Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Re: Наглост: Работодателите са против минималния осиг. доход

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 08 сеп 2016 10:34

icko65 написа:Наглостта на богатия е безгранична.Нямам идея до къде може да стигне.Гледал съм бой слушал съм и псувни над работник-неоснователни естествено.МОД трябва да има и то не фиктивен.Защото един ден с това безхаберие в осигуряването като стойност пенсионерите ни ще мрат тотално...Не може да се осигуряваш на 400лв. и да чакаш добра пенсия...

А какъв ти е проблемът да се осигуряваш допълнително в някой пенсионен фонд? Или ти искаш хем реално да взимаш много пари в брой сега (защото ако се осигуряваш на по-голяма сума, те ще бъдат по-малко), хем и осигуровките ти да бъдат високи, иначе казано - и к*ра в г**а, и душата в рая. Е, няма как да стане... :lol:
П.П. Като не ти харесва наглостта на богатия - стани и ти богат. Другият вариант е да духаш супата и да рИвеш по форумите... 8-)
Последна промяна от Captain Stottlemeyer на 08 сеп 2016 10:38, променено общо 1 път.
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Потребителски аватар
Red_Pride
Контакти:

Мнениеот Red_Pride » 08 сеп 2016 10:37

За 'тва една част от заплатата в пликче под масичка да не храним бай мангал.Хем агнето цяло хем вълка доволен 8-)
[rimg]https://dl.dropboxusercontent.com/u/31972793/androidbg/10628155_946991171983886_3440970175867167846_n.jpg[/rimg]

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 08 сеп 2016 10:41

Red_Pride написа:За 'тва една част от заплатата в пликче под масичка да не храним бай мангал.Хем агнето цяло хем вълка доволен 8-)

+1 :) И това е вярно. Защото иначе парите ни отиват за мангалите, за лечението на пушачи и алкохолици, или на някоя неуравновесена психически мома, дето решила да се хвърли от балкона на шестия етаж (примерно)... 8-)
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Потребителски аватар
amoros
Контакти:

Мнениеот amoros » 08 сеп 2016 10:52

Не се ли плащат данъци и осигуровки значи да няма държава.Няма нормален частник който да дава пари на добра воля,ако не е принуден или от обстоятелствата или от закона.

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 08 сеп 2016 10:57

amoros написа:Не се ли плащат данъци и осигуровки значи да няма държава.Няма нормален частник който да дава пари на добра воля,ако не е принуден или от обстоятелствата или от закона.

Е, как ... Не е ли по-лесно да се правиш на тарикат, както съветва капитана, и да се скатаваш, да не даваш за "мангалите" и да се чудиш защо улиците са като след блицкриг :lol: Висша форма на българска селска хитрост, ама "хитрост" не е добра черта :|
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
W84me
Контакти:

Мнениеот W84me » 08 сеп 2016 11:01

Red_Pride написа:За 'тва една част от заплатата в пликче под масичка да не храним бай мангал.Хем агнето цяло хем вълка доволен 8-)

80% от заплатата ми е под масата :mrgreen: :mrgreen:
БФС: ЦСКА София има 4 титли, да мислят за емблема

Потребителски аватар
PorcoRosso
Контакти:

Мнениеот PorcoRosso » 08 сеп 2016 11:02

amoros написа:Не се ли плащат данъци и осигуровки значи да няма държава.Няма нормален частник който да дава пари на добра воля,ако не е принуден или от обстоятелствата или от закона.

За мен проблема е, че трябва да плащам на някой друг тарикатлъка, и да му правя додавка.Системата ако е от типа на полица, никой няма да се интересува дали си даваш 30, 50, 100, 1000 лева - то си е лично твоя сметка.Обаче па тогава пак ще има кой да мрънка, че му е малка пенсията, щот видиш Бай ти Ганя "га яде кифтета ни рива".

Потребителски аватар
bobo_13
Контакти:

Мнениеот bobo_13 » 08 сеп 2016 11:03

тои аз не искам да храня военни, полицаи и държавни чиновници, които по цял ден си бъркат в носа, ама.......какво да се направи. Преди години имах едно гадже, бачкаше в МВР, и като ми видя 30-те % отчисления от заплатата се хвана за главата........и аз и викам и да се хващаш и да не се хващаш част от тия 30% отиват за част от твоята заплата.

Пак 30% се ядват, ама в Европа на места стигат и до 50% данъци......
Интериорни врати - Врати хармоника

Потребителски аватар
PorcoRosso
Контакти:

Мнениеот PorcoRosso » 08 сеп 2016 11:09

bobo_13 написа:Пак 30% се ядват, ама в Европа на места стигат и до 50% данъци......

Tо в тоя случай работата е се в гъз, дали плосък + осигуровки или прогресивен, разлика няма.Имал бол пари - дали си.

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 08 сеп 2016 11:11

W84me написа:

80% от заплатата ми е под масата :mrgreen: :mrgreen:

Ама, иначе ЦСКА те измамиха, ти ще им плащаш масрафа :lol: :lol: С какво като не плащаш данъци :?: С какво допринасяш за пенсията на баба ти Гинка :?:
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

Върни се в “Свободна зона”