Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

THE G.A.M.E

Re: Тема за политика - България

Мнениеот THE G.A.M.E » 08 сеп 2016 21:03

Не се хващайте за сламки, щом народът е събрал не-малко средства, значи не е подарен.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

bluesupport
Контакти:

Re: Наглост: Работодателите са против минималния осиг. доход

Мнениеот bluesupport » 08 сеп 2016 21:14

iliev72 написа:
bluesupport написа:
iliev72 написа:Колко вас получават заплата си под маса ?!
Тази практика отдавна е забравена щото на тези пари под маса шефа трябва да им плаща данък печалба.
Според данъчните закони на него му излиза по тънко да плаща данък върху заплата отколкото данък печалба.
Много ме кефят хора които си няма хабер от счетоводство и да обсъждат такива тема.Аман от всезнайковци.

Далеч си от истината. Корпоративният данък е 10%, а и докато се стигне до него има един куп да ги наречем условности. Осигуровките за сметка на работодателя са около 18% варирайки леко в зависимост от икономическата дейност. Освен това да плащаш пари под масата означава да имаш черни каси, т.е. част от дейността ти да е на черно. За да се направи нещо такова читаво обаче е нужна много добра организация и доста усилия. На практика повечето фирми работещи на черно са със свалени гащи и всеки първокурсник по счетоводство е в състояние да види, че нещата не са наред. Просто си плащат, за да имат комфорт.

Бил съм в такава фирма и в един момент явно на шефа му писна и разкара всичко което не е по карти.
Като той имаше един гл.счетоводител и няколко счетоводителя :) А умните в бизнеса за да не плащат данъци правят друго - пари за храна , дрехи и т.н. :) Те не се облагат - и за работника и за рабодателя :)

Само ваучерите за храна до 60 лева месечно не се облагат, всичко останало си се облага.

Потребителски аватар
dreben23
Контакти:

Мнениеот dreben23 » 08 сеп 2016 21:18

Работодателите гледат да прецакват работника само. А на мен ми се гади от такива нищожества, които наемат работници, назначават ги на минимална заплата примерно, а заплата им дават по 100 лв на месец :lol: и то от дъжд на вятър. Искат да дават възможно най-малко пари на работниците, а по длъжностна характеристика искат да им свърши работа за петима, за да не се налага да назначават други работници. Това са отвратителни хора. Отива работника да си провери колко са му внасяли осигуровки и воала, два, три месеца или нещо от сорта. :lol: Съветът ми е да си проверява всеки работодателят внася или не редовно осигуровките, на колко ви осигурява и т.н, за да няма изненади после. По принцип гаврите си ги правят на хора, които са наивни до н-та степен или не знаят какво и къде да си проверят, хора, които нямат пари и да водят дела и те се възползват от тях. Но ще ядат бой, после защо ги биели. Ами отнасяйте се с уважение към работниците да не ви не бият. Пълно е с хулигани навънка! :lol: :oops:

В ресторантьонския бизнес и хотелиерството това им е редовният номер на всички работодатели спрямо техни служители. И то от десетки години си го позволяват товачка, а държавата спинка ли спинка своя дълбок зимен сън..Толкова звезди енолкова им хотелите, а заплати по 100 лв масово. Майката си тракала. :lol: :lol:

Държава за чудо и приказ! :)
***САМО ЦСКА!***

***ШЕФЧЕТО НА ФУТБОЛА КАЗВА ИСТИНАТА! *** :)

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 08 сеп 2016 22:25

THE G.A.M.E написа:Не се хващайте за сламки, щом народът е събрал не-малко средства, значи не е подарен.

Тоест Уикито е вярно, а официалният сайт на храма е сламка

ПП- Баце, научи се кога се поставя тире след по, най и тъ нъ, че дразни!
Не-малко направо избива рибата!

Немалко!!!
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 08 сеп 2016 22:29

Кашчей написа:
THE G.A.M.E написа:Не се хващайте за сламки, щом народът е събрал не-малко средства, значи не е подарен.

Немалко!!!

То и в уикито го пише това, ама съвсем "случайно" е забравил да постне тази част от статията 8-) Моят цитат е от неговия линк 8-)
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
iliev72
Контакти:

Мнениеот iliev72 » 08 сеп 2016 22:31

bluesupport написа:
iliev72 написа:
bluesupport написа:
iliev72 написа:Колко вас получават заплата си под маса ?!
Тази практика отдавна е забравена щото на тези пари под маса шефа трябва да им плаща данък печалба.
Според данъчните закони на него му излиза по тънко да плаща данък върху заплата отколкото данък печалба.
Много ме кефят хора които си няма хабер от счетоводство и да обсъждат такива тема.Аман от всезнайковци.

Далеч си от истината. Корпоративният данък е 10%, а и докато се стигне до него има един куп да ги наречем условности. Осигуровките за сметка на работодателя са около 18% варирайки леко в зависимост от икономическата дейност. Освен това да плащаш пари под масата означава да имаш черни каси, т.е. част от дейността ти да е на черно. За да се направи нещо такова читаво обаче е нужна много добра организация и доста усилия. На практика повечето фирми работещи на черно са със свалени гащи и всеки първокурсник по счетоводство е в състояние да види, че нещата не са наред. Просто си плащат, за да имат комфорт.

Бил съм в такава фирма и в един момент явно на шефа му писна и разкара всичко което не е по карти.
Като той имаше един гл.счетоводител и няколко счетоводителя :) А умните в бизнеса за да не плащат данъци правят друго - пари за храна , дрехи и т.н. :) Те не се облагат - и за работника и за рабодателя :)

Само ваучерите за храна до 60 лева месечно не се облагат, всичко останало си се облага.

Стойността няма значение ако могат да ги нарекат социални разходи :) Всичко е въпрос на тълкуване :)
[offtopic]
[/offtopic]
Тайната на вечната младост е да научаваш всеки ден по нещо ново.
Ако спориш с идиот, вероятно и той прави същото или си попаднал на партиен (непълен) член.

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 08 сеп 2016 22:49

CTAHKO написа:
Кашчей написа:

Немалко!!!

То и в уикито го пише това, ама съвсем "случайно" е забравил да постне тази част от статията 8-) Моят цитат е от неговия линк 8-)

Ми да си пият гинкото, след като толкова яко забравят!

Забравил е и да спомене, че името на храма е сменяно, а след това отново възстановено! А златото за куполите е от България..особено след двете поред загубени войни.

Играта и Храм-паметник Шипка ще изкара построен в чест на загиналите полски, румънски и финландски воини и нито дума за руските!
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

il4o_iliew
Контакти:

Мнениеот il4o_iliew » 08 сеп 2016 23:08

Кашчей написа:

Забравил е и да спомене, че името на храма е сменяно, а след това отново възстановено! А златото за куполите е от България..особено след двете поред загубени войни.

Играта и Храм-паметник Шипка ще изкара построен в чест на загиналите полски, румънски и финландски воини и нито дума за руските!

Виж ми подписа. Просто няма какво да добавя. Този човек живее в собствен свят. :o
THE G.A.M.E написа:Сега Армията на България е много по-мощна, защото на практика разполагаме с наличното въоражение и войскови единици, на САЩ, Великобритания, Германия, Франция, Италия, Испания, Канада и т.н. 8-)

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 08 сеп 2016 23:43

CTAHKO написа:Хех, че вземи си парите от тях. Какво са ти виновни пушачите, които са си платили за себе си, за теб, че и за твоите внуци даже. Ти какво плащаш, че толкова си се разпенил - нищо! Zero! Ти като пълен трезвеник, си вреден за българската икономика!!! Трезвениците сте паразити!!! Не мрънкай, ами почвай да пиеш и да пушиш. Бъди родолюбец и дай и ти своят принос за възхода на българската икономика!!! Стига си лежал на чужд гръб.

:lol: :lol: :lol: :lol:

AndreshkoGacovBacov
Контакти:

Мнениеот AndreshkoGacovBacov » 09 сеп 2016 00:12

il4o_iliew написа:
Кашчей написа:

Виж ми подписа. Просто няма какво да добавя. Този човек живее в собствен свят. :o

:shock:

След "това в подписа ти" го питах "дали като малък си е падал на главичката"...
А той ми се разсърди и почна да говори за "майка ми"...
:roll:

Затова - за да има "Мир" ще кажа, че "Шипка" е построен в памет на смелите вОйни от НАТО...
Алелуя бейби...
:lol:

Върни се в “Свободна зона”