Спам тема vol.2

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
memnto
Контакти:

Re: Спам тема vol.2

Мнениеот memnto » 23 юни 2014 23:29

А вие май изобщо не четете. 8-)

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 23 юни 2014 23:32

CTAHKO написа:
smoothc написа:Винаги са ми били интересни хората,които поставят всички лекари под общ знаменател!

Не само лекарите, цялата здравна система е пълен ташак 8-)

Има и едно друго много важно нещо,а именно:Здравната култура на българина е на едно доста ниско ниво!
И това се разбира по едно много дребно,но същевременно много важно(както за здравето общо,така и за социалния статус и нивото на здравна култура)-миенето на зъбите и изобщо хигиената на българите!
Но разбира се винаги лекарите са виновни,няма начин ;)

Само 33% от българите си мият зъбите и си купуват паста и четка, обяви шефът на Българския зъболекарски съюз д-р Николай Шарков.
На националната среща на стоматолозите той определи като уникално ниско знанието на българите за оралната хигиена.
Причините по думите му са неправилното хранене и неспазване на елементарни хигиенни навици.
Последна промяна от smoothc на 23 юни 2014 23:36, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 23 юни 2014 23:33

ralka_levskarka написа:Много малко кадърни лекари останаха в България.
В това се уверих преди около 5,6 години. Отива баба ми на преглед и какво? Лекуваха я 1 месец за сърце. Какво се оказа? Рак на бъбрека. Я да го махнем. Всичко ток, след месец баба ми беше парализирана с разсейки по гръбнака. Нататък 100% знаете какво се е случило. И не, дори нямаше 60.

Раличке, ще си позволя една лека забележка, след като искаш да учиш филология..5,6 не е равнозначно на 5-6 години, както и 5/6 също не е равнозначно на 5-6. Забелязал съм тази много често допускана грешка при изписването на примерен брой-години, дни, пари....
Не го приемай за заяждане, моля :oops:
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 23 юни 2014 23:34

Кашчей написа:
smoothc написа:Кашчей,какво си завършил,освен ако не е тайна?

Тайна е, ама ще ти кажа-7-и клас завърших и то благодарение на дядо, че даваше агнета на даскалите. За 8-ми не ми стигна капацитетът :oops:
Да са живи и здрави съфорумците, които ме научиха кога се пише и, и кога й, и кога се слага запетая, че нищичко не вдявах :oops:
То и сега не вдявам, ама налучквам и често успявам :oops:

Предполагах,че има нещо такова,но чак пък толкова :)

Потребителски аватар
ralka_levskarka
Контакти:

Мнениеот ralka_levskarka » 23 юни 2014 23:35

Кашчей написа:
В това се уверих преди около 5,6 години. Отива баба ми на преглед и какво? Лекуваха я 1 месец за сърце. Какво се оказа? Рак на бъбрека. Я да го махнем. Всичко ток, след месец баба ми беше парализирана с разсейки по гръбнака. Нататък 100% знаете какво се е случило. И не, дори нямаше 60.

Раличке, ще си позволя една лека забележка, след като искаш да учиш филология..5,6 не е равнозначно на 5-6 години, както и 5/6 също не е равнозначно на 5-6. Забелязал съм тази много често допускана грешка при изписването на примерен брой-години, дни, пари....
Не го приемай за заяждане, моля :oops:

Не го приемам, спокойно, не съм толкова дребнава.
Предпочитам да ми кажат и да го науча, отколкото всеки път да допускам една и съща грешка. Все пак, човек се учи докато е жив, нали така :)
[rimg]https://media3.giphy.com/media/l580XJFTJ6zbSw1jAh/giphy.gif[/rimg]

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 23 юни 2014 23:37

Да не ти обяснявам, че на сестра ми забравиха да и извадят плацентата като раждаше 8-) Няма да ти казвам за какви усложнения става въпрос след това. А това дори не е операция. Един колега имаше проблеми с тъпанчето, отиде да го оперират, ония забравили тампона вътре и взе да бере и гноясва. Ами баща ми (лека му пръст) получава инфаркт, те го лекуват от воден плеврит в продължение на близо седмица. Добре, ама като се усетиха че трябва да го преместят в друго отделение, което е един етаж над това в което беше, се оказа че пак трябва да се ходи до джипито за направление, иначе няма да го преместят, а ще го изпишат. Аз тогава ги нагребах, че ми беше писнало от тези некадърници. Викам им "Ами ако няма роднини, какво правим? Кой ще отиде да го вземе това направление, той ли трябва да отиде да си го вземе?", те мълчат и гледат да се измъкнат по тъча :evil: Ей това са ни лекарите и здравната система :evil: Още много истории мога да разправям, ама гледам мача, а и не ми се пише на тая тема че ме хваща яд :evil:
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 23 юни 2014 23:40

smoothc написа:
CTAHKO написа:
smoothc написа:Винаги са ми били интересни хората,които поставят всички лекари под общ знаменател!

Не само лекарите, цялата здравна система е пълен ташак 8-)

Има и едно друго много важно нещо,а именно:Здравната култура на българина е на едно доста ниско ниво!
И това се разбира по едно много дребно,но същевременно много важно(както за здравето общо,така и за социалния статус и нивото на здравна култура)-миенето на зъбите и изобщо хигиената на българите!
Но разбира се винаги лекарите са виновни,няма начин ;)

Здравната култура има ли общо с това, че ти събират здравна вноска, но плащаш при всяко посещение, а ако са свърши направленията , а ти се нуждаеш от специалист, си плащаш свободен прием, който е понякога дневната ми надница, без данъците? Това ли е изключителната здравна система, въведена от демокрацията у нас?
Давам ти пример, от два месеца:
Влиза ми чуждо тяло в окото след обяд, отивам на лекар след 17:00, защото не мога по-рано да се добера-в поликлиниката няма офталмолог, в болничното отделение също-ОК, чуждо тяло, не особено жестоко, но дразнещо-извади го и мед. сестрата в отделението, но имаше и други гадости, за които трябваше да ходя на другия ден отново, защото само специалист може да ги извади. Аз добре, че живея в голям град, ами ако съм приходящ и от някое село, в края на областта?!?
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 23 юни 2014 23:42

Уникална трансплантация на черен дроб извършиха лекарите в софийската болница "Лозенец" и спасиха живота на 9-месечно бебе. Малкият Валери бил приет в педиатрията в София в средата на март с крайна степен на чернодробна недостатъчност. Докато чакал за лечение в Германия обаче, състоянието му се влошило и бил приет в болница "Лозенец" пред кома, където по спешност и без почти никаква предварителна подготовка започнала супер сложната трансплантация.

Детето е родено с изключително рядка вродена аномалия - органите му са обърнати огледално на нормалното разположение, липсват жлъчни и кръвоносни съдове в коремната кухина. Такова съчетание на аномалии прави трансплантацията на орган практически почти невъзможна. Подобен опит е правен само два пъти досега в света, като единият е бил неуспешен.

Въпреки това специалистите от болница „Лозенец" не се отказали. Лекарите започнали трансплантацията с черен дроб от трупен донор, като се наложило органът да бъде свързан директно с дясното предсърдие.

Случаят ще бъде описан и разпратен до световните журнали по трансплантология и хирургия, тъй като е наистина иновативен, обясниха от болницата. Детето ще продължи да приема имуносупресорна терапия, но с изключение на това, ще води нормален живот, категорични са българските медици.

Успеваемостта на трансплантациите в бившата правителствена болница е около 80% - колкото е и в големите специализирани центрове в Европа.

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 23 юни 2014 23:44

smoothc написа:
CTAHKO написа:
smoothc написа:
некадърните ни лекари

Станко,би ли ги изброил,ако обичаш(поименно)...

Не 8-)

Тогава не говори простотии ;)

Глупостите ги пишеш ти ;) Ти що не ми изброиш всички добри лекари поименно, ако обичаш 8-)
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 23 юни 2014 23:46

А може би момичето наистина е имало предвид пет цяло и шест години, заядлицо. Това че ти не можеш да си го сметнеш, не значи, че не е правилно изписано. 8-)
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Върни се в “Свободна зона”