Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
GA_ veliki
Контакти:

Re: Тема за политика - България

Мнениеот GA_ veliki » 20 май 2016 23:12

Кашчей написа:
GA_ veliki написа:
Кашчей написа:Не разбирам аз от несвързани пиянски приказки.

МИ напии се и ти :lol: Така ще се разбираме :lol:

Не мисля, че си струва, само за да разбера нечии опити за оригиналничене!
Аз с чуждите президенти проблеми нямам, защото те не са представително лице на България. Не така стоят нещата с Плевнелиев. Опитвам се да си го представя в ролята на на Орбан или на президента на Чехия, но не мога да си го представя. За сравнение с Путин пък изобщо не може да се говори.

Последно, ще се натряскаш или не ? :lol:
Не с гняв, със смях се убива..
Това е спортен форум на "Гонг", един от най-уважаваните в България... :lol:
Това, че не обичам сащ не значи,че обичам путин
"Люлека ми замириса"

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 21 май 2016 00:41

На мен ми е интересно какво се разбира под думата "обединява". Сега отново ми направи впечатление, че критиците на Росен я използват много често. Като бяха протестите и контра протестите, отново се споменаваше много често.
Той трябвало да обединява народа, бла бла бла. Много ми е интересно как някой би обединил народ и как ще угоди на две антиподни страни.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 21 май 2016 12:06

fcb_bg написа:
1982 написа:
v.r.s. написа:Презирате го русофилите, останалите нямаме кой знае какво отношение към него и по-скоро то може да се определи като безразличие,

Абсолютно, на мен винаги ми е бил тотално безразличен, а факт е, че русофилите са най-големите му мразячи и плювачи. Защото бил про-САЩ и ЕС. Разбира се, същите не плюят и не мразят Волен Сидеров, нищо че и той е про-чужда държава, но тя е правилната такава.

Президент да предизвиква безразличие.... показателно!!!!

Да, защо трябва чак толкова да се обръща внимание на който и да е президент. Това е една институция, която в България няма голяма тежест, тъй като не сме президентска република. Реално президента на България единствено може да налага вето, да инициира референдуми, да дава законодателни решения на КС, да прави обръщения към нацията и до там. В това отношение мога да твърдя, че наистина си отстояваше позициите и дори влезе в противоречие с Бойко Борисов, относно някои негови изказвания. Да, беше критик на Путинова Русия и се изказваше остро, като дори и на мен не ми харесваха някои негови действия, но в това си отношение беше последователен и не се огъна в нито един момент. И както казах и в друг коментар, за мен не беше изненада решението му да не участва в изборите и това беше най-доброто решение, тъй като загуби подкрепата на ГЕРБ, а и не само, защото аз също нямаше да гласувам за него, без значение дали има или няма тази подкрепа. Но като оставим настрана анти Путиновата му риторика, имаше и добри решения с налагане на вето на някои парламентарни решения, които след това бяха преразгледани и променени.
Така, че за мен Президента не е нещо, което трябва да бъде тема в ежедневието ми и в този смисъл съм казал, че предимно ми е било безразлично, както между другото е било и с другите президенти, от Жельо Желев, бог да го прости, до Плевневлиев. Петър Младенов го пропускам.
Дори според мен издигането на някого в култ, както е с Путин, не е нормално и дори бих казал опасно. Защото в историята е показателно, че хората издигнати в култ, в един момент донасят страдания на милиони.

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 21 май 2016 12:07

Плевнелиев не се натяга за втори мандат, не защото е русофоб, а защото прекрасно осъзнава несъстоятелноста на политическите си качества.
Точно заради това нема шанс, не защото по-голямата част от българите са русофили, нещо, което се опровергава непрекъснато, на всички избори, анкети и проучвания.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

[center][wrapimg=]http://www.rozetabg.com/wp-content/themes/corporate/iyi/logo.jpg[/wrapimg][/center]
[wrapimg=]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/353.png[/wrapimg][rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/661.png[/rimg] [rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/687.png[/rimg]

il4o_iliew
Контакти:

Мнениеот il4o_iliew » 21 май 2016 12:16

THE G.A.M.E написа:Плевнелиев не се натяга за втори мандат, не защото е русофоб, а защото прекрасно осъзнава несъстоятелноста на политическите си качества.
Точно заради това нема шанс, не защото по-голямата част от българите са русофили, нещо, което се опровергава непрекъснато, на всички избори, анкети и проучвания.

Какви анкети? Пишеш колкото да не заспиш...

Това, че ти имаш непреодолим комплекс от Русия не значи, че и болшинството от българите мислят като теб.
THE G.A.M.E написа:Сега Армията на България е много по-мощна, защото на практика разполагаме с наличното въоражение и войскови единици, на САЩ, Великобритания, Германия, Франция, Италия, Испания, Канада и т.н. 8-)

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 21 май 2016 12:21

THE G.A.M.E написа:Плевнелиев не се натяга за втори мандат, не защото е русофоб, а защото прекрасно осъзнава несъстоятелноста на политическите си качества.

Как да се кандидатира, като няма никаква подкрепа. Що не се яви като независим на изборите, да му претеглят хората русофобството и туркофилствтото.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 21 май 2016 12:42

il4o_iliew написа:

Това, че ти имаш непреодолим комплекс от Русия не значи, че и болшинството от българите мислят като теб.

Стига с тази Русия, крайно време е да разберете, че светът не се върти около нея, тъй като тя е само една от големите държави.
То вярно, че за вас тя е най-важното нещо, но за по-голямата част от хората не е така.

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 21 май 2016 12:50

v.r.s. написа:
il4o_iliew написа:

Стига с тази Русия, крайно време е да разберете, че светът не се върти около нея, тъй като тя е само една от големите държави.
То вярно, че за вас тя е най-важното нещо, но за по-голямата част от хората не е така.

Тъй вярно! И Президента така казва. ;)
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 21 май 2016 12:55

il4o_iliew написа:Какви анкети? Пишеш колкото да не заспиш...

Ем такива, шарени и писани.

il4o_iliew написа:Това, че ти имаш непреодолим комплекс от Русия не значи, че и болшинството от българите мислят като теб.

Тоя па, комплекс вика ... :lol:

Как се има комплекс от нещо, което по-принцип ти е безразлично ? :?
Че аз Русия да съм я споменавал в житието-битието си, до 2012-та - 2013-та г. някъде около 10-на пъти.
И то изключително заради спортни събития. :lol:

Ако някои "политици" медии и хора във виртуалното пространство не я бутаха за няква читава алтернатива, щях да си остана само със споменаването на спортна тематика.
При все, че фирмата ми е правила бизнес с руснаци, бил съм три пъти в Русия ( два пъти по бизнес и веднъж с група ентусиасти-историци, да дирим някои неща от преди времето на Кубрат ) ... Та имам впечатление и от населението там.
В бизнеса са малко несериозни, но пък за сметка на това не биха те завлекли, имат самочувствие на "точни хора".
Макар и с извести уговорки това, потвърждавам, е така.
Инак като цяло, са си народ като народ.
Със своите кусури и плюсове.
Не са нито по-специални, нито па по-лоши от който и да било народ.

Но настояща Русия, като Държава и политика, както и като отношение към нас, като Държава и народ, определено ме дразни, но омраза, категорично не изпитвам.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

[center][wrapimg=]http://www.rozetabg.com/wp-content/themes/corporate/iyi/logo.jpg[/wrapimg][/center]
[wrapimg=]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/353.png[/wrapimg][rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/661.png[/rimg] [rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/687.png[/rimg]

Потребителски аватар
GA_ veliki
Контакти:

Мнениеот GA_ veliki » 21 май 2016 13:02

Да запазим стабилността на днешна България за Русия няма никакъв смисъл. Каквото и да говорим за симпатиите на простите българи, България е страна хроничен предател на Русия. В днешния си вид тя ще ни бъде само враг. Да унищожим България засега е невъзможно. Но трябва да я отмъкнем от ръцете на Запада. България трябва да я върнем в лагера на съюзниците. Но при едно условие – тя да излезе от ЕС и да се лиши напълно от самостоятелност, иначе отново ще предаде Русия.
Проблемът, даже не е в прозападните елити, а в самата същност на тези държави и в техния национализъм, разглеждащ Русия като жертва и храна
Същността на промяната в прехода от дефанзивна стратегия към активно преобразуване, или рестартиране (перезагрузка) на редица държави, по-точно, към тяхната ликвидация и създаване от техните части на приятелски на Русия страни, или, ако позволява етническият им състав, на създаване на тяхна база просто на руски държави.
Ако русификацията на държавите е невъзможна, поради отдалечеността им от руския свят, е необходимo рестартиране, коренно изменение на техните икономически и политически системи и мястото им в международните съюзи.

ей ТУК, ще можете да го прочетете
Последна промяна от GA_ veliki на 21 май 2016 13:13, променено общо 1 път.
Не с гняв, със смях се убива..
Това е спортен форум на "Гонг", един от най-уважаваните в България... :lol:
Това, че не обичам сащ не значи,че обичам путин
"Люлека ми замириса"

Върни се в “Свободна зона”