любопитно. Сега се сетих, че тук има не малка част форумници, които с готовност се мятаха на амбразурата досущ като един Матросов, да бранят и да защитават СА. Понеже по техни думи била пример за модерна монархия и как други трябвало да се поучат от тях. Та ми е чудно, сега след така създалата се ситуацийка, на къде ще обърнат дирника ? Или отново ще чакат опорна точка от амбасадата. :? :roll:

Емигрант 45

Мнениеот Емигрант 45 » 17 апр 2016 00:33

Messi_fan написа:
Саудитска Арабия е заплашила официален Вашингтон да разпродаде активи за милиарди в САЩ ако американският Конгрес приеме внесен за обсъждане законопроект, позволяващ да бъдат привлечени под съдебна отговорност саудитските власти дори и за минимална съпричастност към терористичните актове от 11.09.2011 г., съобщи The New York Times.
По информация на вестника, външният министър на Саудитска Арабия, Адел ал Джубейр лично е уведомил конгресмените за замисляната ответна мярка по време на свое посещение във Вашингтон през март. Той заявил, че кралството ще разпродаде държавни ценни книжа и други активи на обща стойност до 750 млрд. долара преди още да се появи вероятност те да бъдат замразени със съдебно решение.
В последните седмици законопроектът се обсъжда активно от Конгреса и представители на Държавния департамент и Пентагона, допълва The New York Times. Висшите държавни чиновници са предупредили законодателите за сериозни дипломатически и икономически последствия от приемането му.
Изданието добавя, че американският президент Барак Обама има планирана визита в Рияд на 20 април, но на този етап не е ясно дали по време на посещението му ще бъде обсъждана инициативата на американските конгресмени.
На 2 април американският сенатор Кирстен Джилибранд и бившият сенатор Боб Греъм призоваха Обама да обнародва засекретени части от доклада за терористичните актове от 11 септември. Те твърдят, че в доклада подробно се описва съпричастността на Саудитска Арабия към подготовката на терористи, пленили впоследствие самолетите, с които атакуваха редица знакови сгради в САЩ.
Саудитските власти отричат всякаква съпричастност към атентатите. Специалната комисия по разследването им също не откри връзка на високопоставени чиновници в кралството с нападението.

Атаките в САЩ бяха организирани и извършени от Ал Кайда. В тях загинаха над 3000 души. Пленени от терористи пътнически самолети се врязаха в Кулите-близнаци на Световния търговски център в Ню Йорк и в сградата на Пентагона, още един самолет, след опит на екипажа да си върне контрола над него, падна в Пенсилвания. Установено е, че от общо 19 терористи, 15 са били граждани на Саудитска Арабия, двама - на Обединените арабски Емирства и по един -на Египет и Ливан

http://www.manager.bg/%D1%81%D0%B2%D1%8 ... 0%B8%D0%B5

Здравейте приятели. Предлагам тук да коментираме тази повече от тревожна новина. Как мислите, какви биха били последиците от това в глобален мащаб, както и в БИ ? Очаквам с нетърпение вашите коментари и мнения. Надявам се да се получи полезна и интересна дискусия.

С тази поредна тъпотия ми оправи настроението."Глупостта няма граници" ! :) :) :)

Messi_fan

Мнениеот Messi_fan » 17 апр 2016 00:56

Емигрант 45 написа:
Messi_fan написа:
Саудитска Арабия е заплашила официален Вашингтон да разпродаде активи за милиарди в САЩ ако американският Конгрес приеме внесен за обсъждане законопроект, позволяващ да бъдат привлечени под съдебна отговорност саудитските власти дори и за минимална съпричастност към терористичните актове от 11.09.2011 г., съобщи The New York Times.
По информация на вестника, външният министър на Саудитска Арабия, Адел ал Джубейр лично е уведомил конгресмените за замисляната ответна мярка по време на свое посещение във Вашингтон през март. Той заявил, че кралството ще разпродаде държавни ценни книжа и други активи на обща стойност до 750 млрд. долара преди още да се появи вероятност те да бъдат замразени със съдебно решение.
В последните седмици законопроектът се обсъжда активно от Конгреса и представители на Държавния департамент и Пентагона, допълва The New York Times. Висшите държавни чиновници са предупредили законодателите за сериозни дипломатически и икономически последствия от приемането му.
Изданието добавя, че американският президент Барак Обама има планирана визита в Рияд на 20 април, но на този етап не е ясно дали по време на посещението му ще бъде обсъждана инициативата на американските конгресмени.
На 2 април американският сенатор Кирстен Джилибранд и бившият сенатор Боб Греъм призоваха Обама да обнародва засекретени части от доклада за терористичните актове от 11 септември. Те твърдят, че в доклада подробно се описва съпричастността на Саудитска Арабия към подготовката на терористи, пленили впоследствие самолетите, с които атакуваха редица знакови сгради в САЩ.
Саудитските власти отричат всякаква съпричастност към атентатите. Специалната комисия по разследването им също не откри връзка на високопоставени чиновници в кралството с нападението.

Атаките в САЩ бяха организирани и извършени от Ал Кайда. В тях загинаха над 3000 души. Пленени от терористи пътнически самолети се врязаха в Кулите-близнаци на Световния търговски център в Ню Йорк и в сградата на Пентагона, още един самолет, след опит на екипажа да си върне контрола над него, падна в Пенсилвания. Установено е, че от общо 19 терористи, 15 са били граждани на Саудитска Арабия, двама - на Обединените арабски Емирства и по един -на Египет и Ливан

http://www.manager.bg/%D1%81%D0%B2%D1%8 ... 0%B8%D0%B5

Здравейте приятели. Предлагам тук да коментираме тази повече от тревожна новина. Как мислите, какви биха били последиците от това в глобален мащаб, както и в БИ ? Очаквам с нетърпение вашите коментари и мнения. Надявам се да се получи полезна и интересна дискусия.

С тази поредна тъпотия ми оправи настроението."Глупостта няма граници" ! :) :) :)

Да, прав си. Наистина поредната тъпотия на СА и господарите им от САЩ е интересна. Но както се казва, какъвто господаря - такива са му и слугите. Прав си, сам го каза.

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 17 апр 2016 06:47

1982 написа:

По-зъл враг на всяка цивилизация и по-средновековен ислям от този в руската приятелка - Иран, надали има. Русофилче ...

Хех, да сравниш и прпиравниш цивилизационно Иран и СА си иска бая напън. Ю кен до ит. :lol:
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот fcb_bg » 17 апр 2016 10:43

Руски самолет прелетял близко до американски. Янките рекоха, че действието било непрофесионално. Не съм съгласен. Изисква се доста професионализъм за да прелетиш близко до друг самолет.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 17 апр 2016 10:47

fcb_bg написа:Руски самолет прелетял близко до американски. Янките рекоха, че действието било непрофесионално. Не съм съгласен. Изисква се доста професионализъм за да прелетиш близко до друг самолет.

Разузнавателен "Боинг" на ВВС на САЩ мирно е изпълнявал полет, близо до границите на РФ над Балтийско море, в международно пространство, което е изключително професионално.
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
pampi
Контакти:

Мнениеот pampi » 17 апр 2016 10:57

1982 написа:
CTAHKO написа:
Soulen написа:
язе написа:E ся вече ше цъфнат! 8-)

Че каква беше заплатата в Куба досега и като цяло как живееха хората там? Точно пък те бяха живи умрели да бачкаш за някой долар на ден.
Ако американците си го направят курорт, бая пари ще им налеят.

Живееха си щастливо, безгрижно и свободно :!: Факт :!: Докато бяхме в соца и за нас ги пишеха същите пропагандни лайна по западните медии, ама дали беше така 8-) Накрая като идваха чужденци в България, се чудеха колко добре си живеем и как реалността няма нищо общо с това, което им снася пропагандата 8-) Та и ти си същата работа...били живи умрели ;)

Факт е, че Флорида се напълни с кубинци през последните десетилетия, всички те бягащи от "щастливия, безгрижен и свободен" живот в Куба ...

Тъпо... от какво бягат тогава стотиците хиляди българи, акостирали през последните 25 години в Щатите? От какво е бягал бащата на Дилма и то чак в Бразилия?
Как че обясниш изявлението на Марадона, че би умрял за Фидел? Защо Че Гевара е икона за Латинска Америка, както е Левски за нас?

Изображение

Да се дават оценки на непознати неща, само на базата на собствената ценностна система е груба грешка. Човек, мислещ само за ядене. пиене и ебане, трудно възприема факта, че има хора с идеали, готови да умрат за тях, като Че, като нашите Ботев, Левски, Вапцаров...
Борбата е безмилостно жестока.
Борбата както казват, е епична.
Аз паднах. Друг ще ме смени и…
толкоз.
Какво тук значи някаква си личност?!...
...Мы ебали все на свете,
кроме ежа и гвоздя,
потаму что еж колючий,
а гвоздя ебат нелзя...

Serafim
Контакти:

Мнениеот Serafim » 17 апр 2016 12:10

Messi_fan написа:

Факт. Болезнен при това. На мен обаче друго нещо ми е любопитно. Сега се сетих, че тук има не малка част форумници, които с готовност се мятаха на амбразурата досущ като един Матросов, да бранят и да защитават СА. Понеже по техни думи била пример за модерна монархия и как други трябвало да се поучат от тях. Та ми е чудно, сега след така създалата се ситуацийка, на къде ще обърнат дирника ? Или отново ще чакат опорна точка от амбасадата. :? :roll:

Очаквах да прочета такова мнение и ето, не останах разочарован.
Не мисля, че има нормален човек, който би се застъпил за СА в каквото и отношение да си говорим и за какъвто и спор да става дума.
Можем да видим от историята как са изглеждали държави, като Иран, Сирия, дори Афганистан и то до преди 40-на години. За СА не можем да кажем същото. Стереотипа (според мен стереотипите съществуват заради явни причини и често има известна истина в тях. Може да е само малка извадка от процент от населението, но го има) за арабите и всичко негативно, което мисли останалия свят за тях, е налаган от СА.

Но твоето мнение е изсмукано от пръстите.
Все едно да четем писанията на някой русофил колко хубаво било в Куба, как всичко им било уредено и си живеели безгрижно. Обаче той никога не би си хвърлил паспорта и прием кубинско гражданство, щото ....

Потребителски аватар
pampi
Контакти:

Мнениеот pampi » 17 апр 2016 12:25

Serafim написа:
Messi_fan написа:

Очаквах да прочета такова мнение и ето, не останах разочарован.
Не мисля, че има нормален човек, който би се застъпил за СА в каквото и отношение да си говорим и за какъвто и спор да става дума.
Можем да видим от историята как са изглеждали държави, като Иран, Сирия, дори Афганистан и то до преди 40-на години. За СА не можем да кажем същото. Стереотипа (според мен стереотипите съществуват заради явни причини и често има известна истина в тях. Може да е само малка извадка от процент от населението, но го има) за арабите и всичко негативно, което мисли останалия свят за тях, е налаган от СА.

Но твоето мнение е изсмукано от пръстите.
Все едно да четем писанията на някой русофил колко хубаво било в Куба, как всичко им било уредено и си живеели безгрижно. Обаче той никога не би си хвърлил паспорта и прием кубинско гражданство, щото ....

Ха сега обясни общото между русофил и Куба... :lol:
А и още, от кога да обичаш нещо е грях? Кое е грях "-филството" или " -фобстбото"? И от кога да обичаш нещо, автоматично означава, че мразиш нещо друго?
...Мы ебали все на свете,
кроме ежа и гвоздя,
потаму что еж колючий,
а гвоздя ебат нелзя...

Върни се в “Свободна зона”