Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Pichichi
Контакти:

Re: Тема за политика - България

Мнениеот Pichichi » 02 ное 2016 16:06

Партенка заради изборите?
:lol: :lol: :lol:
:mrgreen:

Снощи го гледах Москов и обясни човека че тепърва ще видят колко отказа ще има за
снемане на отпечатъци и щели да разработят алтернативен вариант тогава чак но той
щял да бъде платен!

Москов: Който не даде отпечатъци, ще плаща

Ако пациент откаже да се идентифицира с пръста си при постъпване в болница, той ще трябва да заплати за алтернативен метод на регистрация. Какъв ще бъде той, ще реши здравната каса, след като се събере достатъчен брой лица, които не желаят да се идентифицират посредством своите пръсти, заяви здравният министър Петър Москов по повод новата задължителна система.

Лично го чух това от мин. Москов!
Също както чухме много хора следните реплики:
1. Ако Цачева не спечели на първи тур подавам оставка!
2. Ако Цачева не спечели изборите подавам оставка!
3. Няма да подавам оставка ако Цачева не спечели изборите!

Потребителски аватар
GOLEADOR

Мнениеот GOLEADOR » 02 ное 2016 16:27

Pichichi написа:Партенка заради изборите?

Снощи го гледах Москов и обясни човека че тепърва ще видят колко отказа ще има за
снемане на отпечатъци и щели да разработят алтернативен вариант тогава чак но той
щял да бъде платен!

Ако пациент откаже да се идентифицира с пръста си при постъпване в болница, той ще трябва да заплати за алтернативен метод на регистрация. Какъв ще бъде той, ще реши здравната каса, след като се събере достатъчен брой лица, които не желаят да се идентифицират посредством своите пръсти, заяви здравният министър Петър Москов по повод новата задължителна система.

1.За мен е изненадващо защото избора как да се регистриращ е личен.Да не говорим за инвалидите които нямат физическа възможност да дадат тези отпечатъци,те няма ли да се лекуват по ЗК?
2.Нормално е ББ да обявява,че ако Цачева не е първа на първи тур ще подаде оставка,апропо същото важи и ако загуби.Предполагам,че ако Цачева не е президент ще има предсрочни парламентарни избори.
[center]ДОБРЕ ДОШЛИ В СЕМЕЙСТВОТО НА ЦСКА ![/center]
[center][rimg]http://oi63.tinypic.com/10pwvlu.jpg[/rimg][/center]

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 02 ное 2016 16:43

Pichichi написа:В болница вече се влиза след снемане на пръстови отпечатъци, големи престъпници сме явно.
Ако откажеш да ти снемат пръстови отпечатъци Москов щял да измисли друг вариант- платен!
Това бил безплатния вариант!

И какъв е проблемът, след като задграничните паспорти, а също така и новите лични карти ще са с биометрични данни, т.е. взимане на пръстови отпечатъци. След като се протестира срещу тези пръстови отпечатъци, би трябвало да се протестира и срещу новите документи с биометрични данни, а аз такива протести не виждам. Заради това според мен се манипулира обществото и се прави опит да се спре източването на здравната каса.

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 02 ное 2016 16:53

GOLEADOR написа:

щял да бъде платен!

1.За мен е изненадващо защото избора как да се регистриращ е личен.Да не говорим за инвалидите които нямат физическа възможност да дадат тези отпечатъци,те няма ли да се лекуват по ЗК?
2.Нормално е ББ да обявява,че ако Цачева не е първа на първи тур ще подаде оставка,апропо същото важи и ако загуби.Предполагам,че ако Цачева не е президент ще има предсрочни парламентарни избори.

Значи не мисля, че Борисов е прав да обвързва изборите за Президент, с подаване или не подаване на оставка. Защото едното е мажоритарен вот, а другото са избори за парламент и политически програми и това, че не гласувам за дадена личност, въобще не означава, че гласувам против политиката и работата на правителството и управляващите партии. Мисля, че Борисов го подвеждат и пускат по пързалката от известно време и започна да прави груби грешки.

Потребителски аватар
Pichichi
Контакти:

Мнениеот Pichichi » 02 ное 2016 17:01

Има няколко проблема:
1. Очаквам до 1/2 години от ЕС да кажат че това е в нарушение на правата на гражданите и тази глупост да
отпадне но милионите които лапнаха някои фирми под крилото на някои хора никой няма да върне в бюджета.

2. Тази мярка ще работи точно колкото работи и с четците на личните карти така че никакво източване няма
да предотврати.

3. Моля да получа примери от държави в ЕС където има система с взмиане на отпечатък при влизане в болница!

4. Има болни хора на които не може да се снемат пръстови отпечатъци!

5. Тъпата държава дискриминира собствените си граждани плащащи осигуровки
за сметка на такива които ще получат мед. помощ без пръстови отпечатъци и без да плащат осигуровки!
(сети се сам кои са)

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 02 ное 2016 18:07

fcb_bg написа:
1982 написа:
fcb_bg написа:Начи, обобщаваме - подписваме за СЕТА сега, визите падат чак след 13 месеца, а ако им скимне на канадците пак си връщат визовия режим, а за възможност за ответна мярка от наша страна не виждам опции.

Найс, а?

Как не ти писна да пищиш срещу всичко от Запада ??! Що нито веднъж не писна за високите цени на някои суровини, с които ни дере любимата ти Русия ??! А ??

Твоята "загриженост" е тотално фалшива и двулична.

Русия си я знаем - зли са те, рашките, искат да цакат България, да я превземат и затрият.
Питах за новия договор с наш'те авери. Мнение имаш ли или пак ще я завъртиш към Русия, говно тъпо?
Цените на суровините са такива, каквито си ги догворим. Договарят ги БЪЛГАРСКИ ПОЛИТИЦИ, ясно ли е?

Отдавна не съм те обиждал, сдържах се, ама ти си го търсиш.

Говно викай на майка си, мръсен руски боклук. Лицемерният ти и фалшив морал отдавна лъщи отдалеч ....
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 02 ное 2016 18:08

v.r.s. написа:
1982 написа:
fcb_bg написа:Начи, обобщаваме - подписваме за СЕТА сега, визите падат чак след 13 месеца, а ако им скимне на канадците пак си връщат визовия режим, а за възможност за ответна мярка от наша страна не виждам опции.

Найс, а?

Как не ти писна да пищиш срещу всичко от Запада ??! Що нито веднъж не писна за високите цени на някои суровини, с които ни дере любимата ти Русия ??! А ??

Твоята "загриженост" е тотално фалшива и двулична.

Тук барсата е напълно прав, Канада си запазва правото да върне визовият режим, ако прецени, че има завишен мигрантски поток от България и Румъния. Това означава, че може да го направи по всяко време, ако прецени и мисля, че тук трябваше ние и румънците да наложим вето, но...

Аз не коментирам дали е прав, а това, че винаги си мълчи за това как Русия ни дере и преебава по сума отношения с тях, а за Запада не спря да пищи и да лее морал ....
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Messi_fan

Мнениеот Messi_fan » 02 ное 2016 18:26

v.r.s. написа:
GOLEADOR написа:
Тук барсата е напълно прав, Канада си запазва правото да върне визовият режим, ако прецени, че има завишен мигрантски поток от България и Румъния. Това означава, че може да го направи по всяко време, ако прецени и мисля, че тук трябваше ние и румънците да наложим вето, но...

Ние също можем да наложим визи на канадците когато пожелаем.
А парадоксално в социологическите агенции ги дават като двамата безспорни кандидати, които ще се явят на балотаж. Това означава, че или агенциите изкуствено ги бутат за балотажа или наистина народа не вижда несъстоятелността и на двамата за поста Президент.

Така е защото на изборите се гласува партийно,а не мажоритарно.За това е и това допитване до народа да си каже тежката дума иска ли мажоритарни избори или не.Аз още се колебая какво да избера,вероятно ще подкрепя мажоритарното гласуване на референдума,риска е ,че така партиите в парламента вероятно след такъв вот ще останат 3 (ГЕРБ,БСП и ДПС).

Тук не става въпрос и ние да наложим визи, а за това, че интересът ни не е защитен и отново двете страни позволяваме да се държат с нас не като членове на ЕС, а като второ качество държави. И да наложим визи какво ще променим, не можем да прекратим споразумението и ще трябва да спазваме всички договорености по него. Тук не мога да се съглася, че двете страни защитиха добре интереса си. Колкото до мажоритарното гласуване в два тура, аз не мисля, че за парламентарни избори е удачно и не заради това, че ще останат 2-3 партии, а заради това, че голяма част от населението ще остане непредставена, а друга с по-малко гласове ще вкара депутати в парламента. Примерно в един район един кандидат да получи 49 %, а другият 51, този който е получил 51 % ще влезе в парламента, а другият не, макар, че зад него стоят приблизително същия брой хора. Дори при 50 на 50 %, но един да победи с няколко гласа, отново другият отпада, което не е приемливо. То и сега има опция за преференциално гласуване и избиране на даден човек от листата, което също е един вид мажоритарно. Но когато се гласува за президент и кмет, тогава трябва да се гласува за най-подготвените, а не партийно и съм го правил, гласувайки за издигнат от БСП, партия за която никога не бих гласувал на парламентарни избори, просто хората които бяха издигнати ми вдъхваха повече доверие и показваха, че са по-подготвени за поста, за който бяха кандидати. Ето и сега, от всички дебати мнението ми е, че Калфин и Каракачанов са най-подготвени от останалите, а за Цачева и Радев няма как да мисля, че е така, тъй като не са ме убедили бягайки от дебати. След като се криеш от дебати и не заставаш лице в лице с другите за да ги обориш с аргументи, политики и каузи, как тогава ще го правиш в президентството, където трябва да убеждаваш световни и европейски лидери и печелиш каузи за страната си, както и да влияеш на останалите институции в страната, когато трябва да се намесиш като държавен глава. Не мисля, че трябва да слагаме президент, който да е кукла на конци и да се съгласява с всичко, което му кажат, а от наблюденията в предизборната кампания Цачева и Радев ми изглеждат точно на такива. А да не говорим за лицемерието на Генерала, който уж си подал оставката заради несъгласие с политиката на ГЕРБ, а се оказа, че просто се е пенсионирал, взел полагаемите му се заплати и това, след като вече се договорил с БСП за издигането му за президент. Привидна принципност, която се оказва лицемерна.

Тука си прав. Референдума е като цяло нож с две остриета. Друг е въпроса, че някои от точките звучат леееееко популистки.

Messi_fan

Мнениеот Messi_fan » 02 ное 2016 18:26

GOLEADOR написа:

щял да бъде платен!

Толкова не го ли разбрхте Борисов, каква е въртилопатка. :mrgreen:

Messi_fan

Re: ДОСТ ще подкрепи Цецка Цачева на президентския вот

Мнениеот Messi_fan » 02 ное 2016 18:28

tiamat написа:
v.r.s. написа:
tiamat написа:
v.r.s. написа:
Thunderheart написа:Точно ти ли ще наричаш другите тролове, безмозъчна герберастко? Какво ще стане на втори тур не знам, но ти явно си някаква циганска гледачка, на която кристалното кълбо й е казало какво ЩЯЛО да се случи преди балотажа. Аз ти говоря с новини и факти от днешния ден, а ти, като типичен платен трол, бълваш някакви хипотези, пророчества и опорни точки от герберастката гнЪс, която иска да прави от България бежанския център на Европа. Другите турци(ДПС) засега си имат кандидат и той се казва Орешарски. Какво ще става на балотажа ти няма как да знаеш. Когато стане факт, тогава ще го коментираме.

Не се пени толкова, нали си заработи паричките от Позитано. Аз също ти говоря с факти, че БСП и ДПС не само се подкрепяха и управляваха до преди няколко години, а го правят и в момента. Факт е, че и двете партии са за предсрочни избори, против задължителното гласуване и против ограничението за секции извън страните от ЕС, като против последните две е и ДОСТ на Местан. Факт е, че за сега ГЕРБ и ПФ се съобразяват един с друг относно законите, срещу които са се обявили както от ДПС, така и от ДОСТ. Ето това са реални факти, а това, че Местан е решил да подкрепи Цачева си е негов личен избор, на който никой не може да влияе и да му казва да не го прави.
А аз опорни точки няма как да имам, защото не пускам постоянно теми, а също така не съм казал, че ще гласувам за кандидата на ГЕРБ, защото много повече ми допадат патриотите и единствената резерва към тях е, че се обединиха за тези избори с Атака. Само това може да ми попречи да не гласувам за тази кандидат президентска двойка. Също така и Калфин е достойна кандидатура, която може да подкрепя. Така, че аз все още не съм решил кого ще подкрепя, но зная кого няма и това е ген. Радев и не за друго, а защото за мен той е човек, който няма опит в политиката и дипломацията, което е много важно за един президент. За мен той е непознат човек, за разлика от останалите сериозни кандидат президенти.
А след като си пуснал темата, това не означава, че в нея могат да пишат само хора плюващи по ГЕРБ, аз също мога да пиша и да изкажа мнение, а ако то не ти харесва си е твой проблем.

Какво ти е мнението за Трайчо Трайков за президент, ако мога да попитам? Благодаря.

Не е от фаворитите ми, но смятам, че и той е по-подготвен за президент от ген. Радев. При него минусът е, че е кандидатура на хора като Радан Кънев и реформаторския блок, от който една част са управляващи, а другата опозиция. Там кашата е пълна и честно казано мисля, че той ще е след Цачева, Радев, Каракачанов и Орешарски, дори не съм сигурен дали и Калфин няма да е пред него. Това е мнението ми за него.

Мерси, въз основа на това което съм чел тук, ценя мнението ти и ми беше интересно какво мислиш за Трайков.

Трайко е крайно безличен и прекалено зависим.

Върни се в “Свободна зона”