Stahlgewitter написа:sin4ec написа:Stahlgewitter написа:Модоре,като няма свестни домати прави като мен,яж луканка екстра върви с ракията:)
Верно върви, аз отдавна съм го открил това, ама отиваме на следващ въпрос: читава луканка...Тва по магазините си е живо шайзе, с много малки изключения. От октомври до април съм лесен-правя три порции и се кламбичкат на балкона, дърпаш и режеш, обаче лятото трябва да купувам. Кво ли не пробвах тез години-истината е следната: никой производител няма сметка да направи истинска луканка. Затова правят шайзе с подправки, 20 е-та и 10 консерванта. Отказах се и минах на вариант " катък".
Аз си купувам от един месарски магазин и си я суша сам.Преди един колега носеше от Елин Пелин някъде/пак сурова/ 8 кинта килото,страшна.И така.
Е как сушиш лятото?