Uncle_Sam написа:Русия напълни Европа с черни. Русия пак опитва да унищожи Европа, както се опита да го направи и през ВСВ!
Откога Меркел е рускиня?
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Uncle_Sam написа:Русия напълни Европа с черни. Русия пак опитва да унищожи Европа, както се опита да го направи и през ВСВ!
Търговци спасяват "Даеш" със средновековен предшественик на банковата система
Американските въздушни удари и финансовите санкции срещу "Даеш" ("Ислямска държава") не попречиха на групировката да поръчва стоки за бойците си и да купува храна, пише в. "Уолстрийт джърнъл".
Това се дължи на хора като Абу Омар – един от банкерите на организацията. Иракският бизнесмен е част от мрежа на финансисти, която се простира през северната и централната част на страната.
От десетилетия те извършват трансфери на пари за местните търговци, които не желаят да работят с банките. Сега те работят за "Даеш".
...
Финансистите на "Даеш" гарантират движението на милиони долари в и извън владенията на групировката и обезсмислят международните усилия тя да бъде изолирана от глобалната банкова система, твърдят запознати. "Банкерите" работят през границите и през бойните полета, защитени от печалбата и значимостта си за регионалната икономика.
...
Важат законите на парите, а не на религията
"Макар да се управлява от сунитски фундаменталисти, "Даеш" показа, че е прагматична организация. Тя следва законите на парите, а не на религията или политиката. В това отношение те са си толкова иракчани, колкото и другите", твърди мъж, който се занимава с обмен на пари в Анбар.
...
Трима иракски оператори твърдят, че плащат на шиитски милиции, воюващи срещу "Даеш", за да пазят доставките от пари в брой по пътя между Багдад и фронтовите линии в провинция Анбар. Иракските кюрди, които също воюват срещу джихадистите, получават подкупи, за да позволят доставката да мине през техните територии около Мосул. Става въпрос за суми между 1000 и 10 000 долара.
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА
4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.
1982 написа:Щом казваш, Аллахсандров .....
las_zenitos написа:1982 написа:Щом казваш, Аллахсандров .....
За разлика от теб аз не вярвам в Аллах и не съм американо-турска подлога ! Моля не ми приписвай твои заслуги! Разбра ли ДАЕШ 1982?
4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.
diplomat написа:las_zenitos написа:1982 написа:Щом казваш, Аллахсандров .....
За разлика от теб аз не вярвам в Аллах и не съм американо-турска подлога ! Моля не ми приписвай твои заслуги! Разбра ли ДАЕШ 1982?
Не ти се получават хумористичните епитети, но се радвам, че се завърна.![]()
1982 написа:diplomat написа:las_zenitos написа:1982 написа:Щом казваш, Аллахсандров .....
Не ти се получават хумористичните епитети, но се радвам, че се завърна.![]()
Е, той не си е тръгвал .... "pisatelq" кой мислиш, че беше ?!
1982 написа:Добре, не се люти, откъде пишеш сега, пак ли от Санкт Ленинбург ??![]()
Потребители, разглеждащи този форум: bubka, goshev, tmanolov и 7 госта