Баси, все едно не говорим за Европа, а за Западна Африка...Ти още малко ще изкараш, че Европа без Великобритания или НАТО ще се изчезне.
Каква работа имат американците в Европа и за какво ни трябват !? С кого ще воюваме ? И защо гледайки сегашната ситуация си вадиш изводите, че Европа е обречена и край, няма вариант нещо да се подобри !? Защо да не може в рамките на 10-20 год. Европа да си създаде собствена армия, която да се превърне във водеща световна сила ? Може да не е на нивото на САЩ и Русия, но със сигурност няма да бъде в положението, което ти описваш.
Примера ми за валутите, трябваше да ти покаже, че големи икономически гиганти, като Германия и Франция ( особено първите ) като са се отказали от своите валути, нищо фатално не се е случило, даже напротив, германската икономика в момента е номер 1 в Европа, Ти обаче заби за някакви скокове от балкони и бежанците, които имат общо с валутите, колкото аз с Юрий Гагарин. И на всичко отгоре не разбирайки моята "логиката" ти реши, че тя била тъпа

Май за неразбирането вината си е твоя, а не в логиката или примера....
Мнението на Таръч към сегашният момент има точно 0 % значение, защото когато тя е правила тези анализи, Европа е била коренно различна от сега.
То и Жул Верн и Чърчил са били за обединена Европа, но Европа тогава е била съвсем различна.
П.П : Хубаво си изброил причините, поради, които Великобритания няма да загуби, но къде видя, аз да казвам, че те ще имат икономически или геополитически проблеми !? Аз ти говоря за Шотландия...Този процес ми обясни. Друго са просто хиптоези. На хартия може да изгледа едно, а в действително да изглежда съвсем друго. Мога да ти дам 1000 статии на експерти, които ще оборят твоите аргументи и предполагам ти ще можеш да ми предоставиш 1000 статии в обратното. Никой не може да прогнозира, какво ще се случи с Великобритания, ако напусне съюза. Единственото ясно е, че Шотландия няма да остане никак доволна от това.