Пълната забрана за пушачите остава в сила!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Re: Пълната забрана за пушачите остава в сила!

Мнениеот v.r.s. » 19 дек 2012 17:38

гражданин от село написа:
v.r.s. написа:Като ти е студено навън и не искаш да излизаш, купуваш си електронна цигара и си пушиш на воля в заведението, без да нарушаваш закона и да пречиш на останалите. Не виждам какъв е проблема, доста пушачи след забраната го направиха.

Не,просто ти няма да ходиш в заведения за пушачи.

Аз съм ходил по заведения и преди забраната, ходя си и след нея, както го правят и познатите пушачи и въобще не виждам проблем. Пушачите като им се припуши излезне навън за 4-5 минути, като с тях излизат и непушачи тъй като са една компания. Никой не мрънка и не прави някаква драма. А дори и да се направят заведения за пушачи и непушачи, трябва ли компанията да се раздели и тези които не пушат да не влизат в заведението за пушене, тъй като пушачите от компанията ще предпочетат да отидем в такова заведение. Това няма как да се случи и непушачите отново ще се наложи да жертват и правят компромиси със здравето си заради компанията. А защо пушачите да не жертват няколко минути стоене навън, заради останалите от компанията, които не пушат, а да не говорим. Да не говорим и за персонала на заведението, който е подложен на тютюнев дим по 13-14 часа, те са отишли да заработят някой лев и също трябва да бъдат щадени. Посетителите в заведенията поседят 1-2 часа и си тръгват, разбира се в някои случаи стоят и повече, докато персонала е там през повечето време от денонощието.

Потребителски аватар
za nas e toj religiq
Контакти:

Мнениеот za nas e toj religiq » 19 дек 2012 17:39

v.r.s. написа:
za nas e toj religiq написа:
v.r.s. написа:

Като ти е студено навън и не искаш да излизаш, купуваш си електронна цигара и си пушиш на воля в заведението, без да нарушаваш закона и да пречиш на останалите. Не виждам какъв е проблема, доста пушачи след забраната го направиха.

Не ми отговаряш на въпроса ???? Нали проблема е че видиш ли ви тровим ! Като пуша в къщи тровя ли те ?? А ако пуша в заведение в което е направено за такива като мен ще те тровя ли ?????

Как точно ще ги раделят на пушачи и непушачи и след като има смесена компания непушачите няма ли да са принудени да седят в задимено заведение?
Относно вариянтите за промени съм ги написал в друг коментар. Ако има разделни заведения, то тези за пушачи да плащат по-високи данъци и такси, а това най-вероятно ще доведе и до поскъпване на напитките и кухнята. Както и при връщането на отделни зали, то залата за непушачи да се намира там където е бара на заведението, оркестъра и дансинга. Но това важи за заведенията, а какво да кажем за дискотеките, там как ще бъдат разделени пушачи от непушачи?
А ти ми отговори какво ти пречи да пушиш безвредната за останалите електронна цигара, така хем ще задоволяваш никотиновият глад, хем няма да пречиш на останалите от компанията?[/quote]

Кой ще те принуди да стоиш в заведение за пушачи ???? Влизаш там по твой избор , от какво се оплакваш не разбирам ! Аз не влизам в заведение за не пушачи по мой ИЗБОР ! Разликата е огромна , ти имаш избор и винаги можеш да не влезеш , докато аз в момента НЯМАМ такъв ! Как по просто да ти го обясня ? Като се съберете в някой на гости и там се пуши не се ли тровите бе пичове ??? Някой на сила ли ви кара да стоите ???

гражданин от село

Мнениеот гражданин от село » 19 дек 2012 17:40

Предлагам,докато все още е в действие този закон,когато излизат навън пушачите да излизат с тях и непушачите.Нали трябва да има равнопоставеност на правата.Пушачите ще дишат навън чист въздух докато непушачите запареният и вмирисан на манджи въздух в заведението,където на всичко отгоре и подмолно се пърди.

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 19 дек 2012 17:41

za nas e toj religiq написа:Парванофф , няма такава думичка в наща държава бе брат ! От вчера си задавам едни и същи въпроси и нито един от философите непушачи не отговори на тях ! Точно обратното , всеки влиза и води пледоарии колко хубав и правилен е закона ! Никой не отчита факта че закона е хубав за 40% от населението ни ! А никой не каза че този проблем може да се реши и без да има недоволни ! Още по странното е че всички са радетели на европейското и демокрацията , а закона не е никак демократичен ! Как може да се налага ограничения на нещо което не е забранено ??? ОК , пречим им , ами да ни разделят тогава , на кой ще пречим ???

Не съм съгласен да ни разделят 8-) Да дишат бе 8-) След като искат да са сред хора,да дишат и да търпят ;)Никой не ги кара на сила.И аз мразя,като пуша до мен да стои непушач,ама търпя някак си и не се оплаквам.До сега какво са правели :? Да не би да са дишали с шнорхел :? Такова понятие като "пасивен пушач" няма :!: Колкото и да се опитват да ни промиват мозъците.Те скоро може да измислят и "пасивен шофьор","пасивен пенсионер" и тем подобни пасивни глупости 8-)
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 19 дек 2012 17:43

v.r.s. написа:
v.r.s. написа:

Като ти е студено навън и не искаш да излизаш, купуваш си електронна цигара и си пушиш на воля в заведението, без да нарушаваш закона и да пречиш на останалите. Не виждам какъв е проблема, доста пушачи след забраната го направиха.

Не ми отговаряш на въпроса ???? Нали проблема е че видиш ли ви тровим ! Като пуша в къщи тровя ли те ?? А ако пуша в заведение в което е направено за такива като мен ще те тровя ли ?????

Как точно ще ги раделят на пушачи и непушачи и след като има смесена компания непушачите няма ли да са принудени да седят в задимено заведение?
Относно вариянтите за промени съм ги написал в друг коментар. Ако има разделни заведения, то тези за пушачи да плащат по-високи данъци и такси, а това най-вероятно ще доведе и до поскъпване на напитките и кухнята. Както и при връщането на отделни зали, то залата за непушачи да се намира там където е бара на заведението, оркестъра и дансинга. Но това важи за заведенията, а какво да кажем за дискотеките, там как ще бъдат разделени пушачи от непушачи?
А ти ми отговори какво ти пречи да пушиш безвредната за останалите електронна цигара, така хем ще задоволяваш никотиновият глад, хем няма да пречиш на останалите от компанията?

Кой ще те принуди да стоиш в заведение за пушачи ???? Влизаш там по твой избор , от какво се оплакваш не разбирам ! Аз не влизам в заведение за не пушачи по мой ИЗБОР ! Разликата е огромна , ти имаш избор и винаги можеш да не влезеш , докато аз в момента НЯМАМ такъв ! Как по просто да ти го обясня ? Като се съберете в някой на гости и там се пуши не се ли тровите бе пичове ??? Някой на сила ли ви кара да стоите ???[/quote]

Никой не ме принуждава, просто сме компания в която половината пушат, другата половина не и избора ми е да бъда сред приятелите.
То и за вас мога да кажа същото, съберете се пушачите на някой на гости и си пушете, никой не ви кара насила да ходите на заведение.

Потребителски аватар
za nas e toj religiq
Контакти:

Мнениеот za nas e toj religiq » 19 дек 2012 17:46

CTAHKO написа:
za nas e toj religiq написа:Парванофф , няма такава думичка в наща държава бе брат ! От вчера си задавам едни и същи въпроси и нито един от философите непушачи не отговори на тях ! Точно обратното , всеки влиза и води пледоарии колко хубав и правилен е закона ! Никой не отчита факта че закона е хубав за 40% от населението ни ! А никой не каза че този проблем може да се реши и без да има недоволни ! Още по странното е че всички са радетели на европейското и демокрацията , а закона не е никак демократичен ! Как може да се налага ограничения на нещо което не е забранено ??? ОК , пречим им , ами да ни разделят тогава , на кой ще пречим ???

Не съм съгласен да ни разделят 8-) Да дишат бе 8-) След като искат да са сред хора,да дишат и да търпят ;)Никой не ги кара на сила.И аз мразя,като пуша до мен да стои непушач,ама търпя някак си и не се оплаквам.До сега какво са правели :? Да не би да са дишали с шнорхел :? Такова понятие като "пасивен пушач" няма :!: Колкото и да се опитват да ни промиват мозъците.Те скоро може да измислят и "пасивен шофьор","пасивен пенсионер" и тем подобни пасивни глупости 8-)

Що бе да си стоят в заведенията за не пушачи , кой ги кара да идват при нас след като толкова им пречим ??? Когато искам да сме заедно аз ще отида при тях , когато обаче реша че не искам , защо да стоя пак при тях , или пред заведението ???

гражданин от село

Мнениеот гражданин от село » 19 дек 2012 17:50

v.r.s. написа:Никой не ме принуждава, просто сме компания в която половината пушат, другата половина не и избора ми е да бъда сред приятелите.
То и за вас мога да кажа същото, съберете се пушачите на някой на гости и си пушете, никой не ви кара насила да ходите на заведение.

Ти на луд ли се правиш?Кой ви пречи пак да си ходите в заведения за непушачи?Или те е страх,че ще предпочетат да си пушат цигарките на масата в заведението,отколкото да са с теб в заведение за непушачи.Искаш компания със закон.

Потребителски аватар
Muscarin

Мнениеот Muscarin » 19 дек 2012 17:50

v.r.s. написа:
Captain Stottlemeyer написа:
Кашчей написа:....Станко, от моя гледна точка, всеки твой пост в тази тема е глупост.Ти защитаваш своето право да нарушаваш правото ми на чист въздух в заведение, където и на мен понякога ми се посядва.Не, не съм с инвентарен номер, както ви се иска на вас, кръчмарите, но всеки има право на спокойно прекарване на час-два в някое заведение, а не да се задавя от лютив цигарен дим, защото на Станко, Етиловия алкохол, Зуека и подобната им пасмина им си иска да ходят на заведение, ама само ако се пуши. Ми вие, като сте толкова ходещи, защо не ходите и когато не се пуши... нали това ви е вторият дом, защо го зарязвате?

+1 :) Мисля, че прекалено голям шум се вдигна по темата и твърде голямо и излишно внимание се отдели на някои хора. Добър или лош (а Законът за забрана на тютюнопушенето е един наистина добър, европейски закон), законът е за всички и трябва да се спазва. ;) Що се отнася до кръчмаря Станко и неговите "съмишленици" ги поздравявам с текста от една казармена песничка:
Търкай, търкай,
Без да мъркаш.
Ако мъркаш -
Пак ще търкаш...
:lol: :lol: :lol:

Абе вие малоумни ли сте ? На кой ще пречим ако заведенията са разделени за пушачи и не пушачи ??? Щом пушенето не е забранено , защо да ни се налагат ограничения ??? В една свободна страна всеки трябва да има право на избор , особено ако това касае 60% от населението и !!! А примера ви не е никакъв избор , и не виждам нищо демократично в това да се забрани на някой нещо , което не е забранено от държавата !!! Какво ще ви пречи на вас непушачите ако в града има 10 заведения в които да може да се пуши ??? Пък макар и бирата в тях вместо по 3 да е по 6 лева ?? На кой и с какво ще му пречим ми кажете ????????????????????

Ок съгласен съм. Само, че ти ми я купи.Навит ли си? Щом не е никакъв проблем ;)

Потребителски аватар
za nas e toj religiq
Контакти:

Мнениеот za nas e toj religiq » 19 дек 2012 17:53

v.r.s. написа:
Никой не ме принуждава, просто сме компания в която половината пушат, другата половина не и избора ми е да бъда сред приятелите.

След като ТВОЯ ИЗБОР е такъв не виждам от какво се оплакваш ??? Въпроса е защо трябва моето право да ходя на заведение да се ограничава , а вашето не ??? Правят се за едните и за другите такива , и няма проблем , и кой къде ходи ВСЕКИ сам решава !

Потребителски аватар
BLUE CHAMPIONS

Re: Пълната забрана за пушачите,остава в сила!

Мнениеот BLUE CHAMPIONS » 19 дек 2012 17:54

BLUE CHAMPIONS написа:Тази тема отново ще се превърне в арена на безсмислени спорове: "аз съм непушач-съгласен съм" или "аз съм пушач-не съм съгласен", докато проблемът е от съвсем друго естество- изпитана и работеща римска тактика "разделяй и владей". Първо се започна с млади хора срещу лош човешки материал- спря да върши работа, после пробваха граждани срещу фермери- не мина, последва софиянци срещу провинцията- не даде нужният резултат, след обединението на пловдивските агитки за Катуница последва бърза намеса на премиера към определени отбори с "мощни спонсори"- равносметката- отборите ни са по-зле от когато и да е било. Сега пушачи срещу непушачи, след всичко това естествено народът озверява един срещу друг. Догодина ще се започнат лютите спорове за политическите партии и от всичко това големия губещ сме ние НАРОДЪТ :!:

Това го пуснах още във 2-а стр. на темата и май се оказа самата истина, но никой не му обърна внимание! Освен безсмислени спорове и озлобяване едни срещу други, нищо градивно не прочетох. ХОРА, РАЗЕДИНЯВАТ НИ!!! ОСЪЗНАЙТЕ СЕ! :) Добре, че не малко хора го намекнаха това същото в тази тема, но не и болшинството :(
[offtopic][wrapimg=]https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/q71/s480x480/576815_272513049560227_557336297_n.jpg[/wrapimg][/offtopic]

Върни се в “Свободна зона”