Мнениеот Neo M » 10 фев 2016 23:22
Pichichi, не си ме разбрал правилно. Не съм против вдигането на бюджета на касата. Въпросът е, че качеството на услугата от страна медиците спрямо пациентите става все по-некачествена спрямо увеличаването на парите за здраве. Няма логика бюджета да расте, а качеството на лечение да не се е повишило и на йота от преди, дори напротив. Обаче ще ти кажа нещо- така както функционира системата, на лекарите и болниците 100 млрд. лв бюджет да им дадеш, пак няма да им стигне. Ти софтуера и хардуера за касата не го мисли. Има 101 европейски фонда и програми, които могат да финансират начинанието. По другото можем много да спорим, но както вече се отбеляза, не е това темата.
Томи, лично според мен, не това е големия проблем на държавата в момента и второ, вече казах, че сегашната бройка на е изсмукана от пръстите на някой. Тя е определена спрямо някакви обективни критерии. С други думи, има нужда от точно толкова хора в НС по ред причини. Иначе, ако беше само до краденето на едни пари, можехме да имаме парламент и от 1000 човека. Сега, нека някой да излезе и аргументирано, от всички страни, да докаже, че е необходимо намаление и тогава да се подложи на процедура и да се направи. И още един въпрос по тази тема. Как пък точно се реши да се предложи намаление от 120 човека? Защо не от 185 например или пък от 200?
П.С.: Pichichi, ти със същия успех можеш да получиш 3 различни мнения, които може да нямат и допирна точка по между си. Или три еднакви мнения, за които фонда ще трябва да плати. Идеята е не да правиш проверка на преценката на определен лекар. Като искаш 3 мнения, за двете от тях можеш и сам да си платиш. А можеш да си сключиш и допълнителна здравна осигуровка, която да ти ги поеме.