Пълната забрана за пушачите остава в сила!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Muscarin

Re: Пълната забрана за пушачите остава в сила!

Мнениеот Muscarin » 19 дек 2012 17:56

"Разделяй и владей"

Потребителски аватар
za nas e toj religiq
Контакти:

Re: Пълната забрана за пушачите,остава в сила!

Мнениеот za nas e toj religiq » 19 дек 2012 17:59

BLUE CHAMPIONS написа:
BLUE CHAMPIONS написа:Тази тема отново ще се превърне в арена на безсмислени спорове: "аз съм непушач-съгласен съм" или "аз съм пушач-не съм съгласен", докато проблемът е от съвсем друго естество- изпитана и работеща римска тактика "разделяй и владей". Първо се започна с млади хора срещу лош човешки материал- спря да върши работа, после пробваха граждани срещу фермери- не мина, последва софиянци срещу провинцията- не даде нужният резултат, след обединението на пловдивските агитки за Катуница последва бърза намеса на премиера към определени отбори с "мощни спонсори"- равносметката- отборите ни са по-зле от когато и да е било. Сега пушачи срещу непушачи, след всичко това естествено народът озверява един срещу друг. Догодина ще се започнат лютите спорове за политическите партии и от всичко това големия губещ сме ние НАРОДЪТ :!:

Това го пуснах още във 2-а стр. на темата и май се оказа самата истина, но никой не му обърна внимание! Освен безсмислени спорове и озлобяване едни срещу други, нищо градивно не прочетох. ХОРА, РАЗЕДИНЯВАТ НИ!!! ОСЪЗНАЙТЕ СЕ! :) Добре, че не малко хора го намекнаха това същото в тази тема, но не и болшинството :(

Абсолютно съм съгласен ! Обаче се паля защото никой от непушачите не иска да се води диалог и да се стигне до решение изгодно и за двете страни ! Те просто си държат на тяхното и толкова !

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 19 дек 2012 18:02

Captain Stottlemeyer написа:
Кашчей написа:....Станко, от моя гледна точка, всеки твой пост в тази тема е глупост.Ти защитаваш своето право да нарушаваш правото ми на чист въздух в заведение, където и на мен понякога ми се посядва.Не, не съм с инвентарен номер, както ви се иска на вас, кръчмарите, но всеки има право на спокойно прекарване на час-два в някое заведение, а не да се задавя от лютив цигарен дим, защото на Станко, Етиловия алкохол, Зуека и подобната им пасмина им си иска да ходят на заведение, ама само ако се пуши. Ми вие, като сте толкова ходещи, защо не ходите и когато не се пуши... нали това ви е вторият дом, защо го зарязвате?

+1 :) Мисля, че прекалено голям шум се вдигна по темата и твърде голямо и излишно внимание се отдели на някои хора. Добър или лош (а Законът за забрана на тютюнопушенето е един наистина добър, европейски закон), законът е за всички и трябва да се спазва. ;) Що се отнася до кръчмаря Станко и неговите "съмишленици" ги поздравявам с текста от една казармена песничка:
Търкай, търкай,
Без да мъркаш.
Ако мъркаш -
Пак ще търкаш...
:lol: :lol: :lol:

Спокойно ;) Никой не спори за пенсионерските клубове 8-) Те нека си останат със същия статут :lol:

П.П. И аз да те поздравя с една песен от твоята буйна младост :lol:

Кацнал бръмбър на трънка
па захванал да дрънка
дочула го мушица
със примрела душица

:lol:
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 19 дек 2012 18:05

гражданин от село написа:
v.r.s. написа:Никой не ме принуждава, просто сме компания в която половината пушат, другата половина не и избора ми е да бъда сред приятелите.
То и за вас мога да кажа същото, съберете се пушачите на някой на гости и си пушете, никой не ви кара насила да ходите на заведение.

Ти на луд ли се правиш?Кой ви пречи пак да си ходите в заведения за непушачи?Или те е страх,че ще предпочетат да си пушат цигарките на масата в заведението,отколкото да са с теб в заведение за непушачи.Искаш компания със закон.

Аз пак си имам компания и никой от пушачите на прави трагедия от забраната за пушене и се съобразява със закона.
Просто ти казах, че както предлагаш непушачите да отидат на някой на гости и да не пушат, това се отнася и за вас.
Колко от вас пушачите спряхте да ходите по заведения след забраната, поне от тези които пишат във форума, сигурен съм, че никой не се е затворил вкъщи, защото не може да пуши в заведениет?

А някой каза, че мнозинството в България са пушачи и, че след като е така не трябва да се съобразяват с малцинството непушачи., Само, че не е точно така, по статистика непушачите са 60 %, а пушачите 40 % от българите. И сега какво излиза, че мнозинството непушачи е длъжно да се съобразява с малицинството от пушачи.

Потребителски аватар
Muscarin

Мнениеот Muscarin » 19 дек 2012 18:06

Ми аз ще ти отговоря. Определено откакто наложиха тази забраня не излизам толкова често. Още повече сега, когато навън са минусови температури. А ето ти и още един факт. Мой познат, бивш пушач, се скъсва да защитава новия закон, ама не е излизал една година от тях :)

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 19 дек 2012 18:07

v.r.s. написа:
гражданин от село написа:
v.r.s. написа:Никой не ме принуждава, просто сме компания в която половината пушат, другата половина не и избора ми е да бъда сред приятелите.
То и за вас мога да кажа същото, съберете се пушачите на някой на гости и си пушете, никой не ви кара насила да ходите на заведение.

Ти на луд ли се правиш?Кой ви пречи пак да си ходите в заведения за непушачи?Или те е страх,че ще предпочетат да си пушат цигарките на масата в заведението,отколкото да са с теб в заведение за непушачи.Искаш компания със закон.

Аз пак си имам компания и никой от пушачите на прави трагедия от забраната за пушене и се съобразява със закона.
Просто ти казах, че както предлагаш непушачите да отидат на някой на гости и да не пушат, това се отнася и за вас.
Колко от вас пушачите спряхте да ходите по заведения след забраната, поне от тези които пишат във форума, сигурен съм, че никой не се е затворил вкъщи, защото не може да пуши в заведениет?

А някой каза, че мнозинството в България са пушачи и, че след като е така не трябва да се съобразяват с малцинството непушачи., Само, че не е точно така, по статистика непушачите са 60 %, а пушачите 40 % от българите. И сега какво излиза, че мнозинството непушачи е длъжно да се съобразява с малицинството от пушачи.

Точно пък на вас от Перник,с този чист въздух,цигарите са ви най-големия замърсител на въздуха ;)
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
demy27
Контакти:

Мнениеот demy27 » 19 дек 2012 18:10

za nas e toj religiq написа: Абе вие малоумни ли сте ? На кой ще пречим ако заведенията са разделени за пушачи и не пушачи ??? Щом пушенето не е забранено , защо да ни се налагат ограничения ??? В една свободна страна всеки трябва да има право на избор , особено ако това касае 60% от населението и !!! А примера ви не е никакъв избор , и не виждам нищо демократично в това да се забрани на някой нещо , което не е забранено от държавата !!! Какво ще ви пречи на вас непушачите ако в града има 10 заведения в които да може да се пуши ??? Пък макар и бирата в тях вместо по 3 да е по 6 лева ?? На кой и с какво ще му пречим ми кажете ????????????????????

Ти като толкова съвестен гражданин можеш ли да ми кажеш, преди, когато абсолютно навсякъде се пушеше аз какъв избор имах. И тогава вдигаше ли пара да има заведения за пушачи и непушачи? Грижеше ли се хората които не пушат, за техните права и ограниченията. Не! Точно такива като теб заслужават точно такъв, даже по-стриктен закон. Ако между пушачи и непушачи имаше разбиране и толерантност нямаше да се стига до тук. Ако една компания от пушачи и непушачи един път ходи в заведение за непушачи, следващият път ходи в заведения за пушачи, такива заведения щяха да се обособят от самосебеси и всичко да е точно. Но не, пушачите деспотично налагат порока си и винаги непушачите правят компромиси. Страшно много непушачи ходят в заведения за пушачи заради компанията, но никой пушач не е отишъл при непушачите. И изобщо от къде на къде някой ще критикува закон който пречи на кефа му?
L'Europa non è lontana
C'è una canzone italiana per voi
Insieme, unite, unite, Europe

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 19 дек 2012 18:10

za nas e toj religiq написа:
Кашчей написа:....Станко, от моя гледна точка, всеки твой пост в тази тема е глупост.Ти защитаваш своето право да нарушаваш правото ми на чист въздух в заведение, където и на мен понякога ми се посядва.Не, не съм с инвентарен номер, както ви се иска на вас, кръчмарите, но всеки има право на спокойно прекарване на час-два в някое заведение, а не да се задавя от лютив цигарен дим, защото на Станко, Етиловия алкохол, Зуека и подобната им пасмина им си иска да ходят на заведение, ама само ако се пуши. Ми вие, като сте толкова ходещи, защо не ходите и когато не се пуши... нали това ви е вторият дом, защо го зарязвате?

+1 :) Мисля, че прекалено голям шум се вдигна по темата и твърде голямо и излишно внимание се отдели на някои хора. Добър или лош (а Законът за забрана на тютюнопушенето е един наистина добър, европейски закон), законът е за всички и трябва да се спазва. ;) Що се отнася до кръчмаря Станко и неговите "съмишленици" ги поздравявам с текста от една казармена песничка:
Търкай, търкай,
Без да мъркаш.
Ако мъркаш -
Пак ще търкаш...

Абе вие малоумни ли сте ? На кой ще пречим ако заведенията са разделени за пушачи и не пушачи ??? Щом пушенето не е забранено , защо да ни се налагат ограничения ??? В една свободна страна всеки трябва да има право на избор , особено ако това касае 60% от населението и !!! А примера ви не е никакъв избор , и не виждам нищо демократично в това да се забрани на някой нещо , което не е забранено от държавата !!! Какво ще ви пречи на вас непушачите ако в града има 10 заведения в които да може да се пуши ??? Пък макар и бирата в тях вместо по 3 да е по 6 лева ?? На кой и с какво ще му пречим ми кажете ????????????????????

Като ти е студено навън и не искаш да излизаш, купуваш си електронна цигара и си пушиш на воля в заведението, без да нарушаваш закона и да пречиш на останалите. Не виждам какъв е проблема, доста пушачи след забраната го направиха.[/quote]

Ок съгласен съм. Само, че ти ми я купи.Навит ли си? Щом не е никакъв проблем ;)[/quote]

Защо трябва да ти я купува някой, както си купуваш другите цигари, така ще си купиш такава за посещение заведения. Така ще си пушиш и няма да имаш проблеми и нарушаваш закона. Доста пушачи вече го правят.

гражданин от село

Re: Пълната забрана за пушачите,остава в сила!

Мнениеот гражданин от село » 19 дек 2012 18:14

BLUE CHAMPIONS написа:
BLUE CHAMPIONS написа:Тази тема отново ще се превърне в арена на безсмислени спорове: "аз съм непушач-съгласен съм" или "аз съм пушач-не съм съгласен", докато проблемът е от съвсем друго естество- изпитана и работеща римска тактика "разделяй и владей". Първо се започна с млади хора срещу лош човешки материал- спря да върши работа, после пробваха граждани срещу фермери- не мина, последва софиянци срещу провинцията- не даде нужният резултат, след обединението на пловдивските агитки за Катуница последва бърза намеса на премиера към определени отбори с "мощни спонсори"- равносметката- отборите ни са по-зле от когато и да е било. Сега пушачи срещу непушачи, след всичко това естествено народът озверява един срещу друг. Догодина ще се започнат лютите спорове за политическите партии и от всичко това големия губещ сме ние НАРОДЪТ :!:

Това го пуснах още във 2-а стр. на темата и май се оказа самата истина, но никой не му обърна внимание! Освен безсмислени спорове и озлобяване едни срещу други, нищо градивно не прочетох. ХОРА, РАЗЕДИНЯВАТ НИ!!! ОСЪЗНАЙТЕ СЕ! :) Добре, че не малко хора го намекнаха това същото в тази тема, но не и болшинството :(

Само че се оказва,че толерастити са най-нетолерантните същества и имат ли възможност смачкват всеки различен от тях.

Потребителски аватар
Muscarin

Мнениеот Muscarin » 19 дек 2012 18:18

v.r.s. написа:
za nas e toj religiq написа:

Търкай, търкай,
Без да мъркаш.
Ако мъркаш -
Пак ще търкаш...

Абе вие малоумни ли сте ? На кой ще пречим ако заведенията са разделени за пушачи и не пушачи ??? Щом пушенето не е забранено , защо да ни се налагат ограничения ??? В една свободна страна всеки трябва да има право на избор , особено ако това касае 60% от населението и !!! А примера ви не е никакъв избор , и не виждам нищо демократично в това да се забрани на някой нещо , което не е забранено от държавата !!! Какво ще ви пречи на вас непушачите ако в града има 10 заведения в които да може да се пуши ??? Пък макар и бирата в тях вместо по 3 да е по 6 лева ?? На кой и с какво ще му пречим ми кажете ????????????????????

Като ти е студено навън и не искаш да излизаш, купуваш си електронна цигара и си пушиш на воля в заведението, без да нарушаваш закона и да пречиш на останалите. Не виждам какъв е проблема, доста пушачи след забраната го направиха.

Ок съгласен съм. Само, че ти ми я купи.Навит ли си? Щом не е никакъв проблем ;)[/quote]

Защо трябва да ти я купува някой, както си купуваш другите цигари, така ще си купиш такава за посещение заведения. Така ще си пушиш и няма да имаш проблеми и нарушаваш закона. Доста пушачи вече го правят.[/quote]

По твойта логика няма никакъв проблем да си купиш противогаз например.

Върни се в “Свободна зона”