tmanolov написа:Ба, верно ли помниш всичко това? Заеби. Мен тук нещата са ми тип Сирмарилион - там четях и на следващата страница забравях какво е станало, т асе връщах отново да препрочитам. И пак в главата ми е пълна каша. С тези на Мартин е същата история - чел съм ги като приказка и реално нищо не помня, освен че имаше война с драконите и някои други неща, ама да не забивам. 3 сезона ще са безкрайно много за подобно нещо, но явно се гледа само франчайза и толкова.
Е, признавам си че погледнах колко точно години са. В смисъл историята я знам, както и че има някакви сериозни периоди от време в които не се случва кой знае кво, ама дали са 6, 7, 12, 15 години чак не помня на изуст. Но все пак Ренира ми е в топ2 на любимите Таргариени, задълбал съм бая там.
tmanolov написа:За мен Завоеванието щеше да е наистина епично, особено със Съдбата (нали така беше) на Валирия в началото, но явно ще е след 5-10 години. Верно взеха да осират всичко тип Стар уорс или онези смешки на Марвел - явно народонаселението рЕзко затъпява и иска само спец ефекти, та затова сега ше се нагледаме на дракони и толкова
То там ще е още по-трудно за навързване, мисля че периодите от време са още по-големи. Между идването на Енар и първите Таргариени на Драконов камък и The Doom (мисля че основно беше преведено като Ориста) не толкова, но после е малко над век до Егон Първи и завоеванието. Иначе самото завоевание не е толкова зрелищно според мен, освен опожаряването на Харънхъл от Егон и след това битката на Огнените поля, всичко останало е доста мирно. А и там има дракони, неизбежно е. Въпреки че ще е хубаво да видим Балерион.