Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
galin56
Контакти:

Re: 2 г. затвор за превъртян километраж

Мнениеот galin56 » 21 сеп 2016 13:55

[offtopic]
boabbb написа:Глейте сега, ако гледате кола на старо, се прави следното :

- двигателя е добре да не е в масло, ако е мит, може и да е имал, погледнете кората отдолу :lol:
- фаровете трябва да светят напълно равномерно - ако съвсем леко дори променят интензитета, значи алтернатора не е ОК
- за ръчни скорости - вкарваш 3-та и пускаш съединителя, трябва веднага да угасне, иначе съединителя не е ОК
- при изключена от скорост не трябва да тропа - демферната шайба е МНОГО СКЪПА
- дизел при форсаж не трябва да мята чернилка отзад, иначе ... дюзи
- при запушване на ауспуха, трябва да почне да заглъхва, ако ли не - генерацията има дупки :lol:
- претапициран волан, смянен скоростен лост, или шофьорска седалка не са добър атестат
- олюпена врътка за фарове - също
- при тестдрайв намерете дупки ( тука се намират лесно :mrgreen: ) и дайте повечко газ през тях - така се вижда дали има тропане по ходовата част
[/offtopic]
[offtopic]И аз това щях да напиша, че кола не се избира само по километри. Зависи и на кой за какво му трябва. Аз си взех наскоро Мерцедес C220 CDI на 13 години дърт. Волана изтъркан, ключа за фаровете също. Пише 200 000 ама може и да е на повече, но какво от това. Салона беше запазен като все едно от магазин я купуваш, няма да тропа, двигателя и автоматика работят перфектно, не е пребоядисвана и боята е запазена. А и на мен ми трябва да си ходя на работа с нея, чат-пат до съседни градове и екскурзия и един път в годината на море. Това значи не повече от 10 000км на година. Спокойно ще изкара още 13г ако искам. Така, че не е само километрите.[/offtopic]

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 21 сеп 2016 13:59

galin56 написа:[offtopic]

- двигателя е добре да не е в масло, ако е мит, може и да е имал, погледнете кората отдолу :lol:
- фаровете трябва да светят напълно равномерно - ако съвсем леко дори променят интензитета, значи алтернатора не е ОК
- за ръчни скорости - вкарваш 3-та и пускаш съединителя, трябва веднага да угасне, иначе съединителя не е ОК
- при запушване на ауспуха, трябва да почне да заглъхва, ако ли не - генерацията има дупки :lol:
- претапициран волан, смянен скоростен лост, или шофьорска седалка не са добър атестат
- при тестдрайв намерете дупки ( тука се намират лесно :mrgreen: ) и дайте повечко газ през тях - така се вижда дали има тропане по ходовата част
[/offtopic]
[offtopic]И аз това щях да напиша, че кола не се избира само по километри. Зависи и на кой за какво му трябва. Аз си взех наскоро Мерцедес C220 CDI на 13 години дърт. Волана изтъркан, ключа за фаровете също. Пише 200 000 ама може и да е на повече, но какво от това. Салона беше запазен като все едно от магазин я купуваш, няма да тропа, двигателя и автоматика работят перфектно, не е пребоядисвана и боята е запазена. А и на мен ми трябва да си ходя на работа с нея, чат-пат до съседни градове и екскурзия и един път в годината на море. Това значи не повече от 10 000км на година. Спокойно ще изкара още 13г ако искам. Така, че не е само километрите.[/offtopic]

Единственото нещо, което те плаши с тоя мергел е ръждата ;)
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
Red_Neck
Контакти:

Мнениеот Red_Neck » 21 сеп 2016 14:00

W84me написа:
Red_Neck написа:Ауди 80 и Голф 1 едва ли разполагат с "умен" ключ ;)

Боклук, А6 и новия Туарег са по-умни от тебе, ти даже не знаеш как се пали двигателя...

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Възможно е ...карай си "еденичката" и когато новото А6 стане на 30 години, ... пак попитай за ключа ;)

... и дръж се с уважение ..... че нагазиш лука ;)
"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.

Потребителски аватар
W84me
Контакти:

Мнениеот W84me » 21 сеп 2016 14:01

Не е гаранция
БФС: ЦСКА София има 4 титли, да мислят за емблема

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 21 сеп 2016 14:01

Прав си за всичко, едно ходене до сервизчето също е вариант, който да ти спести доста главоболия после.
Аз не съм кой знае къв разбирач, ама ходих с хора които разбират, е след влизания в дупки, нямаше хоп и троп.
Обаче после се оказа, че рейката е за ремонт, на пълен ляв и десен на място, трещи да си еве майката.На ход нищо. :lol:
Иначе повечето джамбази казват това което искаме да чуем ние.Щом и ТUV вече не е проблем за джамбазите.
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

Потребителски аватар
W84me
Контакти:

Мнениеот W84me » 21 сеп 2016 14:03

Red_Neck написа:
W84me написа:
Red_Neck написа:Ауди 80 и Голф 1 едва ли разполагат с "умен" ключ ;)

Боклук, А6 и новия Туарег са по-умни от тебе, ти даже не знаеш как се пали двигателя...

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Възможно е ...карай си "еденичката" и когато новото А6 стане на 30 години, ... пак попитай за ключа ;)

... и дръж се с уважение ..... че нагазиш лука ;)

Не ми намигай само
БФС: ЦСКА София има 4 титли, да мислят за емблема

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 21 сеп 2016 14:11

Точно тоя Мерцедес - на външен вид е чук 8-) Карай и не й се плаши, като стане повечко ръждата, ще поизкърпиш, една боя и готово ;) Накрая тя ще е станала вече за нова, така или иначе няма да кара 50 години. Ванка, това е дру опит - на място въртиш краен десен, примерно и държиш 20-30 сек. ;) Налягането се вдига в системата и ако има теч, отдолу ще си покаже. Иначе ако само свири при крайно навиване - карам едно 25-годишно Ауди от време на време, като го взех преди 13 години, си свиреше при краен волан и сега си свири, нищо му няма :)
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

bambambamtaratam
Контакти:

Мнениеот bambambamtaratam » 21 сеп 2016 15:12

Абе вие в коя държава живеете?! В България и кола на 20 години да си купиш е на около 160 000 км. Карал я е някой дядо или някоя баба само до бакалията и обратно. Това е истината. Поне питайте..... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Потребителски аватар
galin56
Контакти:

Мнениеот galin56 » 21 сеп 2016 17:22

Да преди фейслифта е 2003г., просто на първо време тази снимка намерих. Те на външен вид са толкова еднакви, че се разбира почти само по таблото вътре. Абе ще я карам някоя друга годинка па ще си купя друга после. То е ясно, че няма да е вечна. Не вярвам да стигна до пребоядисване, ама знае ли се... :)
ПП: въпреки, че в обявата пише че тази на снимката е февруари 2003г, което значи че трябва и тя да е преди фейслифта.
http://www.carmarket.bg/mercedes-c220-2.2-2.7cdi-551568

Вълчан

Мнениеот Вълчан » 21 сеп 2016 18:30

Феислифта е далеч след 2003год а и фаровете тогава вече са стъклени...отвътре таблото е ясно.

Върни се в “Свободна зона”