hajitsu написа:Страшна логика... Защо като си толкоз ценен кадър не останеш в родината си и помогнеш да излезе от дупката, в която се намира? Нали знаеш - от потъващия кораб бягат първо мишките, а капитанът остава там докрай. Прав си, че в чужбина са по-добронамерени от нас, но си има и съответните причини да е така. 90% от напускащите разсъждават глупаво като теб и после от Англия, Германия и т.н. плюят родината си. Ако си наистина добър в това, с което се занимаваш, и в България можеш да живееш нормално и с европейския стандарт дето толкова дириш по чужбината.
Друг е въпросът, че ТАМ гледат на нас, българите, като на втора стока хора и ги спукват от работа, за да печелят средностатистически.
Глупавите поговорки и фрази за мишките си ги дръж за себе си. Всеки решава как да живее живота си. На този етап не желая да стоя в държава, която не желае да ми даде, а само да вземе от мен.
Нормално ли е да се работи на ден за 25 лева като в UK тия пари ще ги изкарвам на час ? Нормално ли е половината ни лекари да са някакви схемаджии, които правят пари на гърба на болни пенсионери ? В UK само да ти кажа, че дори да имаш нужда от операция недай си Боже => всичко ще ти е безплатно и хората се грижат за теб като човешко същество, а не те поставят в коридора като куче. Освен това аз съвсем няма да отида в UK като евтина работна ръка и роб, а като равен на тях човек, който ще се бори за прилична работа.
Ти като искаш стой в България и дано си полезен на обществото и в това няма лошо. Само че за мен това не е държава щом сервитьорите вземат повече пари от лекари и учители.