Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Re: Наглост: Работодателите са против минималния осиг. доход

Мнениеот boabbb » 08 сеп 2016 13:40

Tommi написа:
boabbb написа:
NOMER14 написа:Погледнах си последния си фиш и видях, че за длъжността ми има МОД и е доста висок, но и заплатичката я бива и е доста по-голяма от МОДа. Т.е. и без МОД може да се дават заплати.

Но без него няма да се плащат реални данъци ;)

При по-голяма заплата, осигуровките са върху нея, а не върху осигурителния праг.

Така се избягва варианта да те осигуряват на минималната и да ти плащат, да речем 2 бона като останалите са под масата ;) Сега пак може под масата, обаче за тая професия трябва да те осигурява минимално на 700 лв. , да речем ... Аз не виждам нищо страшно ...
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
iliev72
Контакти:

Мнениеот iliev72 » 08 сеп 2016 13:56

Колко вас получават заплата си под маса ?!
Тази практика отдавна е забравена щото на тези пари под маса шефа трябва да им плаща данък печалба.
Според данъчните закони на него му излиза по тънко да плаща данък върху заплата отколкото данък печалба.
Много ме кефят хора които си няма хабер от счетоводство и да обсъждат такива тема.Аман от всезнайковци.
[offtopic][wrapimg=]http://pic.cpa3y.net/images/72850495676373035823.jpg[/wrapimg][wrapimg=]http://pic.cpa3y.net/images/28875847901498354995.jpg[/wrapimg]
[wrapimg=]http://i67.tinypic.com/23tmws9.jpg[/wrapimg][/offtopic]
Тайната на вечната младост е да научаваш всеки ден по нещо ново.
Ако спориш с идиот, вероятно и той прави същото или си попаднал на партиен (непълен) член.

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 08 сеп 2016 14:05

Tommi написа:
CTAHKO написа:Пак един тон глупости 8-) БВП ни е два пъти по-нисък от този на Германия, а заплатите са ни пет пъти по-ниски 8-) Как на германския бизнес не се оказва натиск, а само на българския ;) Хайде да направят заплатите два пъти по-ниски от германските по неадминистративен начин. Аз съм съгласен 8-)

Пак пишеш небивалици. :) Ако БВП ни беше само два пъти по-нисък от този на Германия, щяхме да сме царе. :)
А и заплатата зависи най-вече от пазара на труд.
Да не говорим, че сравнението няма нищо общо с мнението ми. :) И в Германия да увеличаваш данъците, това също натоварва допълнително данъкоплатците.

По глава от населението е точно два пъти по-нисък ;) Пък пазара на труда показва, че всеки предпочита да работи на стартова заплата от 8.50 евро на час, вместо при Киро гела и останалите назначени и набедени български бизнесмени за жълти стотинки 8-) Факт :!:
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 08 сеп 2016 14:09

Tommi написа:
boabbb написа:
NOMER14 написа:Погледнах си последния си фиш и видях, че за длъжността ми има МОД и е доста висок, но и заплатичката я бива и е доста по-голяма от МОДа. Т.е. и без МОД може да се дават заплати.

Но без него няма да се плащат реални данъци ;)

При по-голяма заплата, осигуровките са върху нея, а не върху осигурителния праг.

Ти да не би да работиш на минималния праг, че толкова си се загрижил 8-)

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 08 сеп 2016 14:16

Колкото повече данъци се укриват, толкова по-добре. И аз бих предпочел пари под масата. Пенсия не ми трябва. Ако си способен ще си осигуриш приходи и няма да чакаш подаяния от Бойко и компания.

Бобчо, в България за да оцелееш трябва да цакаш държавата, както тя те цака. Всичко се свежда до играта да я надиграеш. Ако играеш по правилата ще си прецакан, просто така стават нещата тук. Ти най-добре би трябвало да знаеш какво се случваше с ЦСКА, ако всичко се направи по закон.
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!
:P

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 08 сеп 2016 14:29

Soulen написа:Колкото повече данъци се укриват, толкова по-добре. И аз бих предпочел пари под масата. Пенсия не ми трябва. Ако си способен ще си осигуриш приходи и няма да чакаш подаяния от Бойко и компания.

Бобчо, в България за да оцелееш трябва да цакаш държавата, както тя те цака. Всичко се свежда до играта да я надиграеш. Ако играеш по правилата ще си прецакан, просто така стават нещата тук. Ти най-добре би трябвало да знаеш какво се случваше с ЦСКА, ако всичко се направи по закон.

Ами, то всъщност какво се случи :?: ПФК ЦСКА АД ще си фалира по закон, ама тия дето го докараха дотам, няма да им направят нищо :x Това, че Перукан и Гела искат гледаемост на Диемите и пуснаха схемата на Гришата е отделен въпрос ;) Ако не ставаше тая далавера, щеше да играе фирмата с дълговете, гаранция :lol:

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 08 сеп 2016 14:29

CTAHKO написа:По глава от населението е точно два пъти по-нисък ;) Пък пазара на труда показва, че всеки предпочита да работи на стартова заплата от 8.50 евро на час, вместо при Киро гела и останалите назначени и набедени български бизнесмени за жълти стотинки 8-) Факт :!:

Казвал съм ти да си разтягаш локумите, но да не използваш числа, защото не са ти силата. :lol: Два пъти разлика с Германия може да се докара само по БВП на глава от населението, измерено по паритет на покупателната способност. Само че тогава ти бяга сравнението със заплатите, които ги съпоставяш по номинал без да отразяваш покупателната способност. ;)
А пазарът на труд у нас показва точно обратното на твоите разсъждения. :)
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 08 сеп 2016 14:32

Tommi написа:
CTAHKO написа:По глава от населението е точно два пъти по-нисък ;) Пък пазара на труда показва, че всеки предпочита да работи на стартова заплата от 8.50 евро на час, вместо при Киро гела и останалите назначени и набедени български бизнесмени за жълти стотинки 8-) Факт :!:

Казвал съм ти да си разтягаш локумите, но да не използваш числа, защото не са ти силата. :lol: Два пъти разлика с Германия може да се докара само по БВП на глава от населението, измерено по паритет на покупателната способност. Само че тогава ти бяга сравнението със заплатите, които ги съпоставяш по номинал без да отразяваш покупателната способност. ;)

Тука не си прав определено ;) В Германия е 2 пъти, преко сила и то в богатите провинции, по-скъпо от България по магазините и заведенията ;) Покупателната им способност е в пъти по-голяма от нас, в пъти :!:

OT18
Контакти:

Мнениеот OT18 » 08 сеп 2016 14:33

Red_Neck написа:
boabbb написа:
amoros написа:Не се ли плащат данъци и осигуровки значи да няма държава.Няма нормален частник който да дава пари на добра воля,ако не е принуден или от обстоятелствата или от закона.

Е, как ... Не е ли по-лесно да се правиш на тарикат, както съветва капитана, и да се скатаваш, да не даваш за "мангалите" и да се чудиш защо улиците са като след блицкриг :lol: Висша форма на българска селска хитрост, ама "хитрост" не е добра черта :|

Само да напомня, че удръжките от заплатите (което коментираме) отиват за здраве и пенсии.
Инфраструктурата няма нищо общо в случая.

1-2 пъти в годината ми се налага да ползвам специализиран лекар (не ГП) и .... всеки път се налага да се ходи на свободен прием ..... в същото време, осигуровките са ми на реалните доходи. Вече и аз се питам, .... за чий да им плащам на тези? За да могат лекарската и фармацефтична мафия да си пълнят гушите ли или 30 годишни мангали да взимат инвалидни пенсии?

А защо ти се налага да ходиш на свободен прием? На мен токова нещо не ми се е налагало. Само веднъж платих за преглед,защото от университета не ми бяха внесли здравните. От тогава до сега вече 10г. никога не съм плащал за преглед,а само за някои по специфични изследвания.

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 08 сеп 2016 14:38

boabbb написа:
Tommi написа:
CTAHKO написа:По глава от населението е точно два пъти по-нисък. Пък пазара на труда показва, че всеки предпочита да работи на стартова заплата от 8.50 евро на час, вместо при Киро гела и останалите назначени и набедени български бизнесмени за жълти стотинки 8-) Факт :!:

Тука не си прав определено ;) В Германия е 2 пъти, преко сила и то в богатите провинции, по-скъпо от България по магазините и заведенията ;) Покупателната им способност е в пъти по-голяма от нас, в пъти :!:

В магазините им всичко е по-евтино от България!!! По заведенията е малко по-скъпичко 8-) Само алкохолът по заведенията им е доста по-скъп от България, но сравнен със заплатите, които получават, цената е напълно поносима. Така че приказките му издишат отвсякъде 8-)

Върни се в “Свободна зона”