Футболните фенове с шествие против гейпарада

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Re: Футболните фенове с шествие против гейпарада

Мнениеот Alexx » 20 сеп 2013 23:50

Доминиращ вид е субективно понятие, но от наша гледна точка сме, но поради простата причина,че нямаме конкуренция. Също така сме много изостанал вид.
Eто защо сме изостанали. https://www.youtube.com/watch?v=JdILmgJGuvw

Атеист
Контакти:

Мнениеот Атеист » 20 сеп 2013 23:55

Alexx написа:Доминиращ вид е субективно понятие, но от наша гледна точка сме, но поради простата причина,че нямаме конкуренция. Също така сме много изостанал вид.

Брей, най-накрая да сме на едно мнение за нещо. Напълно съм съгласен с видеото, и преди съм го гледал! А Каку е много добър физик и учен. Тук бих добавил и Лорънс Краус, Ленард Съскинд и Нийл ДеГрас Тайсън. 8-)

Добре, има надежда все пак значи! :mrgreen:

ivailo1403
Контакти:

Мнениеот ivailo1403 » 21 сеп 2013 00:01

Атеист написа:
ivailo1403 написа:Да спасение в християнството е това,вечен живот с Бога в небесното царство или Рай .Кое как ми звучи това което ти си казал или цитатът?

Как ти звучи това да кажеш, че близо 95% от света ще отиде в ада, само защото не са от твоята религия? Това ми кажи как ти звучи!

Е тия проценти ти си ги определил, Бог знае кой ще се спаси но няма начин човек да бъде спасен без да е повярвал в Христос и без да е член на Църквата.А тя е единствено Православната,другото са ереси които са вкарали човешки мъдрувания в истинската вяра и така са я направили негодна.И в най-изисканото и вкусно ястие да се постави отрова става негодно за ядене,даже самото то вече се нарича отрова.Католицизма и протестантските вярвания са точно това -отрова ,и то убиваща душата което е много по-страшно от физическата смърт.

impaler
Контакти:

Мнениеот impaler » 21 сеп 2013 00:02

Атеист написа:
impaler написа:Моля, разясни ми от какво съм се измъкнал ?!

Казваш, че само християните ще бъдат спасени. Казваш, че само православните християни ще бъдат спасени, защото това е правилната религия. Аз ти казвам каква малка част от цялото население на земята са православни християни и колко много са тези, които ще отидат в ада и те попитах дали това е нормално? Нормално ли е Бог да наказва всички тези хора, само защото не са от "правата вяра". Много от тях нямат дори право на избор, както някои аборигени или различни примитивни племена в Южна Америка или Африка, тъй като те просто няма как да бъдат православни християни. Та много от тях дори си нямат на понятие какво е това нож и вилица или пък още по-малко ток и електричество, ти ми говориш, че те нямало да бъдат "спасени", защото не са от твоята религия.

Съвсем отделен въпрос е какво имаш предвид под "спасени". Тук направо ме е страх да видя какво точно "се крие под капака". Дано да не са някакви апокалипсиси и пришествия - тогава вече наистина я закъсахме.

Опитвам се да разбера нещата логично, но още на първата крачка се препъвам, тъй като има толкова много празнини и недосмислици, че ми е трудно да схвана дали изобщо има някаква логика.

Да разбрах. С две думи ти не знаеш нищо, но пък спориш за всичко. Аз приличам ли ти на енциклопедия? Нямам намерение да ти разказвам за всяко нещо по отделно. Само искам да уточня, че на повечето ти въпроси съм отговорил още в предното си мнение, но човек трябва и да назнайва туй-унуй. А къде има празнини, не смея да кажа, за да продължим да спазваме добрият тон.

Атеист
Контакти:

Мнениеот Атеист » 21 сеп 2013 00:04

ivailo1403 написа:Е тия проценти ти си ги определил.....без да е повярвал в Христос и без да е член на Църквата.А тя е единствено Православната

От твоите приказки ги смятам процентите.

impaler
Контакти:

Мнениеот impaler » 21 сеп 2013 00:05

ivailo1403 написа:... но няма начин човек да бъде спасен без да е повярвал в Христос и без да е член на Църквата.

Невярно.
Последна промяна от impaler на 21 сеп 2013 00:05, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 21 сеп 2013 00:05

Атеист написа:
Alexx написа:Доминиращ вид е субективно понятие, но от наша гледна точка сме, но поради простата причина,че нямаме конкуренция. Също така сме много изостанал вид.

Брей, най-накрая да сме на едно мнение за нещо. Напълно съм съгласен с видеото, и преди съм го гледал! А Каку е много добър физик и учен. Тук бих добавил и Лорънс Краус, Ленард Съскинд и Нийл ДеГрас Тайсън. 8-)

Добре, има надежда все пак значи! :mrgreen:

Както казах не съм религиозен човек. Това,че не съм съгласен с теорията на Дарвин не ме прави религиозен фанатик и не означава,че не се интересувам от физика и астрономия например.

Jürgen написа:
Alexx написа:Този цитат е интересен и го чувам за сефте. :!:

Аз също :shock: . Иначе знам,че е бил агностик и че не е вярвал в бога като личност,а го отъждествявал с природата(както Спиноза),ама това вече не е бог.....

Разбира се,че ако Бог, то той няма да е брадат старец. Това е човешка проекция на Бог. Ако има то по-скоро е тип механизъм.T.e. ako има Бог то той е Вселената като цяло и всичките нейни закони. Религиите(поне авраамските) са само дребнави и остарели опити да обяснение на Вселената и на Бога(ако има такъв).

Jürgen написа:
Siegfried написа:Всеизвестен факт е, че на смъртния си одър изведнъж немалко атеисти се обръщат към вярата.

Аз лично не вярвам в задгробния живот,макар,че ми се иска да има такъв....

Това научен подход ли е?
Последна промяна от Alexx на 21 сеп 2013 00:14, променено общо 1 път.

impaler
Контакти:

Мнениеот impaler » 21 сеп 2013 00:11

Alexx написа:Разбира се,че ако Бог, то той няма да е брадат старец. Това е човешка проекция на Бог. Ако има то по-скоро е тип механизъм.T.e. ako има Бог то той е Вселената като цяло и всичките нейни закони. Религиите(поне авраамските) са само дребнави и остарели опити да обяснение на Вселената и на Бога(ако има такъв).

Значи според теб в Старият завет представят Бог като белобрад старец? То бива бива дилетантство ама това на нищо не го прилича :)

Атеист
Контакти:

Мнениеот Атеист » 21 сеп 2013 00:16

impaler написа:Значи според теб в Старият завет представят Бог като белобрад старец? То бива бива дилетантство ама това на нищо не го прилича :)

А бе външният му/й вид е най-малкият проблем. Нито може да има пол, нито някакви физически характеристики - това е глупаво. Проблемът е в налудният, маниакален, диктаторски, егоцентричен характер, който той/тя/то притежава. Брадата не я намесвай, тя не ни интересува.

impaler
Контакти:

Мнениеот impaler » 21 сеп 2013 00:25

Атеист написа:
impaler написа:Значи според теб в Старият завет представят Бог като белобрад старец? То бива бива дилетантство ама това на нищо не го прилича :)

А бе външният му/й вид е най-малкият проблем. Нито може да има пол, нито някакви физически характеристики - това е глупаво. Проблемът е в налудният, маниакален, диктаторски, егоцентричен характер, който той/тя/то притежава. Брадата не я намесвай, тя не ни интересува.

А така, приятел в нужда се познава. Вече отклонихме вниманието от това, че той явно нищо не отбира от вярата. Аз това не разбирам, ето търсил е за еволюцията, интересувал се и си е изградил мнение. В същия момент, чел недочел за християнската религия (пък и за останалите), смело я слага под общ знаменател, за някакво свое субективно умозаключение.

А твоите интерпретации на Бог не ме вълнуват. Това, че си недоразбрал няма как да ти го обяснявам тука в 3 изречения. Това е книга с има няма 1200 страници. Ако можеше да се обясни с 3 изречения, щеше самата тя да е от 3 изречения.

Върни се в “Свободна зона”