Спам тема vol.2
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Спам тема vol.2
А вие май изобщо не четете. 
CTAHKO написа:smoothc написа:Винаги са ми били интересни хората,които поставят всички лекари под общ знаменател!
Не само лекарите, цялата здравна система е пълен ташак
Има и едно друго много важно нещо,а именно:Здравната култура на българина е на едно доста ниско ниво!
И това се разбира по едно много дребно,но същевременно много важно(както за здравето общо,така и за социалния статус и нивото на здравна култура)-миенето на зъбите и изобщо хигиената на българите!
Но разбира се винаги лекарите са виновни,няма начин
Само 33% от българите си мият зъбите и си купуват паста и четка, обяви шефът на Българския зъболекарски съюз д-р Николай Шарков.
На националната среща на стоматолозите той определи като уникално ниско знанието на българите за оралната хигиена.
Причините по думите му са неправилното хранене и неспазване на елементарни хигиенни навици.
Последна промяна от smoothc на 23 юни 2014 23:36, променено общо 1 път.
ralka_levskarka написа:Много малко кадърни лекари останаха в България.
В това се уверих преди около 5,6 години. Отива баба ми на преглед и какво? Лекуваха я 1 месец за сърце. Какво се оказа? Рак на бъбрека. Я да го махнем. Всичко ток, след месец баба ми беше парализирана с разсейки по гръбнака. Нататък 100% знаете какво се е случило. И не, дори нямаше 60.
Раличке, ще си позволя една лека забележка, след като искаш да учиш филология..5,6 не е равнозначно на 5-6 години, както и 5/6 също не е равнозначно на 5-6. Забелязал съм тази много често допускана грешка при изписването на примерен брой-години, дни, пари....
Не го приемай за заяждане, моля
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.
Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.
Разговор в "Спорт Депо":
Кашчей написа:smoothc написа:Кашчей,какво си завършил,освен ако не е тайна?
Тайна е, ама ще ти кажа-7-и клас завърших и то благодарение на дядо, че даваше агнета на даскалите. За 8-ми не ми стигна капацитетът![]()
Да са живи и здрави съфорумците, които ме научиха кога се пише и, и кога й, и кога се слага запетая, че нищичко не вдявах
То и сега не вдявам, ама налучквам и често успявам
Предполагах,че има нещо такова,но чак пък толкова
- ralka_levskarka
- Контакти:
Кашчей написа:ralka_levskarka написа:Много малко кадърни лекари останаха в България.
В това се уверих преди около 5,6 години. Отива баба ми на преглед и какво? Лекуваха я 1 месец за сърце. Какво се оказа? Рак на бъбрека. Я да го махнем. Всичко ток, след месец баба ми беше парализирана с разсейки по гръбнака. Нататък 100% знаете какво се е случило. И не, дори нямаше 60.
Раличке, ще си позволя една лека забележка, след като искаш да учиш филология..5,6 не е равнозначно на 5-6 години, както и 5/6 също не е равнозначно на 5-6. Забелязал съм тази много често допускана грешка при изписването на примерен брой-години, дни, пари....
Не го приемай за заяждане, моля
Не го приемам, спокойно, не съм толкова дребнава.
Предпочитам да ми кажат и да го науча, отколкото всеки път да допускам една и съща грешка. Все пак, човек се учи докато е жив, нали така
[rimg]https://media3.giphy.com/media/l580XJFTJ6zbSw1jAh/giphy.gif[/rimg]
ralka_levskarka написа:Много малко кадърни лекари останаха в България.
Да не ти обяснявам, че на сестра ми забравиха да и извадят плацентата като раждаше
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване
smoothc написа:CTAHKO написа:smoothc написа:Винаги са ми били интересни хората,които поставят всички лекари под общ знаменател!
Не само лекарите, цялата здравна система е пълен ташак
Има и едно друго много важно нещо,а именно:Здравната култура на българина е на едно доста ниско ниво!
И това се разбира по едно много дребно,но същевременно много важно(както за здравето общо,така и за социалния статус и нивото на здравна култура)-миенето на зъбите и изобщо хигиената на българите!
Но разбира се винаги лекарите са виновни,няма начин
Здравната култура има ли общо с това, че ти събират здравна вноска, но плащаш при всяко посещение, а ако са свърши направленията , а ти се нуждаеш от специалист, си плащаш свободен прием, който е понякога дневната ми надница, без данъците? Това ли е изключителната здравна система, въведена от демокрацията у нас?
Давам ти пример, от два месеца:
Влиза ми чуждо тяло в окото след обяд, отивам на лекар след 17:00, защото не мога по-рано да се добера-в поликлиниката няма офталмолог, в болничното отделение също-ОК, чуждо тяло, не особено жестоко, но дразнещо-извади го и мед. сестрата в отделението, но имаше и други гадости, за които трябваше да ходя на другия ден отново, защото само специалист може да ги извади. Аз добре, че живея в голям град, ами ако съм приходящ и от някое село, в края на областта?!?
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.
Разговор в "Спорт Депо":
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.
Разговор в "Спорт Депо":
Уникална трансплантация на черен дроб извършиха лекарите в софийската болница "Лозенец" и спасиха живота на 9-месечно бебе. Малкият Валери бил приет в педиатрията в София в средата на март с крайна степен на чернодробна недостатъчност. Докато чакал за лечение в Германия обаче, състоянието му се влошило и бил приет в болница "Лозенец" пред кома, където по спешност и без почти никаква предварителна подготовка започнала супер сложната трансплантация.
Детето е родено с изключително рядка вродена аномалия - органите му са обърнати огледално на нормалното разположение, липсват жлъчни и кръвоносни съдове в коремната кухина. Такова съчетание на аномалии прави трансплантацията на орган практически почти невъзможна. Подобен опит е правен само два пъти досега в света, като единият е бил неуспешен.
Въпреки това специалистите от болница „Лозенец" не се отказали. Лекарите започнали трансплантацията с черен дроб от трупен донор, като се наложило органът да бъде свързан директно с дясното предсърдие.
Случаят ще бъде описан и разпратен до световните журнали по трансплантология и хирургия, тъй като е наистина иновативен, обясниха от болницата. Детето ще продължи да приема имуносупресорна терапия, но с изключение на това, ще води нормален живот, категорични са българските медици.
Успеваемостта на трансплантациите в бившата правителствена болница е около 80% - колкото е и в големите специализирани центрове в Европа.
smoothc написа:CTAHKO написа:smoothc написа:некадърните ни лекари
Станко,би ли ги изброил,ако обичаш(поименно)...
Не
Тогава не говори простотии
Глупостите ги пишеш ти
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване
А може би момичето наистина е имало предвид пет цяло и шест години, заядлицо. Това че ти не можеш да си го сметнеш, не значи, че не е правилно изписано. 
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА
4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.