Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Re: Наглост: Работодателите са против минималния осиг. доход

Мнениеот Tommi » 08 сеп 2016 11:58

boabbb написа:
A под "раздвижване" на икономиката да разбираме увеличаване на печалбите на работодателите като, разбира се, заплатите, които плащат остават същите :? Какво раздвижваш така :?: 1% от населението се "раздвижва" по Монако, Сен Тропе и т.н. , а останалите са си на тоя хал ... Потреблението, което е пряка функция от доходите, не се вдига - кое се раздвижва така :?: И с колко вдигането на данъците на работодателя ще намали парите, които получава работника :?:

Раздвижване на икономиката е свързано и с раздвижване на пазара на труда. По другия въпрос, данъчното бреме винаги се разпрделя между страните, без значение кой законово плаща даден данък. Но няма нужда да навлизаме в подробности защо е така и от какво зависи.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 08 сеп 2016 12:04

Red_Neck написа:Теорията предполага, че голяма част от "общото благосъстояние" ще се реинвестира ...... само дето нашите пишман-бизнесмени, първо инвестират в коли, удоволствия и курви ... и к'вото остане се реинвестира в бизнеса ... ако остане :)

Това вече е друг въпрос. Ако един не иска да развива бизнеса си, друг ще иска и ще избута първия от пазара. ;) Е, говорим при нормална бизнес среда. Но без нея така или иначе нищо няма да се получи. :)
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 08 сеп 2016 12:07

boabbb написа:
Тоест, за тебе е нормално един инженер, който е учил 6 години държавна поръчка, да се осигурява на 300 лв. , така ли :?:

Предполага се, че този инженер получава по-висока заплата, следователно няма как да се осигурява на 300 лв.

Потребителски аватар
Furious_Monk

Мнениеот Furious_Monk » 08 сеп 2016 12:14

W84me написа:
Warped написа:А с това мнение как очакваш да получаваш пенсия по висока от 250 леа. ;) :roll: :arrow:

Не искам пенсия. Докато стане време за това ще съм натрупал доста пари в депозит и няма да ми е нужна ;)

Ето това е един обществено полезен човек. :lol: Гледа си себе си и за другите му е през кривия макарон.Какъвто народът, такива и управниците...

Какъв е смисълът изобщо да живееш в държава бе битник такъв? Ей го полето, бачкай си, не плащай данъци, осигуровки, ако нещо се случи си намери познат лекар с който заедно да си живеете и при нужда да помага, а пък той че е трябвало да получи своето образование в учебно заведение и затова е спомогнала именно държавата, на кой му пука.

Ти за да направиш тези пари си използвал и доста привилегии, които ти дава правото да бъдеш част от едно макар и болно общество. Също имаш задължения към него.

Защо изобщо критикувате политиците, като правите същите неща само че в по-малки размери, ако бе на мястото на Борисов нямаше ли да постъпиш по същия начин?
Дали Кроос и Модрич все още са най-добрите? В сравнение с кого?
Анчелоти.

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 08 сеп 2016 12:37

Captain Stottlemeyer написа:
Red_Pride написа:За 'тва една част от заплатата в пликче под масичка да не храним бай мангал.Хем агнето цяло хем вълка доволен 8-)

+1 :) И това е вярно. Защото иначе парите ни отиват за мангалите, за лечението на пушачи и алкохолици, или на някоя неуравновесена психически мома, дето решила да се хвърли от балкона на шестия етаж (примерно)... 8-)

Недей дрънка глупости 8-) Пушачите не си ли плащат данъците и осигуровките 8-) Пък и като са толкова уж рискови, значи държавата печели най-много от тях, щото недоживяват до пенсия, а това си е чиста печалба за държавата 8-) Виж за безсмъртните непушачи, държавата е на загуба, щото трябва да ги дондурка поне 50 години след пенсионирането им 8-)
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 08 сеп 2016 12:49

Tommi написа:Административното увеличаване на осигуровките (те представляват вид данък) увеличава разходите за труд на работодателя и намалява реалните доходи на работника. Т.е. оказва натиск върху слабото раздвижване на икономиката и пазара на труд и води до загуба на обществено благосъстояние.

Пак един тон глупости 8-) БВП ни е два пъти по-нисък от този на Германия, а заплатите са ни пет пъти по-ниски 8-) Как на германския бизнес не се оказва натиск, а само на българския ;) Хайде да направят заплатите два пъти по-ниски от германските по неадминистративен начин. Аз съм съгласен 8-)
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 08 сеп 2016 13:14

Погледнах си последния си фиш и видях, че за длъжността ми има МОД и е доста висок, но и заплатичката я бива и е доста по-голяма от МОДа. Т.е. и без МОД може да се дават заплати.

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 08 сеп 2016 13:20

NOMER14 написа:Погледнах си последния си фиш и видях, че за длъжността ми има МОД и е доста висок, но и заплатичката я бива и е доста по-голяма от МОДа. Т.е. и без МОД може да се дават заплати.

Но без него няма да се плащат реални данъци ;)
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 08 сеп 2016 13:29

boabbb написа:
NOMER14 написа:Погледнах си последния си фиш и видях, че за длъжността ми има МОД и е доста висок, но и заплатичката я бива и е доста по-голяма от МОДа. Т.е. и без МОД може да се дават заплати.

Но без него няма да се плащат реални данъци ;)

При по-голяма заплата, осигуровките са върху нея, а не върху осигурителния праг.

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 08 сеп 2016 13:36

CTAHKO написа:Пак един тон глупости 8-) БВП ни е два пъти по-нисък от този на Германия, а заплатите са ни пет пъти по-ниски 8-) Как на германския бизнес не се оказва натиск, а само на българския ;) Хайде да направят заплатите два пъти по-ниски от германските по неадминистративен начин. Аз съм съгласен 8-)

Пак пишеш небивалици. :) Ако БВП ни беше само два пъти по-нисък от този на Германия, щяхме да сме царе. :)
А и заплатата зависи най-вече от пазара на труд.
Да не говорим, че сравнението няма нищо общо с мнението ми. :) И в Германия да увеличаваш данъците, това също натоварва допълнително данъкоплатците.

Върни се в “Свободна зона”