"Исус Христос НЕ бил разпънат на кръст!"
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: "Исус Христос НЕ бил разпънат на кръст!"
Забавно как синьото сърце влезе изчете всичко, но се изнесе подвил опашка, защото е брутално затапен и няма как да отговори на въпроса ми в червено!
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/992/5272992M.jpg[/wrapimg]
Barcelona - Mes que un club[/center]
- mistreated
- Контакти:
megan fox написа:Забавно как синьото сърце влезе изчете всичко, но се изнесе подвил опашка, защото е брутално затапен и няма как да отговори на въпроса ми в червено!
Е какво да ти отговаря, то е ясно - за Бог няма закони
Hold me in your arms until there's no more of you, that I can take...
mistreated написа:megan fox написа:Забавно как синьото сърце влезе изчете всичко, но се изнесе подвил опашка, защото е брутално затапен и няма как да отговори на въпроса ми в червено!
Е какво да ти отговаря, то е ясно - за Бог няма закони
Е чуден пример им дава на вярващите! След като той самият не спазва СОБСТВЕНИТЕ си закони, на какво отгоре очаква другите да ги спазват?! - точно като политиците! Правят закони, ама не ги спазват, защото си мислят, че за тях не важат!
В този ред на мисли... това обяснява защо, ако господ съществува последните 2000 години няма ни вест, ни кост от него - просто се е захванал със световната политика и не му остава свободно време да си изпълнява другите задължения!
- Синьо сърце
- Контакти:
megan fox написа:v.r.s. написа:Кое точно не съществува и не може да се докаже,Христос и събитията случили се тогава ли?
За Хростос съм съгласен, че е реална историческа личноста, която е съществувала!
Но чудесата дето уж ги е натворил е хайде де...
-възкресява мъртвите
-превръща водата във вино
-изхранва 5000 души с 2 рибки и 5 хляба
-ходи по вода
и тн... може да си избереш и от другите му "чудеса"
Или пък баща му на Исус, който забременява жени от въздуха, пали храсти, които докато горят и говорят, унищожава цели градове, а свидителите на това се вкаменяват, ако погледнат назад..., праща потопи, възкресява сина си, но не успява да го свали от кръстта..., създава изобщо целият свят/вселена за 6 дена, ама от там на сетне за нищо не си е мръднал пръстта!
И като цяло да те питам... къде сега е вашият милостив и справедлив бог?! Защо сега не върши никакви чудеса и не помага на така любимите си хора, или поне на тези, които вярват в него?! Защо ви е обърнал гръб на вас вярващите, за нас невярващите ясно защо?!
С какво са му виновни новородените деца в Сумалия, че трябва да измират от глад?! Значи навремето синчето му направил чудото да изхрани гладните с малко рибка и хлебец, а сега цели нации умират от глад, а господ си седи там на небето (или където седи според вас) и гледа безчувствено?! ДДЗ това доста противиречи на всичките ви убеждения...
И не на последно място: това, което исках да докажеш е, че ако проследиш родословието на Христос ще стигнеш точно до Адам и Ева!!! Да не говорим, че след като бог може да създава хората от кал... ЗАЩО ПО ДЯВОЛИТЕ МУ Е ТРЯБВАЛО ДА СПИ С ОМЪЖЕНА ЖЕНА (ДЕВА МАРИЯ), А НЕ Е НАПРАВИЛ ХРИСТОС ОТ КАЛ, ТОЧНО КАТО АДАМ?! Да не би вашият любим бог да се е поддал на плътски желания, ПРИ ТОВА С ОМЪЖЕНА ЖЕНА?! Излиза, че сам нарушава собствените си божи заповеди...:"НЕ ПОЖЕЛАВАЙ ЖЕНАТА НА БЛИЖНИЯТ СИ!!!"![]()
![]()
![]()
![]()
- ШАХ И МАТ!
Ако беше чел,щеше да ти направи впечатление продължителността на живота на първите хора след Адам.За Зачатието-ако ти е ясен постулатът на християнството,то Син Божи не може да бъде направен от кал,защото съществува открай време заедно с Отец,но може да се въплъти в човешки облик,което и става.Мария е обречена на Бога от родителите си,та ако прочетеш сцената с Благовестието-може и да ти стане по-ясно.Иисус трябва да изпълни пророчествата и да умре по този начин,защото е изкупителната жертва(Агнецът),която уравновесява баланса между грехът и изкуплението...А за подобно нещо се иска Голяма жертва-и за това Отец жертва Единородния Си Син,затова и Иисус е наричан Изкупител.Всъщност ако си направите труд(ти и mistreаted),ще видите че цялата схема всъщност е много стройна и логична,но се потретвам вече-трябва да тръгнеш отначало,От Битие,Изход,Законът,Летописите(много са интересни,между другото),Пророците(още по-интересно),та да стигнете до Новия Завет.Тогава можем да седнем и да поспорим,или да поговорим,ако щете.А,да-Бог харесал Земята,защото случайно се намира на идеално разстояние от Слънцето и предлага идеални условия за органичен живот,случайно има и магнитно поле,което задържа атмосферата и пази от излъчванията,не е нужно да си физик,а да имаш обща култура!Чудесата...ами обърнете се,примерно към Троянския манастир-там има чудотворна икона,води се история за случилото се и може да се запознаете с хора,видели и изпитали чудо.Но естествено това няма да ви удовлетвори и ще чакате на мига да видите някое-пробвайте!Сомалия...споменах вече книгата на Йов-там ще намерите отговорите...А пък и ако прочетете,ще може да зададете далеч по-смислени въпроси за противоречията в Писанията(определено ги има),както и за невъзможните от гледна точка на съвременната археология събития(има ги).Има научна дисциплина"Библейска археология"-там ще видите,че Содом и Гомор са идентифицирани и открити,че Изходът ,както е описан-е невъзможен,че са определени местата на предполагаемия Рай,и така нататък...Чудо...Ами ако аз сега светна с лазерче на човек от преди 2000 години,ще бъде квалифицирано като чудо и огнен меч!А си е просто лазерче!Защо смятате,че петте риби и възкресението не са реалности от физическа гледна точка,а чудеса?Ами ако тези чудеса станат факт от съвременната наука след 40,или 400 години,тогава?Логиката е елементарна-изцерението по "чудодеен"начин е факт и днес-лазерчета топят тумори и правят операции!(да не дава Господ на никой от нас).Помислете малко от тази гледна точка!Аз съм инженер,не вярвам в бабини деветини,но както виждате харесвам и физиката,и Благовестието-не виждам проблем в това.И бъдещето ще продължи да го доказва.А и Иисус е казал,че ще можем да вършим това,което Той е вършил,че и повече дори! Защо мислите,че има противоречие между наука и Бог?
Мисля,че така разговорът вече приключва-не съм теолог,но мисля,че общо=взето ясно формулирах нещата.v.r.s.,как мислиш?
Това с опашката все едно не съм го видял.Просто ми отне повечко време да напиша последното мнение!
Последна промяна от Синьо сърце на 15 окт 2010 17:13, променено общо 1 път.
Няма попътен вятър за този, който не знае къде отива!
[rimg]http://www.bghelp.co.uk/bgembassy_header/flag.gif[/rimg] БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!
[rimg]http://www.bghelp.co.uk/bgembassy_header/flag.gif[/rimg] БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!
Синьо сърце написа: Ако беше чел,щеше да ти направи впечатление продължителността на живота на първите хора след Адам.За Зачатието-ако ти е ясен постулатът на християнството,то Син Божи не може да бъде направен от кал,защото съществува открай време заедно с Отец,но може да се въплъти в човешки облик,което и става.Мария е обречена на Бога от родителите си,та ако прочетеш сцената с Благовестието-може и да ти стане по-ясно.Иисус трябва да изпълни пророчествата и да умре по този начин,защото е изкупителната жертва(Агнецът),която уравновесява баланса между грехът и изкуплението...А за подобно нещо се иска Голяма жертва-и за това Отец жертва Единородния Си Син,затова и Иисус е наричан Изкупител.Всъщност ако си направите труд(ти и mistreаted),ще видите че цялата схема всъщност е много стройна и логична,но се потретвам вече-трябва да тръгнеш отначало,От Битие,Изход,Законът,Летописите(много са интересни,между другото),Пророците(още по-интересно),та да стигнете до Новия Завет.Тогава можем да седнем и да поспорим,или да поговорим,ако щете.А,да-Бог харесал Земята,защото случайно се намира на идеално разстояние от Слънцето и предлага идеални условия за органичен живот,случайно има и магнитно поле,което задържа атмосферата и пази от излъчванията,не е нужно да си физик,а да имаш обща култура!Чудесата...ами обърнете се,примерно към Троянския манастир-там има чудотворна икона,води се история за случилото се и може да се запознаете с хора,видели и изпитали чудо.Но естествено това няма да ви удовлетвори и ще чакате на мига да видите някое-пробвайте!Сомалия...споменах вече книгата на Йов-там ще намерите отговорите...А пък и ако прочетете,ще може да зададете далеч по-смислени въпроси за противоречията в Писанията(определено ги има),както и за невъзможните от гледна точка на съвременната археология събития(има ги).Има научна дисциплина"Библейска археология"-там ще видите,че Содом и Гомор са идентифицирани и открити,че Изходът ,както е описан-е невъзможен,че са определени местата на предполагаемия Рай,и така нататък...Чудо...Ами ако аз сега светна с лазерче на човек от преди 2000 години,ще бъде квалифицирано като чудо и огнен меч!А си е просто лазерче!Защо смятате,че петте риби и възкресението не са реалности от физическа гледна точка,а чудеса?Ами ако тези чудеса станат факт от съвременната наука след 40,или 400 години,тогава?Логиката е елементарна-изцерението по "чудодеен"начин е факт и днес-лазерчета топят тумори и правят операции!(да не дава Господ на никой от нас).Помислете малко от тази гледна точка!Аз съм инженер,не вярвам в бабини деветини,но както виждате харесвам и физиката,и Благовестието-не виждам проблем в това.И бъдещето ще продължи да го доказва.А и Иисус е казал,че ще можем да вършим това,което Той е вършил,че и повече дори! Защо мислите,че има противоречие между наука и Бог?
Мисля,че така разговорът вече приключва-не съм теолог,но мисля,че общо=взето ясно формулирах нещата.v.r.s.,как мислиш?
Ок и пак остава въпроса защо точно омъжената Мария? Защо не някоя неомъжена еврейка?! Защо си позволява да наруши една от своите божии заповеди?
megan fox написа:mistreated написа:Между другото все още чакам отговори на въпросите си за динозаврите и всичко останало, което съм написал.
Зарежи динозаврите..., мислиш ли, че и аз не съм ги питал... на въпроси, които са им неудобни и които ясно показват, че всичко това за господ е измислица не отговарят, за да не признаят, че живеят в заблуда!
Сега по-интересното ще бъде какво ще измислят като отговор на това, което им написах в червено в предният ми пост! Защото подозирам, че те повече няма да гъкнат в темата, защото няма какво да отговорят на това!
Хайде чакаме вашият отговор на следното:
И не на последно място: това, което исках да докажеш е, че ако проследиш родословието на Христос ще стигнеш точно до Адам и Ева!!! Да не говорим, че след като бог може да създава хората от кал... ЗАЩО ПО ДЯВОЛИТЕ МУ Е ТРЯБВАЛО ДА СПИ С ОМЪЖЕНА ЖЕНА (ДЕВА МАРИЯ), А НЕ Е НАПРАВИЛ ХРИСТОС ОТ КАЛ, ТОЧНО КАТО АДАМ?! Да не би вашият любим бог да се е поддал на плътски желания, ПРИ ТОВА С ОМЪЖЕНА ЖЕНА?! Излиза, че сам нарушава собствените си божи заповеди...:"НЕ ПОЖЕЛАВАЙ ЖЕНАТА НА БЛИЖНИЯТ СИ!!!"![]()
![]()
![]()
![]()
- ШАХ И МАТ!
Наистина не познаваш нещата. Бог не е спал с никоя жена,заради това и се казва Дева Мария,както си го написал,като акцентирам на Дева. Тя не е била омъжена,а сгодена за Йосиф,защото по тогавашните закони е трябвало да е сгодена,за да има кой да се грижи за нея,тъй като майка и и баща и са починали,а тя е била момиче което е живяло с девиците при храма,които са се обрекли на девство. Та след като е навършила определена възраст е трябвало да го напусне и някой да се грижи за нея и това е бил Йосиф.
Това сгодена,няма нищо общо с смисъла,който влагаш.
Колкото до това,че човек е направен от пръст,виж химичните съставки на човешкото тяло и ги сравни с тези съществуващи в почвата и също така,след смъртта си,човек не се ли разпада,точно на тези съставки. Къде виждаш тук противоречие.
А защо не го е направил от кал,а го е въплътил в Дева,ми той така е пожелал и така го е направил,защо мислиш,че аз или някой друг може да ти даде отговор на въпрос,който няма ка да направя,тъй като не съм Бог.
А за динозаврите,какво трябва да се каже,съществували са и са измряли,поради някаква причина,както е станало и с други видове. Да си чул някой вярващ или Църквата да го отрича,поне аз не съм чул такова нещо.
Хората не са създадени от кал, а от вода 70-75% от тялото ни
4 000 и пак ми задай същия въпрос.
Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)
Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.
- Синьо сърце
- Контакти:
megan fox написа:
Ок и пак остава въпроса защо точно омъжената Мария? Защо не някоя неомъжена еврейка?! Защо си позволява да наруши една от своите божии заповеди?
Мария тогава още не е омъжена,а сгодена.А защо е избрана сгодена жена-просто детето трябва да израсте в нормален дом и в нормално семейство.Знаеш ли,тогава ич не са гледали с добро око на неомъжени бременни девици!Просто са ги трепели с камъни!!!Та Бог е трябвало да вземе тез предпазни мерки,инак Майка и Син нямаше да ги има!
Дева Мария е била изнасилена и така е заченала непорочно
4 000 и пак ми задай същия въпрос.
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)
Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.
- Синьо сърце
- Контакти:
pomiqrat написа:Дева Мария е била изнасилена и така е заченала непорочно
Това вече откровено са глупости.