Войната в Украйна

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
bobonikolov

Re: Войната в Украйна

Мнениеот bobonikolov » 25 май 2022 23:01

icko65 написа:
bobonikolov написа:
icko65 написа:
bobonikolov написа:
Groucho написа:
bobonikolov написа:В Русия второ мнение няма или са на едно мнение с Путин или следва пандиз.

Йеп, коректно.

А сега кажи ти, като американски гражданин, ок ли си твоята страна да подпомага Ал Кайда и Ислямска държава през 21-и век или полковникът лъже според теб? За Афганистан ясно. Леко напред във времето се придвижи и директно отговори. ОК е за теб, не е ОК за теб, полковникът лъже. Няма нужда от големи чаршафи с писания.

Аз не знам САЩ да помага на Ал Кайда и Ислямска държава точно сега. За мен няма доказателства. Както казах полковника може да казва каквото намери за добре според него. Това неговата гледна точка. Ако има доказателства да ги извади и да ги покаже. Аз по същия начин мога да твърдя, че например Русия подпомага Ал Кайда и ИДИЛ. Ама това ще е мое мнение докато не изкарам факти и доказателства. Аз съм човек на фактите. По принцип не съм ОК, но тук доказателства за това няма, така, че моето мнение няма значение в случая. То има и руски опозиционери, които говорят разни неща за Путин ама тук има хора, които не им вярват. До като не излязат факти не мога да коментирам.

Доказателства че Русия избива мирни граждани имаш ли... Че прави пропаганда имаш ли.. Че направи Майдана.. Че тормози населението а то си живее мирно и тихо.. Между другото най голямата ти.. лъжа ли.. тъпня ли.. Не знам. Чакам те в съда щом търсиш доказателства. Ти съдия ли си..

Толкова са ти нелепи твърденията, че даже не ми се спори с теб. Американците казват "You can`t fix stupid". Преведи си го ако не знаеш английски.

Те са твои твърдения.. И знам английски.. Ма ти български не знаеш и пишеш тъпотии. Казва се.. Преведи си го ако знаеш английски..

Слушай опитваш се да ме вкараш в колизия сам със себе си ама няма да стане. Аз знам какво твърдя за разлика от теб. И не изобщо не си разбрал какво исках да кажа с "Преведи си го ако НЕ знаеш английски". Прочети го втори път и ще зацепиш смисъла. Не мога да ти давам всичко на готово. Целта ми е малко да ти стимулирам мозъчето да мисли ама както викат "Надежда тука всяка оставете".....

Потребителски аватар
JimBeam
Контакти:

Мнениеот JimBeam » 25 май 2022 23:03

Русия краде зърно от Украйна: Нови изображения показват натоварени кораби в Крим

Изображение

Русия продължава да изнася крадено от нашествениците зърно от Украйна. Нови сателитни снимки на Maxar показват как два кораба се товарят в окупирания Крим, съобщава CNN.

Снимки от Maxar Technologies от 19 май и 21 май показват два кораба за насипни товари под руски флаг, акостиращи и товарещи зърно. Става дума за корабите „Матрос Позинич“ и „Матрос Кошка“, акостирали до нещо, приличащо на силози за зърно. Оттам зърното се изсипва от конвейера в отворен трюм.

Известно е, че и двата кораба вече са напуснали пристанището на окупирания Крим. Според уебсайт за проследяване на кораби превозвачите за насипни товари са получили различни маршрути. „Матрос Позинич“ плава през Егейско море и се предполага, че се насочва към Бейрут, столицата на Ливан. А „Матрос Кошка“ още е в Черно море.

„Трудно е да се каже със сигурност дали корабът се натоварва с откраднато украинско зърно, но анексираният от Русия Крим произвежда малко зърно сам, за разлика от богатите на земеделие украински региони Херсонска и Запорожка области непосредствено на север“, обяснява CNN, цитиран от УНИАН.

В началото на май корабът „Матрос Позинич“, натоварен с откраднато украинско зърно, премина през пролива Босфора и потегли в посока египетското пристанище Александрия. Русия искаше да продаде товара на Египет, но Украйна предупреди страната, че зърното е откраднато. В резултат на това Руската федерация така и не успя да извърши продажбата. Египет отказа зърното.

Изображение

Изображение

Потребителски аватар
JimBeam
Контакти:

Мнениеот JimBeam » 25 май 2022 23:07

Вижте им самодоволните лица като говорят как децата на украинците нямали да имали бащи. Пълни откачалки и тези след Путин трябва да бъдат затворени при Навални, а него да го пуснат от затвора заради тези скалъпени обвинения срещу него. https://www.youtube.com/watch?v=EvV4s84TRt0

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 25 май 2022 23:09

Capitana_Puyol написа:Ей изрод мръсен, твоите любими рашисти избиват цивилни ежедневно, как не те е срам да се гавриш с паметта на децата бе отрепко мизерна ?! Нека тебе те споходи същото каквото е споходило тоя човек да видиш какво е да ти умрат най-близките, човешки отпадък си ти !

Никой не е избил повече цивилни след ВСВ от САЩ.

Милиони избити невинни хора в Корея, Виетнам, Югославия, Афганистан, Ирак, Сирия .....

Capitana_Puyol

Мнениеот Capitana_Puyol » 25 май 2022 23:13

Бобо, мисля че е излишно да му обясняваш конкретно на фъцъбъ-то. Русначе си е човечето, от малки са закърмени с имперско самочувствие и как стъпи ли някъде техен крак земята им принадлежи по право, а който не е съгласен с тях е фашист/нацист и т.н. Виждаме ги и по Черноморието тия дето закупиха имоти какво им е поведението, някои се заселиха за постоянно, като вече реват че трябвало да има руски училища в Бургас и Варна да имало къде да учат отрочетата им на майчин език (понеже видиш ли българския сигурно им звучи като китайски и е много далечен и неразбираем...) Аз затова оня ден писах, че дори Украйна да им даде 8 области, към които проявяват интерес за анексиране, това само временно ще задоволи апетитите им. После ще заговорят и за цяла Украйна, щото видиш ли била част от СССР със столица Москва. Впрочем то затова беше и тая атака към Киев, дето уж нямали интерес към северна Украйна...това беше явна демонстрация че проблемът изобщо не са руснаците в Донбас, а си искат възстановяване на границите на Руската империя отпреди 1917г. и възстановяване на накърненото им самочувствие.
Барса, Лудогорец и Бойко Борисов, але, алеее... :)

Потребителски аватар
boglev
Контакти:

Мнениеот boglev » 25 май 2022 23:17

По-добре да изнасят зърно за Африка, отколкото хашиш както едни други симпатяги, от Афганистан.
Пък и нали запада реве, че в Африка ще умрат от глад но пък зърното трябва да мине през ЕС на път за Африка. Не се знае защо

А и като цяло статията е пълна нула - не било сигурно, ама било сигурно. Пълни глупости
«Войну убивают войной, кровь смывают кровью, зло вернется к тому, кто его сотворил!»[center][/center]

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 25 май 2022 23:17

Къде там? С кое гаранта САЩ допринесе за мирно решение? Нещо друго, освен военна помощ?
За другите ти въпроси ще ти кажа, след мнението ти за високопоставен американски представител за Европа в стил кънтри - Fuck the EU.
Повтарям - външната политика на САЩ е вредна за Европа.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Capitana_Puyol

Мнениеот Capitana_Puyol » 25 май 2022 23:22

fcb_bg написа:Къде там? С кое гаранта САЩ допринесе за мирно решение? Нещо друго, освен военна помощ?
За другите ти въпроси ще ти кажа, след мнението ти за високопоставен американски представител за Европа в стил кънтри - Fuck the EU.
Повтарям - външната политика на САЩ е вредна за Европа.

А руската външна политика е вредна за България. Мен ме интересува нашия интерес, не някакъв европейски, евразийски или там какъвто си си наумил че трябвало да се пази...
Барса, Лудогорец и Бойко Борисов, але, алеее... :)

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 25 май 2022 23:28

JimBeam написа:Русия краде зърно от Украйна: Нови изображения показват натоварени кораби в Крим

Изображение

Русия продължава да изнася крадено от нашествениците зърно от Украйна. Нови сателитни снимки на Maxar показват как два кораба се товарят в окупирания Крим, съобщава CNN.

Снимки от Maxar Technologies от 19 май и 21 май показват два кораба за насипни товари под руски флаг, акостиращи и товарещи зърно. Става дума за корабите „Матрос Позинич“ и „Матрос Кошка“, акостирали до нещо, приличащо на силози за зърно. Оттам зърното се изсипва от конвейера в отворен трюм.

Известно е, че и двата кораба вече са напуснали пристанището на окупирания Крим. Според уебсайт за проследяване на кораби превозвачите за насипни товари са получили различни маршрути. „Матрос Позинич“ плава през Егейско море и се предполага, че се насочва към Бейрут, столицата на Ливан. А „Матрос Кошка“ още е в Черно море.

„Трудно е да се каже със сигурност дали корабът се натоварва с откраднато украинско зърно, но анексираният от Русия Крим произвежда малко зърно сам, за разлика от богатите на земеделие украински региони Херсонска и Запорожка области непосредствено на север“, обяснява CNN, цитиран от УНИАН.

В началото на май корабът „Матрос Позинич“, натоварен с откраднато украинско зърно, премина през пролива Босфора и потегли в посока египетското пристанище Александрия. Русия искаше да продаде товара на Египет, но Украйна предупреди страната, че зърното е откраднато. В резултат на това Руската федерация така и не успя да извърши продажбата. Египет отказа зърното.

Изображение

Изображение

Максар снимки как са закарали краденото зърно до Крим има ли?
А има ли снимки от Сирия на крадено?
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
JimBeam
Контакти:

Мнениеот JimBeam » 25 май 2022 23:33

fcb_bg написа:
JimBeam написа:Русия краде зърно от Украйна: Нови изображения показват натоварени кораби в Крим

Изображение

Изображение

Изображение

Максар снимки как са закарали краденото зърно до Крим има ли?
А има ли снимки от Сирия на крадено?

Снимки няма, ама виж видео има на цяла колона от Мелитопол към Крим в края на април началото на месец май.
https://www.youtube.com/watch?v=-QerqT-9Iow

Има и друго видео, където се виждат да крадат селскостопански машини натоварени в посока Русия, само че като се видяха тези неща производителите блокираха двигателите дистанционно. https://www.youtube.com/watch?v=3DarVDSo5vY

Сирия? Пак ли ще отклоняваме вниманието от ситуацията? Ще питате ли що избиват негрите и как са "избили" индианците? Как беше Аз не съм за Путин и Русия, ама ....
Последна промяна от JimBeam на 25 май 2022 23:39, променено общо 2 пъти.

Върни се в “Свободна зона”