hajitsu написа:CTAHKO написа:Точно вчера си говорехме с един приятел лекар (ортопед). В момента човека си изкарва някакви сертификати и ще заминава да работи в Германия. Та, говоря ти с факти от първоизточника. В болницата в Хасково са назначени 18 нови лекари, току що завършили. Всички до един са политически назначения. Български турци, по линия на ДПС. Ок, до тук горе-долу нещата се ядват, само че страшното е, че от тези 18, само 3 знаят български език. Останалите 15 не могат да си напишат имената на български. А ми кажи, тези лекари как са завършили и как си взели дипломите

Нищо друго не искам да ми кажеш, само това

Ти като ходиш на лекар, името ли го караш да си пише или да ти слага правилната диагноза? Може да са завършили в чужбина, а не в България... Намекваш ми, че са с купени дипломи, но мога да ти кажа, че никой не го допуска това, поне не и за медицината. Вярно, че има по-маловажни изпити, които можеш да ги вземеш и по "другия" начин, но те са изключително малко, а и не са свързани със същината на професията. 50% и повече от кадрите, които излизат всяка година, заминават за Западна Европа за специализация и се вместват отлично. Това показва добрата им подготовка - в това отношение повечето МУ-та в България не отстъпват на европейските. Истината е, че в България остават да работят или връзкарите, които се уреждат в частните болници с високите заплати, или некадърниците...
Пловдив пич, Пловдив

Той като не знае да чете и пише, какво ли може да е прочел по време на "обучението си" и какво ли може да е научил с това му можене да чете

Нали не вярваш, че след като за 30 години не е научил родния си език, едва ли за няколко години ще научи латински

Естествено, че му е купено образованието, естествено, че са връзкари, естествено че назначенията са политически. Докато го има това в България, държавата ни ще е на това дередже. Било то образование, били то медицина, политика, икономика или каквото се сетиш.