Епа аз кусах всите ретро-бири дето наизлязоха, ама не ме впечатляват.
Тогава ( едно вреееееме ) сигурно щот съм бил малък и по ми горчаха.
Сега намирам "Пиринското" са по 'убава бира от едно-времешните.
Т'ва не е реклама, просто мнение.
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
THE G.A.M.E написа:Носталгията продава добре.![]()
Епа аз кусах всите ретро-бири дето наизлязоха, ама не ме впечатляват.
Тогава ( едно вреееееме ) сигурно щот съм бил малък и по ми горчаха.![]()
Сега намирам "Пиринското" са по 'убава бира от едно-времешните.![]()
Т'ва не е реклама, просто мнение.
fcb_bg написа:Напоследък има доста реклами с насоченост към комунистическо време - бира, кренвирши и др. Кво става бе, къв е тоя блян по "като едно време", нали тогава каквото е имало, всичко е било отврат!? Я некой живял тогава да пообясни.
v.r.s. написа:fcb_bg написа:Напоследък има доста реклами с насоченост към комунистическо време - бира, кренвирши и др. Кво става бе, къв е тоя блян по "като едно време", нали тогава каквото е имало, всичко е било отврат!? Я некой живял тогава да пообясни.
Те рекламират и бира "каменица" от 1881 година, "шуменско" от 1882 година и т.н., така и с кренвиршите. Не мисля, че има носталгия в тези реклами, а по-скоро история и да се представят като автентични.
fcb_bg написа:v.r.s. написа:fcb_bg написа:Напоследък има доста реклами с насоченост към комунистическо време - бира, кренвирши и др. Кво става бе, къв е тоя блян по "като едно време", нали тогава каквото е имало, всичко е било отврат!? Я некой живял тогава да пообясни.
Те рекламират и бира "каменица" от 1881 година, "шуменско" от 1882 година и т.н., така и с кренвиршите. Не мисля, че има носталгия в тези реклами, а по-скоро история и да се представят като автентични.
Ся да пусна ли рекламата на шуменско бомба с кадри от соца?
v.r.s. написа:fcb_bg написа:v.r.s. написа:fcb_bg написа:Напоследък има доста реклами с насоченост към комунистическо време - бира, кренвирши и др. Кво става бе, къв е тоя блян по "като едно време", нали тогава каквото е имало, всичко е било отврат!? Я некой живял тогава да пообясни.
Е и?
Нали това казвам, че рекламата е относно историята продукта и го представя като незагубил автентичният си вкус през годините или възстановен след години. Мислиш ли, че някой, който си е поръчал бира е заради носталгията по-миналото или заради самата бира?
Не мисля, поне при мен е така, а аз съм живял в това време и помня, че тогава се пиеше предимно светло и столично пиво и по-малко пиринско и плевенско, което вече не съществува. Ако някога бъде отново пусната такава бира, то отново препратката ще е от соц. време, когато плевенският пивоварен завод започва да произвежда тази марка, а не заради носталгията по соц. времето.
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване
v.r.s. написа:fcb_bg написа:v.r.s. написа:fcb_bg написа:Напоследък има доста реклами с насоченост към комунистическо време - бира, кренвирши и др. Кво става бе, къв е тоя блян по "като едно време", нали тогава каквото е имало, всичко е било отврат!? Я некой живял тогава да пообясни.
Е и?
Нали това казвам, че рекламата е относно историята продукта и го представя като незагубил автентичният си вкус през годините или възстановен след години. Мислиш ли, че някой, който си е поръчал бира е заради носталгията по-миналото или заради самата бира?
Не мисля, поне при мен е така, а аз съм живял в това време и помня, че тогава се пиеше предимно светло и столично пиво и по-малко пиринско и плевенско, което вече не съществува. Ако някога бъде отново пусната такава бира, то отново препратката ще е от соц. време, когато плевенският пивоварен завод започва да произвежда тази марка, а не заради носталгията по соц. времето.
Red_Neck написа:Останаха ли живи "социалисти", та още за "соц" ми говорите![]()

1. из „Борбата е безмилостно жестока“
Борбата е безмилостно жестока.
Борбата, както казват, е епична.
Аз паднах. Друг ще ме смени и… толкоз.
Какво тук значи някаква си личност!
2. из „История“
Живот ли бе – да го опишеш?
Живот ли бе – да го разровиш?
Разровиш ли го – ще мирише
и ще горчи като отрова.
3. из „Завод“
Народът – прост,