Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот Tommi » 19 фев 2016 13:21

boabbb написа:
Tommi написа:
boabbb написа: Всъщност, проверих - била е 313 милиарда процента :mrgreen:

313 милиона процента... ама месечна. :)

Peak Month and Rate of Inflation: Jan. 1994, 313 billion percent ;)

Може би някакво объркване в нулите. В твоя източник няколко реда по-нагоре пише: Yugoslavia's rate of inflation hit 5 × 10^15 percent cumulative inflation over the time period 1 October 1993 and 24 January 1994. Което е 5 квадрилиона процента и е доста повече от 500 трилиона процента, за които писах.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
HoUs4oOL

Мнениеот HoUs4oOL » 19 фев 2016 13:25

Нещата с британците май не са на добре? :?
[center][wrapimg=]https://media.giphy.com/media/YSC4XfUOp4LclYppml/giphy.gif[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 19 фев 2016 13:32

Tommi написа:
boabbb написа:
Tommi написа:
boabbb написа: Всъщност, проверих - била е 313 милиарда процента :mrgreen:

313 милиона процента... ама месечна. :)

Peak Month and Rate of Inflation: Jan. 1994, 313 billion percent ;)

Може би някакво объркване в нулите. В твоя източник няколко реда по-нагоре пише: Yugoslavia's rate of inflation hit 5 × 10^15 percent cumulative inflation over the time period 1 October 1993 and 24 January 1994. Което е 5 квадрилиона процента и е доста повече от 500 трилиона процента, за които писах.

Може да са поомешали работите, но факта е следния: мои роднини, в това число и баща ми, караха продукти на семейството на една жена, женена за един от братята на дядо ми в тогавашна Югославия, сега е Сърбия. Братът на жената, който живее там, им беше показал един кашон с пари - всякакви модели, разглеждали ги и след това ги е сложил в печката с думите "с това не мога и един кибрит да си купя" :lol: Пенсиите на хората тогава са били от рода на марка, марка и половина :x Баща ми беше подарил 2-3 кила бензин за резачката на един техен съсед - вика, просто няма смисъл - аз трябва да му взема цялата пенсия ...
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 19 фев 2016 13:48

boabbb написа:
Може да са поомешали работите, но факта е следния: мои роднини, в това число и баща ми, караха продукти на семейството на една жена, женена за един от братята на дядо ми в тогавашна Югославия, сега е Сърбия. Братът на жената, който живее там, им беше показал един кашон с пари - всякакви модели, разглеждали ги и след това ги е сложил в печката с думите "с това не мога и един кибрит да си купя" :lol: Пенсиите на хората тогава са били от рода на марка, марка и половина :x Баща ми беше подарил 2-3 кила бензин за резачката на един техен съсед - вика, просто няма смисъл - аз трябва да му взема цялата пенсия ...

Така е. Имало е случаи на пари изхвърлени в кошчетата за боклук. Печатницата емитира пари с някакъв номинал, а след няколко дена вече емитира с една нула повече в номинала. :) При нас след деноминацията през 1999г. 1 000 лв. станаха 1 лв., а при тях през 1994г. 1 000 000 000 динара станаха 1 динар. :) Но все пак там влияние имат и военните конфликти.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 19 фев 2016 15:05

il4o_iliew написа:
dunavfc написа:Не съм чел последните страници, само тази последната, но наистина ли се обсъжда Венецуела и Илчо или някой друг я дава за пример !? Та там хората се нареждат на опашки за продукти от първа необходимост, както ние го правехме преди 30 год. Даже и по рано през 1997.

Доколкото си спомням през 1990-1997 тук не е имало социализъм. Въпреки това дефицит на стоки е имало. Значи причината не е в социализма. Тук се питват да ни кажат колко вреден е социализмът и затова ни дават за пример Венецуела. Същото нещо се случва и в Русия/СА, където няма социализъм.

Причината е, че не е имало Пиночет и "социализма" се прехвърли безпрепятствено в новото време. От което следва, че причината е именно социализма/комунизма и комунистите(бандитите)
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
boglev
Контакти:

Мнениеот boglev » 19 фев 2016 16:42

«Войну убивают войной, кровь смывают кровью, зло вернется к тому, кто его сотворил!»[center][/center]

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 19 фев 2016 17:20

Володя бая им се зарадва, ама уви само охраната се възползува от неговта слава 8-) Досущ като Майкъл Джексън е, екзалтира тълпите от фенки 8-)
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
HoUs4oOL

Мнениеот HoUs4oOL » 19 фев 2016 17:45

Путин и краля на Саудитска Арабия са говорили по телефона, били изразили желание за разрешаване на проблемите в Сирия, както и за осигуряване на стабилност и сигурност в Близкия изток, било изразено и взаимно желание за засилване на връзките между двете страни на всички нива, като цяло клишета, нищо конкретно не се изнася като информация.
[center][wrapimg=]https://media.giphy.com/media/YSC4XfUOp4LclYppml/giphy.gif[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 19 фев 2016 19:05

HoUs4oOL написа:Нещата с британците май не са на добре? :?

за ЕС ли?
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
Nuke
Контакти:

Мнениеот Nuke » 19 фев 2016 22:03

France's Hollande warns of risk of Turkey-Russia war over Syria

"There is a risk of war between Turkey and Russia," Hollande told France Inter radio. "There is an escalation."

"Negotiations must resume, bombardments must stop, aid must come," he said.

http://www.dailymail.co.uk/wires/reuter ... Syria.html

Предполагам, че няма нужда от превод. :?

Върни се в “Свободна зона”