Кашчей написа:От чужда планета е
Ей тука нема нужда да се пипа нищо, направо си изглежда като от друга Планета.

Ез. Хилиър - Австралия

Все още не се знае, защо водите му са розови.

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Кашчей написа:От чужда планета е
The source of the pink colour is considered to be due to the presence of the organism Dunaliella salina
Dunaliella salina is a type of halophile green micro-algae especially found in sea salt fields. Known for its antioxidant activity because of its ability to create large amount of carotenoids, it is used in cosmetics and dietary supplements.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага
Red_Girl написа:Ooo тва е едно от интересните езера. Розови са му , заради едно водорасли в него. Тва го разказвах и на учениците.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага
THE G.A.M.E написа:Аз явно съм копнал снимката от сайт, където не са били наясно - кое-що и как, относно цветът на водите му.![]()
Ама хората си се къпят в него, не им е проблем.![]()
На мен цветът ми напомня на един крем, дет ни го даваха често за десерт в детската градина, мноУ го мразех тоя крем.
ЕМИЛ написа:THE G.A.M.E написа:Аз явно съм копнал снимката от сайт, където не са били наясно - кое-що и как, относно цветът на водите му.![]()
На мен цветът ми напомня на един крем, дет ни го даваха често за десерт в детската градина, мноУ го мразех тоя крем.
т.нар. малеби
TodorT написа:ЕМИЛ написа:THE G.A.M.E написа:Аз явно съм копнал снимката от сайт, където не са били наясно - кое-що и как, относно цветът на водите му.![]()
т.нар. малеби
Не! В детската ни даваха кисел или нишесте с вода!За малеби дори не сме мечтали за следобедна закуска
Потребители, разглеждащи този форум: metodito и 16 госта