Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот ivan56 » 02 мар 2016 15:47

Това хубаво си ми го постнал, ама аз питам за мюслита където са станали христяни.Щото из нета друго пише.
След ислямската революция в Иран от 1979 г. мюсюлманите, които приемат християнството, могат да бъдат осъдени и на смърт за вероотстъпничество. Към януари т.г. поне 49 християни са в ирански затвори заради вярата си, сочи доклад на ООН
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

Потребителски аватар
HoUs4oOL

Мнениеот HoUs4oOL » 02 мар 2016 15:49

ivan56 написа:Серьожа гледам си тук. :lol: Я кажи като по запознат за Иран, ако си смениш вярата от мюсли на християнин, родителите или там разните му духовници ще ти отрежат ли главата ако се върнеш в Иран християнин.Че чета тука за някаква иранка в България която искали да я връщат там, щото не отговаряла по критериите за бежанец, ама тя не иска, щото щели да и резнат тиквата ако се върне там.Казва, че обичала Иисус. :?

Наказанието за мюсюлманин приел християнството е смърт, пише го в Корана, Аллах може да му прости, но мюсюлманите тук на земята не могат.
[center][wrapimg=]https://media.giphy.com/media/YSC4XfUOp4LclYppml/giphy.gif[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 02 мар 2016 15:53

HoUs4oOL написа:
ivan56 написа:Серьожа гледам си тук. :lol: Я кажи като по запознат за Иран, ако си смениш вярата от мюсли на християнин, родителите или там разните му духовници ще ти отрежат ли главата ако се върнеш в Иран християнин.Че чета тука за някаква иранка в България която искали да я връщат там, щото не отговаряла по критериите за бежанец, ама тя не иска, щото щели да и резнат тиквата ако се върне там.Казва, че обичала Иисус. :?

Наказанието за мюсюлманин приел християнството е смърт, пише го в Корана, Аллах може да му прости, но мюсюлманите тук на земята не могат.

Благодаря за отговора, значи иранката не си измисля и наистина могат да и клъцнат главата ако се върне там християнка.
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 02 мар 2016 15:57

Що, мюсюлманите над Аллах ли са ??! :roll:

Чудно, в "лошия" и "гаден" Запад, когото все плюете, дали християните, приели исляма, биват осъждани, не на смърт дори, а въобще ??!

После ми говорете пак за свободи и права ...
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
HoUs4oOL

Мнениеот HoUs4oOL » 02 мар 2016 16:00

ivan56 написа:Благодаря за отговора, значи иранката не си измисля и наистина могат да и клъцнат главата ако се върне там християнка.

В най-добрия случай, ще бъде заклеймена като вероотстъпник, но най-вероятно ще я обявят за такфир и е много вероятно да я убие някой мераклия от града, в който се е върнала, отколкото официалната власт.
[center][wrapimg=]https://media.giphy.com/media/YSC4XfUOp4LclYppml/giphy.gif[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 02 мар 2016 16:05

1982 написа:Що, мюсюлманите над Аллах ли са ??! :roll:

Чудно, в "лошия" и "гаден" Запад, когото все плюете, дали християните, приели исляма, биват осъждани, не на смърт дори, а въобще ??!

После ми говорете пак за свободи и права ...

Що ми се струва, че в момента бъркаш нещата :roll: Става въпрос за религии, а не за Запад, Изток и Североизток.
Аз също не мога да дишам радикализма в религията, особено в мюсюлманската, но в християнската също съществува, макар и в не толкова силно проявление.
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 02 мар 2016 16:11

Кашчей написа:Що ми се струва, че в момента бъркаш нещата :roll: Става въпрос за религии, а не за Запад, Изток и Североизток.
Аз също не мога да дишам радикализма в религията, особено в мюсюлманската, но в християнската също съществува, макар и в не толкова силно проявление.

Нищо не бъркам, хора, които защитават тази варварска държава - Иран, дори и ѝ се кефят, ми говорят после какъв гнет било в някои омразни на тях западни държави. Говорят ми за права и свободи.

Значи, като ще си моралист, ще бъдеш спрямо всички, а не да се въртиш според както ти е удобно. ;)

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 02 мар 2016 16:25

1982 написа:
Кашчей написа:Що ми се струва, че в момента бъркаш нещата :roll: Става въпрос за религии, а не за Запад, Изток и Североизток.

Нищо не бъркам, хора, които защитават тази варварска държава - Иран, дори и ѝ се кефят, ми говорят после какъв гнет било в някои омразни на тях западни държави. Говорят ми за права и свободи.

Значи, като ще си моралист, ще бъдеш спрямо всички, а не да се въртиш според както ти е удобно. ;)

Ти направи обобщено изказване, а не конкретно насочено към Хаусчол, който май е единственият, който защитава мюсюлманите в този форум. Поне аз не съм видял друг да го прави. Освен това, даде за пример, като толерантност към сменили религията си само Запада, а аз мисля, че това е навсякъде, извън мюсюлманския свят, като при това държа на думите си, че дори и при християните все още има крайно радикални, да не говорим за затворените секти. Ще си спестя подробности, въпреки че съм гледал в едно от предаванията на Бари Уайт по Хистори ченъл за такава секта.
Относно избирателният морализъм-всеки има право да си избира вида морал, който му допада-за едни и Сталин, за друг Хитлер, за трети Пиночет, за четвърти Меркел..Путин, Бойко, Плевналиев, и тъ нъ. Нито ти, нито аз правим изключение от това.
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 02 мар 2016 16:31

Cicero написа:
diplomat написа:Виждам, че освен заяждания и обиди, друго не можеш да предложиш на форума. Да, аз също прекалявам, но ти просто реши да използваш някакво мое мнение, за да си излееш комплексите. Поне имай доблестта да дадеш и своето мнение по дадените теми, а не само да гледаш от дупката си като мишка и да те е страх да изцвърчиш дори.

Това, че си активен във форума от скоро, не те извинява! Аз моето мнение съм го дал и в този раздел и във всички раздели, в които имам какво да кажа. Не смятам за нужно да повтарям едно и също, ден след ден, заради всеки новопоявил се потребител. На мен твоята позиция ми е пределно ясна и макар и да не я споделям, я приемам! Забелязваш ли, че съм следил какво пишеш, игнорирал съм многократно обиди и епитети използвани в твои изказвания, защото съм приел, че си бил провокиран ... Но твоето поведение в политическите теми, обидите по подразбиране, общите квалификации, поставянето под общ знаменател и грубия език говорят, че по-скоро не си жертва на провокация, а си първоисточник. Което и провокира коментара ми по повод твое изказване. Доказа точно това, което очаквах: ти не търсиш диалог и обсъждане, а чакаш да "засечеш" всяка провокация. Затова не се сърди, че никой не те приема на сериозно.

Добре. Да кажем, че приемам критиките ти, за да не подклаждам нови дрязги.

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 02 мар 2016 16:38

Кашчей написа:Ти направи обобщено изказване, а не конкретно насочено към Хаусчол, който май е единственият, който защитава мюсюлманите в този форум.

Не, не е единственият, има и други. Пак от проруската страна, но карай, това е друга тема.

Иначе, да, Хауса е най-големият почитател на мюсюлманите тук, поне на шиитските такива. (не, че са по-различни лайна от сунитите)

Върни се в “Свободна зона”