Game of Thrones / Игра на тронове / Домът на дракона
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Game of Thrones / Игра на тронове / Домът на дракона
Сложно става да дискутираме някои неща, без да навлизаме в спойлери. Ще се опитам да съставя някакъв читав отговор като се прибера, защото от телефона ще е ужас, а и имам малко работа. :D
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

- paceto
- Контакти:
Вижте сега в един сериал няма да покажат как някоя 9 годишна вилнее на екрана, така че не е задължително тези неща да са 1:1 с книгите. Книгата е направена така, че да ти играе въображението кой как изглежда, какъв им е живота и т.н. и съвсем друго е да го покажеш на екрана. По тази причина са избрали героите да са горе-долу на нормална възраст, защото виждате колко нелепо изглеждаше сцената с малката, която бутаха на Визерис за негова жена... :)
Ако погледнем исторически на нещата в реалният свят преди хиляди години на 9 години вече се смятат хората за възрастни нещо като еквивалент на сегашните 18-20 години по простата причина, че продължителността на живота не е бил голям. Фараоните например в Египет са управлявали именно на тази възраст, но те вече са доста развити и на телосложение и като умствен багаж за разлика от сегашните. Просто голям процент за онези време умират към 30-40 годишна възраст, което сега може да е между 70-80, но разбира се има и изключение като това са предимно все тези с добър живот. Надолу по веригата нещата са други и смъртността е голяма и границата е ниска, а Мартин взема именно тези неща от историята и ги прилага в книгите си. Няма нищо нелогично героите му там да са по на 9-10 години, но на екрана няма как да ги покажеш такива и да са главни действащи лица в сюжета понеже въображението ти вече не играе роля.
Ако погледнем исторически на нещата в реалният свят преди хиляди години на 9 години вече се смятат хората за възрастни нещо като еквивалент на сегашните 18-20 години по простата причина, че продължителността на живота не е бил голям. Фараоните например в Египет са управлявали именно на тази възраст, но те вече са доста развити и на телосложение и като умствен багаж за разлика от сегашните. Просто голям процент за онези време умират към 30-40 годишна възраст, което сега може да е между 70-80, но разбира се има и изключение като това са предимно все тези с добър живот. Надолу по веригата нещата са други и смъртността е голяма и границата е ниска, а Мартин взема именно тези неща от историята и ги прилага в книгите си. Няма нищо нелогично героите му там да са по на 9-10 години, но на екрана няма как да ги покажеш такива и да са главни действащи лица в сюжета понеже въображението ти вече не играе роля.
paceto написа:Вижте сега в един сериал няма да покажат как някоя 9 годишна вилнее на екрана, така че не е задължително тези неща да са 1:1 с книгите.
Добре че никой никога не е чувал за Аря Старк, нали?
Ясно е защо го правят, повечето от децата и в GOT бяха вдигнати с няколко години. Иначе как да обясниш на #me too че даваш 14 годишната Денерис на близо 3 пъти по-възрастния Дрого, да си лющи на задна?
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

- paceto
- Контакти:
Аря стана машина ако мога да дам такова определение в много по-късен етап, а и не беше чак такова главно действащо лице. Може да я видиш какъв мъник беше в сезон 1 и после как изглеждаше в сезоните 7 и 8. Смисъл образа ѝ на екрана не беше движеща роля за сюжета така както е Ренира сега, така че Аря ни показваха по-скоро премеждията ѝ да оцелява.

Според мен някои хора прекалено много реват за незначителни неща. Ако не ти харесва - не го гледай и спри да си натрапваш тъпото мнение всеки ден с безсмислени коментари.
“Never say never, because limits, like fears, are often just an illusion.”
https://youtu.be/6kARhdu_yqk
уникален грим и фотошопване е имало значи, за да се докара това същество

Снимката е от уики. Докато всичкокова си е същата горе-долу, само леко барната. Но както е да е - един форумец, дето не си е вземал хапчетата, ни каза да не коментираме тъповато и да не гледаме, шом не ни кефи, щото му било писнало да ни чете. Предлагам му и на него да не ни чете - ние сме проЗти и глупави, еле па я :)

Снимката е от уики. Докато всичкокова си е същата горе-долу, само леко барната. Но както е да е - един форумец, дето не си е вземал хапчетата, ни каза да не коментираме тъповато и да не гледаме, шом не ни кефи, щото му било писнало да ни чете. Предлагам му и на него да не ни чете - ние сме проЗти и глупави, еле па я :)
Непринуден написа:
Не можеш да очакваш глуповато на физически лица като теб да отговаряме юридически.
- paceto
- Контакти:
Някакви слухове се въртят, че Елизабет Олсън и Хенри Кавил може да влезнат с роли в сезон 2 на Домът на дракона.
В същото време снимките на сезон 3 на Вещерът, където Хенри играе главната роля вече са приключили.
На мен пък ми остава да изгледам последните 2 епизода от сезон 2 и вече висят над 10 дни.
В същото време снимките на сезон 3 на Вещерът, където Хенри играе главната роля вече са приключили.
На мен пък ми остава да изгледам последните 2 епизода от сезон 2 и вече висят над 10 дни.
Жалко, че сме в ерата на Me Too движението. Иначе да видиш как Олсън я опъват щеше да е топ :P Кавил може да си играе Гералт дори тук :D
Епизод 4 супер слаб. Ренира се проеба и до там.
Епизод 4 супер слаб. Ренира се проеба и до там.
Визерис уволни Ото, подтикнат от Ренира, не е малко. С всеки епизод изграждат героите. Този беше доста по-мрачен и почти нямаше екшън в него, но пък това за сметка на политически игри. Иначе като за първи път, Ренира се справи доста добре:))))
Вещерът е много постна продукция, а Кавил е тотално дърво. Плюс това не мисля, че във Вестерос са открили още стероидите.
Вещерът е много постна продукция, а Кавил е тотално дърво. Плюс това не мисля, че във Вестерос са открили още стероидите.
“Never say never, because limits, like fears, are often just an illusion.”